Espai migdia2024-09-30T20:15:08+02:00

El migdia a Proa

L’Espai Migdia és un pilar més de l’escola Proa, dins de la línia pedagògica de l’escola, potenciem l’autonomia i l’adquisició d’hàbits a l’hora de dinar, i les relacions de convivència i respecte a l’hora del pati. A més, promovem hàbits saludables i aprenentatges en el lleure educatiu.

La nostra alimentació i manipulació dels aliments es basa en producte fresc i no processat. El nostre objectiu és sensibilitzar sobre la importància de l’alimentació en el desenvolupament dels infants i joves. Per aquest motiu elaborem els menús diaris basant-nos en una dieta tradicional (la del xup-xup), equilibrada (mediterrània), saludable (sense processats) i diversa (cuines del món), amb productes de temporada, de proximitat i ecològics.

Ja pots consultar els menús del mes

Menú del mes
Al·lèrgies i intoleràncies
Halal | Vegetarià i Vegà
Suggeriments sopars

Com és el nostre migdia?

A l’espai del migdia de Proa treballem perquè tots els infants gaudeixin d’una bona alimentació i visquin una estona de lleure.

Oferim el servei des d’i3 fins a 2n de Batxillerat.

A infantil comptem amb un projecte específic adaptat a les edats dels infants que disposen d’un menjador propi. Cada dia es penja a les aules d’i3 i i4, la informació de com han menjat els infants aquell dia perquè les famílies ho pugueu consultar.

L’alumnat d’i3 pot fer la migdiada.

A primària disposem d’un menjador més gran. Els infants de cicle inicial es troben el menjar a la taula, i a partir de 3r els hi servim el dinar directament des de la cuina.

L’alumnat de secundària, entra a dinar després de primària al mateix menjador.

L’alumnat de batxillerat pot entrar a dinar a partir de les 14h.

Cada grup-classe compta amb un monitor. L’equip de monitoratge està contractat directament des de l’escola cosa que facilita poder triar perfils adequats. Cada setembre fem formació en manipulació d’aliments i bones pràctiques, i durant el curs ens seguim formant en diversos àmbits (primers auxilis, resolució de conflictes, …)

L’Escola disposa de cuina pròpia i hi elaborem tot el menjar. Els menús de cada mes es publiquen al web de l’escola. Per altra banda, fem unes propostes de sopar per complementar el dinar.

La gestió de l’equip de monitoratge, de l’equip de cuina i dels seus respectius projectes, es fa totalment des de l’escola.

Quines són les persones responsables del migdia?2024-09-20T15:03:07+02:00

Gestió de l’espai del migdia: Marc Cardona | Cristina Bosch

Coordinació del menjador general: Cristina Bosch

Coordinació del menjador d’infantil: Montserrat Ramos

Per consultes generals ens podeu escriure a: migdia@escola-proa.cat

Per contactar directament amb els responsables de la gestió de l’espai migdia:

Quina informació proporcionem a les famílies?2024-09-20T15:05:12+02:00

A i3 i i4 indiquem diàriament a la porta de l’aula com han menjat els infants aquell dia perquè les famílies ho pugueu consultar.

En finalitzar el mesos de desembre i de juny, enviem a les famílies un informe elaborat pel monitor corresponent, on s’especifiquen les observacions fetes durant l’espai migdia. Aquests informes es realitzen des d’i3 fins a 6è de primària.

Si durant el servei hi ha alguna incidència puntual, notifiquem a la família per escrit mitjançant una nota signada explicant els fets. Cal que aquesta nota torni signada per la família, donant-se per assabentats de la incidència.

Com es gestiones les al·lèrgies i les intoleràncies?2024-09-23T11:55:35+02:00

En el menú del mes general trobareu uns números de color taronja. Aquests números indiquen quin al·lergen conté aquell plat. La relació d’al·lergen amb el número el podeu trobar al mateix menú a la part inferior.

Cada mes adaptem el menú del mes general a cada al·lèrgia o intolerància. Els podeu consultar en aquesta mateixa pàgina.

A l’hora de preparar els plats sense al·lèrgens seguim tots els protocols per tal d’evitar contaminacions creuades.

Posteriorment, des d’i3 fins a 2n de primària, la coordinació recull el plat de la cuina i el porta a l’infant en qüestió. A partir de 3r de primària des de la cuina donem directament el plat a l’alumne. Tanmateix, al menjador de primària i secundària tenim una pissarra on indiquem els al·lèrgens que conté cada plat.

