guanya premis i/o participa en programes d’investigació

 

BLAI BOLEA

Guanyador dels Jocs Florals del districte Sants-Montjuïc en l’edició 2021.

Laia Lizandra

Guanyadora del Certamen Literari Francesc Candel 2021 en la categoria de relat curt juvenil de la Fundació Carulla. (Video) (Foto 1, 2, 3, 4)

ROSER MAYOL i LAIA MELERO

Malgrat la pandèmia, està sent un bon any per al nostre alumnat de 1r de Batxillerat.

La Roser Mayol ha estat seleccionada per participar al programa “Bojos per la ciència”, secció Bioenginyeria, de la fundació Catalunya la Pedrera. De la mateixa institució, la Laia Melero ha estat seleccionada per al “Campus Natura”,

IRENE SÁNCHEZ

També de la Fundació Catalunya La Pedrera la Irene Sánchez ha estat seleccionada per al “Ciència i alimentació”.

ESTHER GONZÁLEZ i ROSER MAYOL

De la UAB, l’Esther González i la Roser Mayol han estat seleccionades per a les “Estades d’estiu Argó”.

Enric Sánchez Ros

Tercer Premi Extraordinari de Batxillerat del nostre centre en els darrers 5 anys.

Un total de 19 dels 44 alumnes que han obtingut els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2019-2020 a tot Catalunya provenen de centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Els premis són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. En el cas de l’alumnat guardonat de Barcelona ha fet unes proves comunes realitzades el passat 17 de setembre a l’Escola Oficial d’Idiomes de Drassanes i l’Associació de Mestres Rosa Sensat després d’haver finalitzat els dos cursos de batxillerat amb una qualificació mitjana igual o superior a 8,75.


Sibil·la Puigcercós

La Sibil·la Puigcercós de 2n de Batx., finalista de la demarcació Barcelona en la seva categoria del Premi Sambori Òmnium, concretament el 2n premi.

Un any més, “pillem” al Sambori!. El va recollir la tarda de dimecres 23/03/17 i li van acompanyar la Teresa i en Ricard, professora i coordinador de batxillerat, en representació de l’escola.


els millors treballs de recerca dels districtes de Barcelona

Aquest any la Mostra de Cotxeres de Sants – Montjuïc ha tingut regust a Proa. Cal felicitar les alumnes Sibil·la Puigcercós i Clara Felip pel seus magnífics Treballs de Recerca, i l’Aitana Giráldez que, a més a més, ha quedat  finalista de la mostra, de manera que participa directament en la Recerca Jove que es celebrarà el proper 25 d’abril, i que congrega els millors treballs de recerca dels districtes de Barcelona.

Enhorabona a les tres, i gràcies per la lliçó d’humilitat, en veure que els joves ens poden ensenyar tantes coses al adults, i una lliçó d’esperança quan veiem que el futur és a les vostres mans.


Marina Ruiz

La Marina, alumne de 2n de Batxillerat guanya el primer premi de la tercera edició del premi Concòrdia Fedefarma pel seu Treball de Recerca.

Aquest premi es gestiona entre la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i l’empresa Fedefarma.

Felicitats Marina!

+ informació


gabriel-amargos-premi-extraordinari-de-batxillerat

Gabriel Amargós

Gabriel Amargós premi extraordinari de batxillerat.

D’entre tots els alumnes que tenen com a mínim un 8’75 d’expedient de Batxillerat sis han volgut presentar-s’hi el 28/06/16, tot just acabada la Selectivitat, competint amb 850 alumnes més de tot el territori.

No és la primera vegada que els alumnes de Proa hi participen, però és la segona en què hem tingut un alumne premiat. El curs passat va ser en Nil Boix i enguany ha estat en Gabriel Amargós.

