Després de treballar les roques i minerals al laboratori de Naturals, alguns alumnes de 1r d’ESO han aprofundit en alguns temes proposats. Aquí teniu una mostra d’aquests treballs, tracta del Coltan, un mineral indispensable per la fabricació dels mòbils.
Descarregar (Coltan-4.pdf, PDF, 109KB)
Avui divendres 27, tenint pressent que hi havia convocada una vaga pel canvi climàtic, hem parlat a classe sobre aquest fenomen i com podem mirar de posar el nostre granet de sorra per minimitzar el seu impacte.
Hem fet una activitat conjunta que ha consistit en aportar coses que ja fem i altres que podríem millorar. Com a resultat ha sorgit un mural d’aportacions que hem llegit i comentat a classe.
Estimats alumnes de 2n d’ESO,
Aquest ha estat un curs ple de descobriments culinaris. Hores i hores d’aprenentatges que culminen amb un concurs on cada grup ha de demostrar tot el que ha après davant un jurat molt professional.
Tots els grups han fet una feina excel·lent i volem felicitar-los per la seva implicació i motivació!
Aquest vídeo resum és un petit detall per agrair a tots els alumnes la seva dedicació incondicional!
Bon estiu a tothom!
Quim
Dijous vam passar la jornada a l’Escola Paidos de Sant Fruitós del Bages per poder participar en la segona Smart City col·laborativa. Els alumnes de l’optativa de Tecnologia de 4t d’ESO van aportar una maqueta que té un hivernacle ventilat amb l’energia produïda per una pila d’hidrogen alimentada amb una placa solar. També té un sensor d’humitat i temperatura que envia les dades per Bluetooth a un mòbil que té una aplicació per mostrar-les. En la maqueta també han fet una simulació d’estació de detecció de gasos de NOx programant un robot Mindstorm que fa de cotxe i uns leds de colors amb arduino per senyalitzar el que seria la presència d’aquests gasos.
Els alumnes de 1r de Batxillerat que fan química van anar a realitzar un Taller de materials a la Facultat de química de la UB.
Hem visitat Castellfollit de la Roca, la cinglera basàltica i el volcà Croscat.
Sabíeu que la cuina vegana no es tradueix només a menjar verd? Disposem d’una àmplia gamma de receptes suculentes i per ocasions ben especials sense fer servir cap aliment de procedència animal.
En aquesta ocasió, els alumnes de 2n d’ESO hem preparat una recepta típica d’Europa del Nord: pasta amb mandonguilles. Això sí, sense carn ni ous! Perquè la bona cuina sempre va de la mà de la sostenibilitat. No us perdeu el vídeo resum