MEGAFONIA MUSICAL: “Superman”

CLÀSSICS DE LES BANDES SONORES

 

Aquesta setmana escoltarem…

 

….el tema principal de la BSO de la pel·lícula “Superman”! Estrenada l’any 1978 i protagonitzada per Christopher Reeve va contribuir a popularitzar aquest superheroi de còmic. L’encarregat de la composició d’aquesta famosíssima banda sonora va ser John Williams

 

Aquesta és una proposta d’en Quim Granché (P4) i la seva família, dedicada a tots els fans dels superherois i superheroïnes!

 

També estrenem nova melodia per al timbre curt: ens acomiadem del “When I’m gone” i donem la benvinguda a “Angel of music”, del musical “El fantasma de l’òpera”. Esperem que us agradi!!


Oferta d’activitats extra lectives 2018-19

Benvolgudes famílies,

Us recordem que ja tenim preparada l’oferta d’activitats extra lectives 2018-19, clicant AQUÍ trobareu tota la informació i també els formularis corresponents: el general, el de l’escola de música i el d’activitats per a adults.

Les famílies que ja ens heu enviat els formularis i heu rebut resposta de rebuda, no els heu de tornar a enviar.

La resta de famílies, podeu omplir les inscripcions, imprimir-les i entregar-les a la Secretaria de c/Almeria de 8’30 a 14h, o bé guardar-les, omplir-les i enviar-les per correu electrònic a l’adreça  extra_lectives@escola-proa.cat (si ho feu per correu electrònic no és necessària la signatura).

El període principal d’inscripcions és obert fins el proper dilluns dia 9 de juliol. Amb les sol·licituds rebudes fins aquest dia organitzarem els grups i us confirmarem la consolidació dels mateixos cap al 20 de juliol. A l’enllaç web hi trobareu tota la informació sobre la normativa d’inscripcions: altres períodes d’inscripció, facturació, recomanacions…

Per a qualsevol dubte o aclariment, som a la vostra disposició.

Salutacions cordials,

Lali Arrufat


MEGAFONIA MUSICAL: “HALL OF FAME” + “BLUE”

BONES VACANCES!!

 

I com ja us havíem explicat, les cançons d’aquesta setmana són escollides per l’altre grup dels més grans de la Primària, la classe de 6èA. Han triat “Hall of fame” de The Script per entrar i  “Blue” d’Eiffel 65 per sortir. Està clar que aquests dos sisens tenen marxa, però també tenen una gran part sensible, no trobeu? Esperem que el vostre pas a la Secundària sigui una gran porta plena d’oportunitats!

 

Ara sí. Ja ha passat un curs sencer. Tots ens hem fet una mica més grans, una mica més savis, una mica més curiosos i una mica més humans. Per davant un estiu carregat de possibilitats, de propostes, de reptes i de moments de desconnexió. Durant tot aquest any hem pogut gaudir de totes les cançons que ens heu enviat, fent de l’entrada i la sortida de l’escola un espai més d’aprenentatge i de participació i una plataforma per a que la música formi part activa de les nostres vides. Gràcies, gràcies i gràcies a tots i totes els que heu volgut compartir amb nosaltres les vostres cançons especials, sense vosaltres no hauria estat possible!!

I si durant les vacances us enyoreu de l’escola podeu recordar aquest curs que s’acaba amb la nostra llista d’Spotify de la Megafonia Musical, ara ja completa!!

Bon estiu a tothom!!


Graduació Batxillerat (16-18)

Divendres 15 de juny vam celebrar que els alumnes de 2n de Batxillerat ja s’han graduat. En una festa carregada d’humor i bon ambient, els alumnes van poder gaudir de la companyonia de tots. Han estat dos cursos intensos, però l’esforç ha estat recompensat.

Agraïts de l’acompanyament dels seus professors, el sopar va estar ple de mostres d’afecte.

Des de l’escola us desitgem un futur carregat de bons moments, de molta força per superar totes les fites i projectes que us proposeu i, sobretot, de molta felicitat!


MEGAFONIA MUSICAL: “FRIENDS” + “GOD’S PLAN”

RECTA FINAL

 

Iniciem la recta final del curs! És un moment especial per a tothom, però sobretot per als nostres companys i companyes de 6è, que encaren els seus últims dies a Primària abans de canviar d’edifici. Per això els hi hem volgut donar l’oportunitat d’acomiadar-se del curs també amb música, i aquestes dues properes setmanes les cançons les escolliran ells!! Aquest setmana… 6èB!

 

Per entrar escoltarem  Friends, del productor musical  Marshmello i la cantant anglesa Anne-Marie. Per sortir han escollit una cançó de l’artista canadenc Drake titulada “God’s plan”, la primera clarament situada en el gènere del trap que haurem sentit per la megafonia. Totes dues us recordaran segurament al hip-hop i el rap dels que vam parlar fa unes setmanes.

 

I ara que s’està acabant el curs… teniu clar quina de les cançons que hem escoltat per la megafonia us han agradat més? Si no us en recordeu visiteu la llista d’Spotify!

 


MEGAFONIA MUSICAL: LA PATUM DE BERGA

Tornant de Patum

 

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Berga coincidint amb la festivitat del Corpus una festa tradicional dels Països Catalans considerada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO: la Patum. Tot i que la setmana passada ja en vàrem sentir un parell de melodies, aquesta setmana farem una menció especial a la música de la Patum, ja que n’és un element indispensable. A més sabíeu que a l’escola hi tenim algú ho viu de molt, molt a prop? Pregunteu entre les famílies de P3…!

