Un racó d’exalumnes

Compartint talent

Sota el lema “Compartint talent”, des de l’any 2017 celebrarem les Jornades d’experiències professionals, en la que exalumnes de l’escola explicant als actuals alumnes de 1r de Batxillerat el seu recorregut, tant en l’àmbit professional com vital.

 

Cartell 2024

Cartell 2023

Cartell 2022

Cartell 2021

Cartell 2020

Cartell 2019

Cartell 2018

Cartell 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un racó d’exalumnes

Ariadna Gaya

Sóc actriu.

Vaig començar a fer classes de teatre als 9 anys i des d’aleshores he dedicat la meva carrera a la interpretació.

Als 15 anys vaig tenir l’oportunitat de debutar al cinema amb la pel·lícula Cobardes, de Jose Corbacho i Juan Cruz. Vaig compaginar la carrera de Comunicació Audiovisual amb els estudis de teatre, que continuo avui en dia. He treballat en sèries com El Cor de la Ciutat o El Secreto de Puente Viejo.

Actualment m’he obert camí en el món del doblatge i estic assajant una obra de teatre que s’estrenarà al març.


Miquel Alcón

Tinc 30 anys i vaig estudiar a Proa des dels 3 anys. Una malaltia va impedir-me presentar a la selectivitat pel que vaig decantar-me per fer el Cicle Formatiu de Grau Superior de Màrqueting. Allà vaig començar a creure que tot passa per alguna cosa i d’aquella època en trec molt bons aprenentatges.

Vaig anar a viure durant un any a Austràlia, treballant al departament de Màrqueting i esdeveniments de l’Adelaide United FC.

Fa uns anys vaig crear amb un amic l’empresa Akaw Sports Marketing, formo part de l’equip de comunicació del jugador de la NBA Pau Gasol i també organitzo esdeveniments esportius com la Maspalomas Cup a Gran Canaria.


David Bachiller

Sóc Director Administratiu – Financer d’Ascensores Ersce S.A.U.

Vaig estudiar Empresarials i segon cicle d’Administració i Direcció d’Empreses. Posteriorment, quan ja treballava, vaig fer un Màster en Direcció Financera. Més endavant vaig fer un MBA (2 anys) per tal de tenir una visió més global de l’empresa.


Clàudia Barahona

Sóc llicenciada en Filologia Anglesa.

Vaig treballar a l’Escola Proa com a professora d’anglès a l’ESO durant una breu estada. Després vaig entrar a la UPC, a la Facultat de Nàutica de Barcelona, on he pogut combinar la meva passió per les lletres, les ciències i el mar.


Eulàlia Espinàs

Sóc llicenciada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i formada en la direcció i gestió d’organitzacions no lucratives.

La trajectòria professional m’ha portat a especialitzar-me en la direcció i gestió de serveis bibliotecaris i de centres culturals.

He impulsat i dirigit centres com la Fundació Biblioteca d’Alcúdia (Mallorca) i la Fundación Bertelsmann a Espanya.

En la meva trajectòria professional he participat en múltiples projectes de l’àmbit cultural, especialment vinculats a les biblioteques i el seu caràcter social i formatiu. Actualment sóc membre del patronat de la Fundació Biblioteca Social, col.laboro en diversos màsters de la Universitat de Barcelona i dirigeixo l’Ateneu Barcelonès.


Eduard Batlle

Sóc profesor ICREA en l’Institut d’Investigació Biomèdica (IRB Barcelona).

El laboratori d’aquesta institució es centra en els mecanismes responsables de l’inici i progrés del càncer colorrectal.

Entre alguns descobriments, vaig identificar el paper de la senyalística d’EphB/ephrin en el posicionament de cèl·lules epitelials intestinals i la connexió entre el programa de cèl·lules mare intestinals i càncer colorrectal.

Recentment, la meva investigació va tenir un paper clau de la senyalística per TGF-beta en les cèl.lules de l’estroma tumoral durant la colonització metastàsica.

En el transcurs de la meva carrera he rebut diferents premis: Debiopharm Life Science Award (2006), Josef Steiner Cancer Research Award (2013), ERC Starting y Advanced Grants (2007, 2013) i el premi Pezcoller foundation-EACR (2014).


ORIOL MORET

Sóc Doctor en Belles Arts (UB), especialitzat en tipografia en plom i tipometria.

Docent des de 1991 en escoles de disseny i, des del 1.997, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Fins el 2012 vaig combinar la docència amb el disseny gràfic, la il·lustració i la maquetació.


Jordi Sales

Sóc il·lustrador i dissenyador gràfic.

Tinc 44 anys i en fa 20 que em dedico professionalment a la il·lustració i al disseny gràfic. Després de Proa, vaig estudiar Belles Arts i Arts gràfiques… i per sort, mai m’ha faltat feina! Pràcticament sempre he estat autònom, treballant des de casa, tot i que també he tingut experiències en empreses.


