BATXILLERAT AMERICÀ

 

 


 

El Diploma Dual (títol de Batxillerat Dual) és un programa oficial de convalidació internacional de títols de batxillerat creat i desenvolupat per Academica International Studies, que permet a l’alumnat obtenir dues titulacions simultànies: la pròpia del seu país (el batxillerat espanyol) i l’American High School Diploma (batxillerat nord-americà).

El batxillerat del país propi es cursa de forma presencial en algun dels instituts del país, i l’American High School Diploma es cursa en la modalitat online.

El Programa es pot iniciar a partir de 2n d’ESO i fins a 1r de Batxilerat. El darrer any per finalitzar-lo és a 2n de Batxillerat i es podrà triar en quants anys es vol fer: 2, 3 o 4 anys.

Preparant estudiants per als nous reptes

El Diploma Dual és un programa interdisciplinari que prepara els estudiants per adquirir els millors nivells de competència sobre la base de tres objectius:

• Immersió lingüística en anglès: El programa es desenvolupa al 100% en anglès, però va molt més enllà de l’aprenentatge de l’idioma. L’alumnat pensa i treballa en anglès.

• Immersió tecnològica (aprenentatge digital): Treballant en una plataforma virtual, l’alumnat té un paper actiu, marca el seu ritme d’aprenentatge, és responsable de la construcció dels seus coneixements i és protagonista del seu propi procés formatiu.

• Immersió personal (autogestió, responsabilitat i maduresa): L’alumnat adquireix responsabilitat i maduresa en el treball, amb un alt nivell d’autonomia, aprenentatge de la gestió del temps, capacitat d’adaptació i flexibilitat per treballar en entorns diferents i multiculturals.

 


 

Presentació del curs

Descarregar (Presentacio_Batxillerat_America.pdf, PDF, Desconocido)


 


PROMOCIÓ D’ALUMNAT


Convocatòria manifestació Som Escola. Dissabte 18 de desembre

Benvolgudes famílies,

Davant la sentència del TSJC que obliga les escoles a fer un mínim d’un 25% de classes en castellà; des de la plataforma Som Escola convoquen un acte reivindicatiu, transversal i lúdic a l’Arc de Triomf de Barcelona durant el matí de dissabte 18 de desembre.

 

Sota el lema “Ara i sempre, l’escola en català” es pretén fer  una gran mobilització en defensa de l’escola catalana, que comptarà amb la participació de famílies, professorat, estudiants, artistes, actors i societat civil.

Des de l’escola Proa, cridem la comunitat educativa, formada per famílies, docents, administració i alumnat a sortir i formar part d’una gran marea verda per l’escola en català que conflueixi a les 11h a la plaça Tetuan, i baixar fins a l’Arc de Triomf, on, a partir de les 11:30 tindrà lloc  un gran acte amb en Roc del Club Super3, actuacions reivindicatives de Reggae per Xics, Joan Dausà, Suu, Meritxell Neddermann, Júlia Blum i Sara Roy, amb intervencions de la plataforma Som Escola i, finalment, amb un concert de Lildami.

Des de l’escola Proa, us animem a anar plegats a la manifestació i per aquest motiu convoquem totes les persones vinculades amb l’escola Proa que es vulguin adherir, a trobar-nos en el passeig Sant Joan confluència amb el carrer Aragó a les 10.45 h per marxar junts cap a la plaça Tetuan. La idea és fer el recorregut plegats com a escola.

 

Compartim amb vosaltres la següent informació que ens ha facilitat la plataforma Som Escola perquè en fem difusió.

Moltes gràcies a tothom!

 

Escola Proa 

Grup de Famílies Delegades de l’escola Proa

 

Descarregar (somescola.pdf, PDF, Desconocido)


PLA LELV (ESCOLES LLIURES DE VIOLÈNCIES)

 

S’ha posat en marxa l’aplicació informàtica UsApps

La ‘UsApps’ és l’eina que el Departament d’Educació posa a disposició de totes les persones de la comunitat educativa per comunicar les diferents situacions de violència que l’alumnat pot viure o ser-ne testimoni.

