Enllaços relacionats
Menjadors escolars més sans i sostenibles.
Projecte de Menjadors Escolars més Sans i Sostenibles (MEMSS)
Des del curs 23-24, l’escola participa del programa municipal “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. Aquest programa està liderat per l’Agència de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona i té com a objectiu transformar els menjadors escolars en espais que promoguin una alimentació saludable, sostenible i socialment responsable. A l’escola Proa, aquesta iniciativa la liderada l’Espai del Migdia i inclou diverses activitats pedagògiques que es treballen a l’aula. Els objectius que persegueix el projecte MEMSS són els següents:
- Sostenibilitat: Ens esforcem perquè l’Espai del Migdia sigui més sostenible mitjançant el consum d’aliments ecològics, de temporada i de proximitat. Això redueix l’impacte ambiental associat al transport d’aliments i fomenta pràctiques agrícoles sostenibles.
- Salut: La diferent rotativa de menús que s’elaboren amb assessorament d’un dietista, s’han elaborat amb la intenció d’incrementar la proteïna vegetal i reduir la proteïna animal, promovent una dieta equilibrada. Això ajuda a inculcar hàbits alimentaris saludables entre l’alumnat, reduint el consum de productes processats i millorant la seva salut a llarg termini.
- Responsabilitat Social: Col·laborem amb el teixit agrari del nostre territori, donant suport als i a les agricultores locals i contribuint al desenvolupament econòmic de la nostra comunitat. Això no només assegura la frescor i qualitat dels aliments, si no que també reforça els llaços comunitaris i promou l’economia local.
El projecte MEMSS inclou activitats pedagògiques integrades en el currículum escolar. A l’aula, aprenem sobre la importància d’una alimentació saludable i sostenible a través de tallers, projectes de recerca i visites a granges locals. Aquestes activitats fomenten la consciència ambiental i la responsabilitat social, alhora que proporcionen coneixements pràctics sobre nutrició i sostenibilitat.
Projecte de Menjadors Escolars més Sans i Sostenibles (MEMSS)
Des del curs 23-24, l’escola participa del programa municipal “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. Aquest programa està liderat per l’Agència de Salut Pública de l’Ajuntament de Barcelona i té com a objectiu transformar els menjadors escolars en espais que promoguin una alimentació saludable, sostenible i socialment responsable. A l’escola Proa, aquesta iniciativa la liderada l’Espai del Migdia i inclou diverses activitats pedagògiques que es treballen a l’aula. Els objectius que persegueix el projecte MEMSS són els següents:
- Sostenibilitat: Ens esforcem perquè l’Espai del Migdia sigui més sostenible mitjançant el consum d’aliments ecològics, de temporada i de proximitat. Això redueix l’impacte ambiental associat al transport d’aliments i fomenta pràctiques agrícoles sostenibles.
- Salut: La diferent rotativa de menús que s’elaboren amb assessorament d’un dietista, s’han elaborat amb la intenció d’incrementar la proteïna vegetal i reduir la proteïna animal, promovent una dieta equilibrada. Això ajuda a inculcar hàbits alimentaris saludables entre l’alumnat, reduint el consum de productes processats i millorant la seva salut a llarg termini.
- Responsabilitat Social: Col·laborem amb el teixit agrari del nostre territori, donant suport als i a les agricultores locals i contribuint al desenvolupament econòmic de la nostra comunitat. Això no només assegura la frescor i qualitat dels aliments, si no que també reforça els llaços comunitaris i promou l’economia local.
El projecte MEMSS inclou activitats pedagògiques integrades en el currículum escolar. A l’aula, aprenem sobre la importància d’una alimentació saludable i sostenible a través de tallers, projectes de recerca i visites a granges locals. Aquestes activitats fomenten la consciència ambiental i la responsabilitat social, alhora que proporcionen coneixements pràctics sobre nutrició i sostenibilitat.
Enllaços relacionats
Menjadors escolars més sans i sostenibles.