Jordi Pedrerol

Tinc 56 anys, sóc nascut a la Bordeta i exalumne de Proa, de fet, sóc l’alumne número 3 de tot el llistat. Actualment estic vinculat professionalment amb l’́escola per la meva feina de jardiner.

Als 22 anys, vaig crear una petita empresa de jardineria dedicada al projecte, manteniment de jardins i instal·lacions de regs automàtics.

L’empresa es dedica tant a la jardineria privada, (empreses i jardins particulars), com al sector públic, (ajuntaments i organismes públics).

Aquest any 2019, farà 35 anys de la seva creació, cosa que permet dir que tota la meva vida laboral ha estat vinculada a la jardineria.


Àlex Vergara

Sóc programador d’interfícies gràfiques per a videojocs per mòbils.

Ex-Alumne de l’escola, he estudiat enginyeria informàtica a la facultat d’informàtica de la UPC de Barcelona. Actualment treballo de programador de videojocs a una de les empreses més importants del sector.


Lluis Cabal

Sóc director d’orquestra.

Vaig iniciar els estudis musicals al Conservatori Superior de Musica de Barcelona a l’edat de 9 anys. El 1989 em vaig traslladar a París per continuar la meva formació musical. L’any 2011 vaig fundar la Companyia “+Sarsuela”, amb la intenció de renovar el gènere oferint produccions de qualitat, de gran nivell musical i que siguin innovadores escènicament.


Maruxa Martínez

Sóc llicenciada en Biologia per la UB, i he realitzat el doctorat a Anglaterra.

Vaig treballar per una editorial Científica. Actualment estic al departament de comunicació, i sóc editora científica i Community Manager representant el grup de Bones Pràctiques Científiques.


ISAAC CLARAMUNT

Sóc graduat en disseny gràfic a l’escola Serra i Abella, seu ESDAP.

També he estudiat el cicle superior de fotografia i he treballat en diferents estudis de disseny gràfic. Sóc un enamorat de la tipografia i les il·lustracions geomètriques. Crec en el disseny conceptual, simple i creatiu. Actualment treballo com a freelance i acabo de tornar de la meva segona estada als EUA


Mercè Barceló

Sóc Catedràtica de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Llicenciada en Dret (UAB). Doctora al Max Planck-Institut de Heidelberg (Alemanya). La meva investigació ha estat dedicada a l’estudi dels Estats Compostos, dels drets i deures constitucionals, del sistema de fonts del dret, del dret processal constitucional i del Dret públic de Catalunya.


NÚRIA BRUN

Sóc doctora, llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Especialitzada en cirurgia pediàtrica a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. Actualment treballo com adjunta de cirurgia pediàtrica a l’Hospital Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, centrada en cirurgia oncològica i cirurgia toràcica. Formo part del comitè de redacció de la Societat Catalana de pediatria.

He ampliat la meva formació amb estades a departaments de cirurgia pediàtrica de l’Hospital Texas Children; Houston, UMAE, Monterrey i Hôpital Necker-Enfants Malades; Paris.


Albert Soler

Sóc llicenciat en Ciències de l’Activitat física i de l’Esport i Màster en gestió pública per ESADE, UPF i la UAB.

Vaig fer oposicions i sóc funcionari de carrera de l’Ajuntament de Barcelona on vaig ser director d’Esports durant 8 anys. Després vaig ser anomenat director General en el Consejo Superior de Deportes a Madrid essent, per un període d’un any, Secretario de Estado para el Deporte. Vaig ser també diputat al Congrés dels Diputats a Madrid.

Des del 2014 sóc el director general d’esports professionals del FC Barcelona. Per tant, el món de la gestió esportiva és el meu àmbit professional.


ELISA SORO

Sóc llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Sant Jordi de Barcelona, en l’especialització de Restauració i Conservació del Patrimoni Arlstic.

Com a restauradora he treballat en importants campanyes de restauració i rehabilitació del Patrimoni Nacional. Sense deixar el bisturí vaig combinar el dur ofici de la restauració amb la realització d’exposicions de la meva obra pictòrica.

La meva formació s’ha anat completant amb cursos i postgraus en Disseny Gràfic i Il·∙lustració, àmbit en el que, actualment, treballo com a freelance. i, tot això, sense deixar de costat la meva autèntica passió, el dibuix i la pintura, ja sigui tradicional com digital.

www.elisasoro.com

 

l’Elisa Soro ha estat entrevistada per Sants 3 Ràdio en el programa Ràdio Escola, amb motiu de la seva participació en la jornada “Compartint talent“, adreçada als alumnes de primer de batxillerat. Tot seguit trobareu l’enllaç (des del minut 01:08 fins el minut 07:14).

 


Pep Xarles

Sóc llicenciat en Biologia (Zoologia) 1991, màster en aqüicultura 1992.

Treballo al Zoo des de l’any 1987 tenint cura dels mamífers.

L’any 2000 vaig fundar l’associació ibèrica de cuidadors d’animals salvatges (AICAS) i vaig ser‐ne el president. L’any 2002 vaig fundar l’associació internacional de cuidadors d’animals salvatges (ICZ). Durant 11 anys vaig ser membre de la junta d’ICZ, arribant a ser-ne el president.