Com notifico una al·lèrgia o intolerància?2024-09-23T12:07:39+02:00

Per tal de notificar-nos una al·lèrgia o intolerància alimentària, necessitem un informe clínic on indiqui a quins aliments té al·lèrgia l’alumne.

Si hi ha medicació associada en cas de reacció al·lèrgia, necessitem el pla de medicació, l’autorització d’administració signada i el medicament.

Ens ho podeu enviar tot a: migdia@escola-proa.cat

Quin és el material necessari a l’espai migdia?2024-09-20T15:03:25+02:00

A i3 necessiten portar:

  • Un pitet de roba amb una goma que els permeti passar-lo pel cap. Aquest pitet retorna cada dia a casa.
  •  Un llençol ajustable per al llit (només per a l’alumnat d’i3 que fa la migdiada). Un cop a la setmana el posem a la motxilla perquè el pugueu rentar a casa.

A partir d’i4:

  • Cada alumne ha de portar un raspall de dents i un tub de pasta, en una bosseta o necesser i marcat amb el seu nom. Aquest necesser retorna cada dia a casa.

Tota la resta de material el proporcionem des de l’escola com els tovallons o material de les activitats.

Quins són els horaris del menjador?2024-09-20T15:03:32+02:00

HORARI DEL MENJADOR D’INFANTIL

Els alumnes de d’i3 comencen a dinar a 3/4 d’1, després fan una petita migdiada. i4 i i5 dinen a les 13 hores.

HORARI DEL MENJADOR GENERAL

Els alumnes de cicle inicial i de cicle mitjà de primària dinen a les 13 hores. Els alumnes de cicle superior de primària dinen a les 13:45 hores. Els alumnes de 1r cicle d’ESO dinen a les 14 hores. Els alumnes de 2n cicle d’ESO dinen a les 14:15 hores. Els alumnes de batxillerat dinen a partir de les 14 hores.

Com notifico una alta o baixa puntual?2024-09-20T14:59:19+02:00

Un cop començat el curs caldrà avisar en el cas d’utilitzar esporàdicament el servei, o si un dia no es queda a dinar. L’avís s’ha de fer a primera hora del matí abans de les 10:00h:

Pel bon funcionament del servei us demanem que feu servir els canals descrits per a la comunicació dels avisos.

Com notifico una alteració puntual de la dieta? (règim, …)2024-09-20T15:03:42+02:00

Per demanar règim cal avisar a primera hora del matí abans de les 10:00h pels següents canals:

Pel bon funcionament del servei us demanem que feu servir els canals descrits per a la comunicació dels avisos.

Com gestionem el lleure al migdia?2024-09-20T15:03:50+02:00

L’estona de lleure del migdia és una oportunitat molt important perquè els infants desenvolupin habilitats socials i creïn vincles de convivència i respecte. Des de l’equip de monitoratge aprofitem aquesta oportunitat per fomentar valors com l’escolta activa, la empatia, o la cooperació, i els guiem en la gestió dels conflictes perquè adquireixin autonomia en les relacions socials.

Per tal de desenvolupar aquesta tasca, dividim l’estona de lleure en dos parts. Una part de joc lliure i una part de joc dirigit. Durant l’estona de joc lliure vetllem pels infants i resolem les situacions que puguin sorgir. Durant el joc dirigit, proposem activitats diverses i les dinamitzem.

Quines activitats realitzem durant l’espai migdia?2024-09-20T16:38:19+02:00

Diàriament realitzem activitats dirigides ben diverses:

  • Jocs de taula
  • Expressió artística
  • Jocs tradicionals
  • Jocs de terra
  • Expressió corporal

Per altra banda, setmanalment, realitzem activitats especials que es desenvolupen en el marc del projecte de l’espai migdia. Aquestes activitats especials van enfocades a:

  • Descobrir i tastar nous aliments
  • Prendre consciència sobre la producció d’aliments
  • Participar en l’elaboració dels menús
  • Celebrar les festivitats (castanyada, carnestoltes, …)

A continuació podeu veure el calendari d’activitats del curs 24-25.

Com es factura el menjador?2024-09-20T15:04:08+02:00

En el rebut mensual es farà el càrrec dels dies que s’ha fet ús del servei de menjador. Us recordem que el menjador es factura del dia 20 al dia 20 del mes següent aproximadament. El primer rebut serà carregat a l’octubre.

L’Escola Proa forma part del projecte Menjadors escolars més sans i més sostenibles

El projecte Menjadors escolars més sans i sostenibles és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa.

Go to Top