Projecte de cuina a l’ESO 

El projecte de cuina de l’ESO a l’Escola Proa és una iniciativa que integra l’aprenentatge pràctic amb l’educació nutricional. En cada sessió de cuina, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO aprenen tècniques culinàries i adquireixen coneixements sobre alimentació saludable, sostenibilitat i higiene alimentària.

Amb aquesta iniciativa innovadora on s’integren els sabers de la matèria de tecnologia, es pretén que l’alumnat adquireixi habilitats culinàries bàsiques, incloent-hi la preparació d’aliments, la cocció i la presentació de plats. A més, es fomenta la consciència sobre la importància d’una dieta equilibrada, promovent l’ús d’ingredients frescos i de temporada i es treballa la diversitat de sabors, textures i menjars típics d’altres països i cultures, aproximant-los a la diversitat social actual a través de la cuina.

El treball de l’alumnat en la matèria de cuina és col·laboratiu i promou la participació, responsabilitat compartida i la comunicació entre tots els integrants del grup.

Projecte de cuina a l’ESO 

El projecte de cuina de l’ESO a l’Escola Proa és una iniciativa que integra l’aprenentatge pràctic amb l’educació nutricional. En cada sessió de cuina, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO aprenen tècniques culinàries i adquireixen coneixements sobre alimentació saludable, sostenibilitat i higiene alimentària.

Amb aquesta iniciativa innovadora on s’integren els sabers de la matèria de tecnologia, es pretén que l’alumnat adquireixi habilitats culinàries bàsiques, incloent-hi la preparació d’aliments, la cocció i la presentació de plats. A més, es fomenta la consciència sobre la importància d’una dieta equilibrada, promovent l’ús d’ingredients frescos i de temporada i es treballa la diversitat de sabors, textures i menjars típics d’altres països i cultures, aproximant-los a la diversitat social actual a través de la cuina.

El treball de l’alumnat en la matèria de cuina és col·laboratiu i promou la participació, responsabilitat compartida i la comunicació entre tots els integrants del grup.

Altres projectes destacats

  • Hort de lo Mateu

    El projecte d’hort escolar a l’Escola Proa promou l’aprenentatge actiu i la consciència ambiental entre l’alumnat i les famílies, implicant-los en la cura i manteniment de l’hort.

  • Projecte de Menjadors Escolars més Sans i Sostenibles (MEMSS)

    L’Escola Proa participa en el programa "Menjadors escolars més sans i sostenibles" per promoure una alimentació saludable, sostenible i socialment responsable.

  • Programa Padrins lectors

    El programa "Padrins Lectors" de l'Escola Proa promou la lectura entre l’alumnat de primària mitjançant la col·laboració entre estudiants grans i petits, millorant habilitats lectores i fomentant l’empatia i la responsabilitat compartida.

  • Programa Padrins i Fillols

    El programa enforteix els vincles entre l’alumnat de diferents edats, fomentant la responsabilitat, l’empatia, la confiança i les habilitats socials, millorant així la cohesió i la convivència escolar.