HOMENATGE A LA LECTURA

A l’assignatura de volum de 1r de Batxillerat hem treballat l’escultura objectual i els poemes objectes. Hem revisat l’obra de Marcel Duchamp, Joan Brossa i Chema Madoz, i també, ens hem familiaritzat amb el knolling; una tècnica visual d’ordenació sistemàtica dels objectes. En relació amb el knolling hem visionat una conferència de l’artista suís Ursus Wehrli i hem vist algunes de les seves propostes artístiques (força irreverents).

La proposta final ha consistit a fer un Homenatge a la lectura en format knolling o poema objecte. Es podien representar contes o històries concretes, o bé, tractar de les sensacions que ens aporta l’acció de llegir. Aquí en teniu alguns exemples.

 

Vitamina L.

Sofia Serrano

Paula Sandín, Raquel Escriche i Tavita Parellada

Farinetes.

Alex Megino

Lucía Hidalgo

Llegan tarde para el te

Martina Fernández i Júlia Soto

 

La princesa i el pèsol

Paula Jericó

 

 

 

Cartell i Portada del Recull Literari Sant Jordi 2021

Us presentem el cartell guanyador de Sant Jordi d’aquest curs, ha estat realitzat per Andrea Campamà a l’assignatura de Disseny de 2n de Batxillerat. La guanyadora de la portada del recull literari ha estat Dani Ruiz també alumna de Disseny de 2n de Batxillerat. Moltes felicitats a totes dues… Ah!, i, Feliç Sant Jordi a tothom!!!

 

Andrea Campamà

 

Dani Ruiz

CREACIÓ DEL TÒTEM DEL NOSTRE CLAN

A la classe de volum hem practicat la tècnica de la talla amb poliuretà rígid. El tema central del treball ha estat l’estudi i creació d’un tòtem. Hem estudiat el context cultural d’aquesta manifestació artística i hem valorat la seva importància en relació amb els mites cosmogònics i la creació de la identitat col·lectiva d’un clan o tribu. Ha estat un treball intens; individual i col·lectiu en el qual, a més de la tècnica, era important la creació d’un clan inventat, amb el seu mite fundacional. En aquest projecte ha estat importantíssima la comunicació i la coordinació entre els diferents membres del clan per aconseguir crear una peça unitària entre tots. Aquí teniu una part del procés de creació; de les dues dimensions (dibuix artístic i tècnic) i el resultat de la talla (individual i grupal). Esperem que us agradi.

 

 

Martina Fernández, Júlia Soto i Jana Valle

 

 

Sumi-e

A la classe de Dibuix Artístic de 1r de Batxillerat hem estat treballant la tinta xinesa i la pintura sumi-e. Es tracta de plasmar el propi paisatge interior amb els mínims traços possibles fent que la pinzellada sigui ferma, lliure, flexible i estètica a la vegada. Tot un repte per als occidentals estressats!!!

Al final hem penjat totes les propostes al vestíbul del 4t pis i hem dedicat una estona a parlar, valorar i apreciar els treballs realitzats.