 

Ens és molt difícil escollir entre totes les cançons que conformen la festa de la Patum, pel que hem optat per una selecció variada que ens permeti conèixer el màxim d’obres patumaires possible! Així durant la setmana en podrem escoltar una diferent cada dia:

  1. Dilluns: “Els Plens”, Quim Serra
  2. Dimarts: “Nans nous”, Quim Serra
  3. Dimecres: “Ball de l’àliga”, popular
  4. Dijous: “Nans vells”, popular
  5. Divendres: “Turcs i cavallets”, Quim Serra

 

Veureu que n’hi ha de tot tipus: alegres, solemnes, festives… Si no hi heu anat mai estigueu ben alerta l’any vinent i no us despisteu!


MEGAFONIA MUSICAL: “VIU L’ESTIU” + “CIAO, CIAO”

COLÒNIES DE PRIMÀRIA!

 

Aquesta setmana comença curta, i serà doblement curta per als companys de Primària: marxem de colònies! Esperant poder gaudir d’un temps estival us presentem dues propostes que ens han arribat ja amb ganes de calor, ballaruca i festes d’estiu!! Encara ens queden uns quants dies per la seva arribada, però sembla que ja en tenim ganes… I com sempre en setmanes curtes, aquestes cançons sonaran també durant la vinent, per poder-ne gaudir com cal.

 

La primera cançó d’aquesta setmana és del grup El Pot Petit i ens l’envien en Mateu Pérez (P5) i el seu pare Josep Maria. Els companys del parvulari coneixem força bé aquest grup, que presenta un repertori infantil amb bases alegres i textos amb voluntat pedagògica. Recordeu, per exemple, la música de la dansa de Carnaval de P5, “Puja al meu coet”? Ara coneixerem “Viu l’estiu”, que amb el seu ritme reggae ens transporta directament a les revetlles i les festes majors… potser enguany en viurem una a l’escola? Qui ho sap, això de l’Escola Nova 21 ens ha trastocat a tots una mica i poden aparèixer grates sorpreses!

 

Per sortir en Guiu Escoda (1r) i la seva família ens proposen escoltar “Ciao, ciao”, de Filippo Landini. No patiu si no sabeu italià, que l’entendreu perfectament! Fins i tot en podreu aprendre un parell d’expressions, ja que el grup del Maresme les fa aparèixer durant la cançó. La introducció amb sons electrònics i el ritme pop la fan candidata a la cançó de l’estiu, no us ho sembla? Ah! I no us perdeu la modulació que fa al minut 2’41’’, que ara ja sabeu de què va això de canviar el to de la música. 😉


Recollida de roba usada en col·laboració amb GLORR Fundació

Benvolgudes famílies,

Tal com us vam avançar fa uns dies, l’Escola i la Comissió de Solidaritat del Grup de Mares i Pares Delegats, conjuntament, hem organitzat una recollida de roba usada en col·laboració amb GLORR Fundació, ONG dedicada a ajudar els infant, en risc de pobresa i exclusió del nostre entorn.

La roba que rep la Fundació és classificada i seleccionada i no s’exigeix cap tipus de tractament ni cap condició d’acceptació (neteja, estat etc…). De fet, la roba en mal estat és reciclada i es fa servir per a la confecció d’altres tipus de teixits (cortines, catifes …)

Si voleu col·laborar, ho farem d’aquesta manera:

El dia 16 de maig farem el repartiment d’unes bosses als alumnes, que haureu d’omplir amb la roba que vulgueu donar.

El dia 23  (9 i 17 hores) s’hauran de portar a l’escola i deixar a l’aula de música de Primària, on us estarem esperant per recollir-les.

L’endemà, GLORR les passarà a buscar.

És molt important, per tal de no interferir en el normal funcionament de l’escola, que no porteu les bosses abans del dia 23 i que les deixeu a l’aula de música, en l’horari demanat.

Tant la Comissió com els/les Delegats/des de les vostres classes, restem a la vostra disposició per tal de resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir sobre el tema.

El nostre correu electrònic és: solidaritat.gpd@escola-proa.cat

Aprofitem per agrair-vos la generositat i col·laboració que ens heu demostrat en totes les activitats solidàries que hem dut a terme.

 

Moltes gràcies i salutacions cordials.

 

comissió de solidaritat

solidaritat.gpd@escola-proa.cat

Grup de Mares i Pares Delegats

Escola Proa


L’escola Proa distingida amb el segell SMART

L’escola Proa distingida amb el segell SMART

L’escola Proa, és una de les dotze primeres escoles de Catalunya que ha estat distingida amb el segell d’Innovació Educativa SMART.

 

El segell, validat per la UOC, identifica les escoles que impulsen la implementació de procediments innovadors a les aules com a mitjà per aconseguir l’excel·lència en tots els àmbits de formació dels alumnes.

El segell SMART és una manera d’acreditar el treball en valors, l’esperit crític, els processos inclusius, la integració dels idiomes, l’esperit científic i la recerca en els processos didàctics, així com el desenvolupament del potencial de cada alumne amb els millors resultats d’aprenentatge. Una manera de fer que no seria possible sense la implicació de famílies, mestres, professors, nens i estudiants. Les escoles SMART són escoles obertes al seu entorn que col·laboren activament amb les famílies.L’escola acreditada amb el segell SMART garanteix un alt nivell de qualitat educativa i innovació, amb una visió transversal del procés educatiu, centrat sempre en la figura de l’estudiant i en el desenvolupament de les seves competències.

Per a més informació sobre el segell SMART clica aquí.

Salutacions cordials

 

Ana Mitjans i Josep Maria Martorell
Directora General i Director Pedagògic
Escola Proa