He organitzat congressos de cuidadors d’animals salvatges a Barcelona, Jerez, Austràlia, Cabarceno, Seayle, Singapore, Lourosa, Frankfurt, Còrdova i Lagos. Actualment sóc coordinador europeu de l’EEP del Llop Ibèric.


Oriol Miró

Sóc cal·lígraf a Barcelona.

Em dedico a la Cal·ligrafia des de l’any 1994. Estimo les lletres i els llibres, les tintes, els papers, les teles I els pergamins, els pinzells i qualsevol tipus de ploma.

Comprendre la lletra, reproduir les seves formes històriques i mètodes tradicionals, i poder explorar noves eines i formes a partir de les primeres.

Aquests són els meus treballs. El traç i la lletra en estat pur.

www.urimiro.com


Roger Rodés

Enginyer de so, Productor musical, Compositor, Músic.

Sóc soci i fundador de MEDUSA ESTUDIO junt amb Manu Guix. Director musical i creatiu de SaraoMusic. Productor musical de grups com Macaco, Cybee, Manu Guix,….

Com a enginyer de so he treballat amb artistes com Joan Manel Serrat, Macaco, Love of Lesbian, Sidonie, Josep Carreras, Manolo Garcia, Estopa, Chambao, Gerard Quintana, Amics de les Arts,….

www.rogerrodes.com


Ricard Belis

Sóc director de documentals perquè és essencial donar veu als que normalment no la tenen.

He estat el realitzador del programa de reportatges “30 minuts” i de documentals “Sense ficció” de Televisió de Catalunya.

Entre les meves obres més reconegudes destaquen “Operació Nikolai”(1992), “Tortura, més enllà del dolor”(1998), guanyador del premi UNDA al festival de Montecarlo, “Els nens perduts del franquisme” (2002), documental amb el qual vam guanyar el Premi Nacional de Periodisme i el Gran Prix FIGRA, “Ramon Perera, l’home que va salvar Barcelona” (2006), guanyador de la Medalla de Bronze al New York Festival, i més recentment “Torneume el fill” (2011) , “Avi, et trauré d’aquí!” (2013), i “Els internats de la por” (2015).


Núria Armentano

Sóc llicenciada en Història i Doctora en Antropologia Biològica per la UAB.

Em dedico a l’estudi de les restes esquelètiques que apareixen en contextos arqueològics i de la guerra civil. Combino la tasca d’antropòloga de camp i de laboratori amb la docència universitària al Màster Interuniversitari en Antropologia Biològica (UAB-UB) i el Postgrau en Antropologia Forense (UdG).

D’entre els projectes en els quals he treballat destaca l’exhumació i estudi de les restes de la guerra civil procedents de diversos punts de Catalunya, la dirección antropológica de l’estudi de les restes Reials del Monestir de Creus, l’exhumació de les restes del Bisbe Cebrià de Tarragona, o l’estudi de les restes de necrópolis d’Empúries.


ex-alumnes-israel-ruiz

Israel Ruiz

Vicepresident executiu i tresorer del Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster per la MIT Sloan School of Management. Vinculat al Massachusetts Institute of Technology des del 2002, actualment és el responsable de dirigir-ne les funcions financeres i administratives, càrrec que ocupa el tercer lloc en importància dins l’organigrama de l’institut. Alhora pertany a diversos consells d’administració i participa en la Fundació Princesa de Girona dedicada, entre altres temes, a promoure l’emprenedoria entre els joves.

Lliçó inaugural del curs 2016-2017 UOC «Les claus per a ser emprenedor»


ex-alumnes-julia-urgell

júlia urgel

Està estudiant a la UPF Biologia Humana.

La nostra exalumna i en Joanjo recullen mencions per la participació a la XXVIII Olimpíada Química de Catalunya.


ex-alumnes-gemma-deusedas

Gemma Deusedas

Soc actriu.

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre.

Actualment participo al programa POLÒNIA de TV3 i al Microteatre de Barcelona. Sóc directora de Buganvilia Creacions Arlstiques on formo en arts escèniques producció d’espectacles i esdeveniments.

www.facebook.com/gemma.deusedas


ex-alumnes-Elies-Campo

Elies Campo

Responsable de WhatsApp per Espanya i Amèrica Llatina fins a finals del 2014.

L’Elies Campo ha estat un dels representants de Whatsapp al Mobile World Congress. En la seva visita a la capital catalana també ha visitat RAC1, on Jordi Basté l’ha entrevistat al seu programa El Món a RAC1.

En aquest enllaç podeu veure la notícia publicada a l’Ara.
Parlem amb Elies Campo a TV3 al programa Divendres.


jordi-romo

JORDI ROMO

Arriba en Jordi Romo, després de tres anys de fer la volta al món en bici.

Us proposem descobrir les seves vivències durant tot aquest temps.