Aquest matí els nens i les nenes de P4 han anat al Mercat de Sants a buscar fruits secs i fruites de la tardor.
Prèviament, a la classe havien preparat una llista de la compra i un cop allà a cada parada que han anat, els alumnes han demanat cadascun dels productes, preguntat quant valia i pagat l’import.
Mentre passejaven pel mercat han pogut veure les diferents parades que hi ha, carn, peix, conserves, pollastres, fruites… Els ha agradat molt visitar el mercat del barri.
Ara ja amb ganes de fer el tast del que han comprat!
Aquest divendres hem celebrat a l’escola la Festa Major de Barcelona juntament amb els companys i companyes de 1r i 2n de primària.
Tot seguit us deixem un vídeo perquè pugueu veure les danses que han ballat els nens i les nenes de P3, P4 i P5.
Esperem que tingueu una molt bona Festa Major!
Encarem ja la recta de final de curs i això vol dir que ja estem fent l’últim taller de cuina, aquesta vegada ens decantem per una cosa més fresca i estiuenca, una Lemon Mousse. Aquesta porta: sugar, lemon juice, yogurt, cream i red pepper. Els passos que seguirem són: squeeze, add, mix, mount cream i pour.
Ingredients:
- 50g de sucre
- 1 iogurt natural
- el suc d’una llimona
- 200g de nata líquida per muntar (33,3%)
- Pebre rosat en gra.
Passos a seguir:
- Agafem la llimona i en fem suc.
- Barregem el sucre amb el suc de la llimona.
- Afegim el iogurt a la nostra barreja i ho deixem a banda.
- Muntem la nata que estarà molt freda amb la batedora elèctrica.
- Incorporem amb l’espàtula molt dolçament la barreja a la nata ja muntada, barrejant de dalt a baix sense remenar.
- Servim la barreja en els motlles desitjats i els deixem a la nevera durant dues hores com a mínim.
- Abans de servir li posem uns quants grans de pebre rosat.
- Llest per tastar, bon profit!
Com és habitual us pengem unes quantes fotos del procés que hem seguit per fer les nostres Lemon mousse.
Aquest passat dimarts al matí al parvulari vam celebrar la primaveral “Festa de l’amanida”.
Com ja és habitual, uns quants alumnes de cada classe van anar a l’hort a collir uns quants enciams per fer de base de les nostres amanides.
Tot seguit van rentar bé fulla a fulla els enciams, també les pastanagues i els tomàquets.
Van trencar a trossos l’enciam, tallar els tomàquets i les pastanagues.
Tot seguit, van repartit els ingredients i amanir cadascuna de les amanides.
Finalment, vam convidar al Quim que és qui ens ajuda a cuidar l’hort de l’escola i ens vam asseure a fora i per cursos vam poder gaudir d’aquest esmorzar diferent tots plegats.
L’amanida estava boníssima!
Durant aquest curs a P4 hem estat fent el projecte “m’endevines” de trams.
Les Balenes hem treballat amb els nens i nenes de l’escola Ginebró i els Dofins amb els nens i nenes de l’escola Sant Gervasi.
Hem fet endevinalles i les hem compartit!! i, tot i que ens ha costat una mica, les endevinalles que hem rebut les hem endevinat TOTES!!
Aquí teniu les endevinalles que hem fet!!… a veure si les endevineu vosaltres…
A P4 seguim amb el nostre Cookery Workshop i aquí us portem la nova recepta que hem estat fent aquests dies.
Es tracta d’un Chocolate Cake que porta els següents ingredients: flour, chocolate, sugar, eggs, butter i walnuts i els passos que seguim són: add, mix, spread i bake.
Tot seguit us deixem la recepta per si voleu provar de fer el pastís a casa vostra:
Ingredients:
150gr de nous (sense clofolla)
125gr de xocolata de cobertura (sense llet)
170gr de sucre
200gr de farina
100gr de mantega
4 ous
16 gr de llevat químic
Passos a seguir:
– Trenquem a trossets les nous per una banda i la xocolata per l’altra.
– Fonem la xocolata i la mantega, les barregem i reservem.
– Tot seguit batem els ous i el sucre fins que quedi una barreja ben escumosa.
– Incorporem la farina i el llevat i seguim remenant.
– Afegim la xocolata i la mantega que teniem reservades i ho barregem tot junt.
– És el moment de posar-hi les nous i remenar fins que quedin repartides per tota la massa.
– Ho aboquem en el motlle i allisem la superfície perquè la mescla quedi ben llisa.
– Finalment ho enfornem a 160º durant uns 45 minuts i llest! Bon profit!
A continuació us deixem unes quantes fotos de com nosaltres hem fet el Chocolate Cake.