LA FESTA DE L’AMANIDA

Aquest passat dimarts al matí al parvulari vam celebrar la primaveral “Festa de l’amanida”.

Com ja és habitual, uns quants alumnes de cada classe van anar a l’hort a collir uns quants enciams per fer de base de les nostres amanides.

Tot seguit van rentar bé fulla a fulla els enciams, també les pastanagues i els tomàquets.

Van trencar a trossos l’enciam, tallar els tomàquets i les pastanagues.

Tot seguit, van repartit els ingredients i amanir cadascuna de les amanides.

Finalment, vam convidar al Quim que és qui ens ajuda a cuidar l’hort de l’escola i ens vam asseure a fora i per cursos vam poder gaudir d’aquest esmorzar diferent tots plegats.

L’amanida estava boníssima!


PROJECTE TRAMS: “M’ENDEVINES”

Durant aquest curs a P4 hem estat fent el projecte “m’endevines” de trams.

Les Balenes hem treballat amb els nens i nenes de l’escola Ginebró i els Dofins amb els nens i nenes de l’escola Sant Gervasi.

Hem fet endevinalles i les hem compartit!! i, tot i que ens ha costat una mica, les endevinalles que hem rebut les hem endevinat TOTES!!

Aquí teniu les endevinalles que hem fet!!… a veure si les endevineu vosaltres…

 

 

 

 


TALLER DE CUINA P4 – CHOCOLATE CAKE

A P4 seguim amb el nostre Cookery Workshop i aquí us portem la nova recepta que hem estat fent aquests dies.

Es tracta d’un Chocolate Cake que porta els següents ingredients: flour, chocolate, sugar, eggs, butter i walnuts i els passos que seguim són: add, mix, spread i bake.

Tot seguit us deixem la recepta per si voleu provar de fer el pastís a casa vostra:

Ingredients:

150gr de nous (sense clofolla)

125gr de xocolata de cobertura (sense llet)

170gr de sucre

200gr de farina

100gr de mantega

4 ous

16 gr de llevat químic

Passos a seguir:

– Trenquem a trossets les nous per una banda i la xocolata per l’altra.

– Fonem la xocolata i la mantega, les barregem i reservem.

– Tot seguit batem els ous i el sucre fins que quedi una barreja ben escumosa.

– Incorporem la farina i el llevat i seguim remenant.

– Afegim la xocolata i la mantega que teniem reservades i ho barregem tot junt.

– És el moment de posar-hi les nous i remenar fins que quedin repartides per tota la massa.

– Ho aboquem en el motlle i allisem la superfície perquè la mescla quedi ben llisa.

– Finalment ho enfornem a 160º durant uns 45 minuts i llest! Bon profit!

A continuació us deixem unes quantes fotos de com nosaltres hem fet el Chocolate Cake.

 


SETMANA ARTISTA!

Aquestes dues últimes setmanes prèvies a Sant Jordi hem estat treballant a les aules de P4 dos artistes Andy Warhol i la Yayoi Kusama.

De tots dos artistes hem parlat sobre la seva biografia i les seves obres i ens hem inspirat en elles. Hem gaudit creant escultures i pintures tot seguint els dos estils.

ANDY WARHOL:

 

La càpsula del temps

Tal com feia l’Andy Warhol hem construït, decorant una capsa de cartró, la nostra càpsula del temps amb objectes que hem triat i que no recuperarem fins a P5 quan obrirem la càpsula tot retrobant els objectes estimats.


 

Pintem les nostres cares amb colors

Mural de les flors

 

 

Cereals

 

YAYOI KUSAMA:

Escultures en treball cooperatiu:

 

Decoració d’espai (El divendres inaugurem un espai blanc a la classe i el comencem a decorar amb gomets i cercles de colors com fa la Yayoi, a continuació a les 17h, fem que passin les famílies a ajudar-nos i la diada de portes obertes de Sant Jordi convidem a tothom que vulgui que participi)

 

 


TALLER DE CUINA P4 – CARROT MUFFINS

Durant aquestes últimes setmanes, els nens i les nenes de P4 han estat fent les “Carrot Muffins” al Taller de Cuina.

Aquesta vegada hem treballat en anglès el nom dels següents ingredients: flour, brown sugar, eggs, carrots, cinnamon i oil i els següents passos a seguir: add, mix, fill up, pour i bake.

Us deixem a continuació la recepta per si algú de vosaltres la vol repetir a casa seva:

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 20 minuts i llest! Bon profit!

Us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure com ens ha anat!

             

 


ÚLTIM DIA DEL 2n TRIMESTRE

Avui últim dia del trimestre, els nens i les nenes del parvulari hem celebrat l’arribada de les vacances de pasqua fent la nostra pròpia MONA DE PASQUA.

Hi hem posat nutella, fideuets de colors, l’ou de xocolata, el pollet, les plomes i la figura que hem fet amb els nostres padrins i padrines.

Mireu que bé ens ho hem passat i com ens han quedat! Quines ganes de tastar-la!