Darrere de la ‘UsApps’ hi ha un l’equip de professionals de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situacions de Violència (USAV), que fa acollida, atenció i assessorament a qui hi contacta, i que dona suport als centres per a l’activació dels protocols corresponents.

El pla LELV té la intenció que els centres educatius siguin, sempre, espais lliures de violències i de protecció per a tot l’alumnat.

Podeu llegir tota la informació al document pdf.

Descarregar (escoles-lliures-violencies.pdf, PDF, Desconocido)


Activitats Extralectives 2021-2022

Benvolgudes famílies,

Si la situació continua sent favorable en el mes de setembre, l’Escola vol reprendre la normalitat de les activitats extralectives.

Durant aquest curs hem treballat amb molt d’esforç per poder oferir activitats noves i de qualitat de cara el proper curs.

Per això, en aquest correu trobareu un document adjunt amb la informació d’aquelles activitats, que si tenen suficient audiència, volem portar a terme!

També mantindrem aquelles que ja funcionaven.

Per qüestions d’espai i d’organització, necessitem fer un primer sondeig per saber a quines activitats us agradaria apuntar els vostres fills i filles de cara el proper curs.

Per això, us demanem que respongueu al següent formulari que estarà obert fins el dia 27 de maig: EXTRALECTIVES CURS 21-22

Esperant que siguin del vostre interès, obrirem el procés de preinscripció a mitjans de juny per tal de poder iniciar les activitats el primer dia d’escola.

Com sempre, per a qualsevol consulta podeu contactar amb la coordinadora de les activitats extralectives, a través del correu: extra_lectives@escola-proa.cat o bé trucant per telèfon al 93.421.95.29, ext.205 (Lali Arrufat).

Consulta tota la informació de les extra lectives

Descarregar (escola-proa_extralectives-2021-2022.pdf, PDF, Desconocido)


DENIP 2021 (Dia Escolar de la No violència i la Pau)

Per celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No violència i la Pau) ens hem sumat a la campanya de l’ONG Acció contra la Fam. Participarem des de P3 fins a 4t d’ESO.

Aquesta organització treballa per combatre moltes problemàtiques arreu del món i aquest any, específicament, vol ajudar a les Filipines amb la causa de la desnutrició crònica.

La nostra missió consisteix en sensibilitzar el nostre alumnat davant d’aquesta problemàtica i col·laborar amb les aportacions que puguem fer tant dels professionals com de les famílies a partir de La cursa contra la Fam que faran els vostres fills i filles.

Des del treball de les aules s’estan fent diferents activitats.

La culminació de la participació en aquest projecte seran els dies 26 i 27 de gener on muntarem la gran cursa en diferents espais de l’escola 🏃‍♂️🏃‍♀️

La vostra participació econòmica voluntària es farà des del crowdfunding.

Ho trobareu en el següent enllaç:

CROWDFUNDING

No dubteu a fer extensiva aquesta campanya per ajudar a l’Acció contra la Fam.

 

El planning serà:

Infantil

Dimecres 27 de gener P3, P4 i P5 de 9.30h a 10.30h, per cursos, aniran al poliesportiu de l’escola. De forma esglaonada correran DUES voltes al circuit preparat.

 

Primària

Dimarts 26 de gener tots els cursos primària, per grups bombolla, de 6 en 6 i de manera esglaonada faran les voltes pel circuit preparat (uns al poliesportiu i uns altres al pati).

 

Secundària

El dia 27 de gener cada alumne/a d’ESO farà una cursa de 10 minuts en horari de 9:30h a 13h i de 15h a 16:30h, en grups de 8 en 8.

 

Es farà resseguint l’espai perimetral dels patis de l’escola.

Les sortides es faran esglaonades, amb un temps mínim de separació, uns 15-20 segons, que serà el que triguin a col·locar-se els següents alumnes.

Al final de l’últim dia es farà un recompte de totes les voltes que s’han fet en total a l’Escola.