Vagi per endavant la felicitació de tot l’equip a l’alumne, a tots els professionals que han col·laborat en la seva formació i òbviament a la seva família. Seguirem animant a tot l’alumnat perquè afronti de grat aquest tipus de reptes.


alumnes-JOEL-PUJOL

JOEL PUJOL REINA

El treball de recerca del Joel Passejant entre formigues ha estat seleccionat per passar a la final de la Recerca Jove de Barcelona que tindrà lloc el proper dissabte dia 18 al Parc de la Ciutadella.
Des del programa Ràdioescola de l’emissora Sants3 Ràdio se li ha fet una entrevista que us deixem a continuació.


premi-extraordinari-de-batxillerat

Nil Boix

En Nil Boix i Besora ha estat un dels 35 alumnes de tota Catalunya que ha obtingut el premi extraordinari de batxillerat.
Els premis són un estímul per als alumnes i una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família.
Els guanyadors obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.


premis-dibuixem-la-merce

Roger Nadal i Júlia Caballero

Com cada any, per les Festes de la Mercè, Barna Centre ha convocat a tots els nens i nenes de Barcelona i les seves escoles a la 18a edició del Concurs Infantil “Dibuixem la Mercè”.
A plàstica, tots els nens de la Primària hem fet un cartell fantàstic inspirat en les Festes.
Ens sentim molt orgullosos de comunicar-vos que en Roger Nadal –de 2n de Cicle Inicial– i la Júlia Caballero –de 6è de Cicle Superior– han rebut una Menció Especial i han estat convidats a rebre un premi al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.


premi-programa-joves-i-ciencia

Júlia Urgel

La Júlia, ja exalumna de Proa, va participar al programa d’investigació Joves i ciència 2015.


premis-sambori-2015

Nil Boix

En Nil ha estat guardonat amb el primer premi del Sambori 2015 en la categoria de batxillerat i cicles formatius de la demarcació de Barcelona. L’entrega de premis s’ha fet en aquesta ocasió a la sala d’actes de la seu del districte de Sants-Montjuïc, el dimecres 15 d’abril.
Ara, juntament amb els altres finalistes participarà en la fase nacional.


premis-pau-2014

Juanmi López

Un alumne de l’Escola, en Juanmi López, distingit a les PAU 2014.
El dilluns 21 de juliol es va celebrar l’acte de lliurament dels guardons de distinció als 326 estudiants que van obtenir un excel·lent a les Proves d’Accés a la Universitat 2014. D’ells, 11 són alumnes de cinc escoles de la Fundació Tr@ms: Betània Patmos, Ginebró, Proa, Sant Gervasi i Virolai.


premi-Concurs-de-poesia-infantil

CLAUDIA GALLEGO

La Clàuda, de 6èB de Primària, ha guanyat el Concurs de poesia infantil “Arqueopoeta”.
Cada any, des de 1999, la UNESCO celebra el Dia Mundial de la Poesia. El principal objectiu d’aquesta acció és sostenir la diversitat dels idiomes a través de l’expressió poètica i donar, als que estan amenaçats, la possibilitat d’expressar-se en les seves respectives comunitats.
Aquest any, el Museu d’Arqueologia de Catalunya s’ha sumat a aquesta iniciativa organitzant el 1r concurs de poesia infantil Arqueopoeta.


eso-recerca

Berta Noya

La Berta de 2n de Batxillerat, va rebre el segon premi de Treball de Recerca del Parc Científic. El tema del treball eren les cèl•lules mare i el tutor del treball en Josep M. Calverol.
La Berta va tenir l’oportunitat de participar en el programa “Recerca a Secundària” que proposa el Parc perquè 40 estudiants de Batxillerat puguin realitzar les pràctiques del seu treball de recerca.
La Berta ha estat presentant el seu treball aquesta setmana a la Pedrera en l’àmbit de la Fira Recerca en Directe que organitza el Parc a la Pedrera.


premi-programa-bojos-per-la-quimica

Èric O’Shee

L’Èric és alumne de 2n. de batxillerat i participa al programa d’investigació Bojos per la química.