Agraïment de l’HSJD per la xocolatada solidària

Arran de la participació de l’escola Proa en la xocolatada solidària del passat divendres 9 de febrer, l’Hospital Sant Joan de Déu agraeix l’aportació econòmica realitzada per l’escola Proa.

Els 979 euros recollits per l’escola Proa en la xocolatada solidària seran destinats a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, per desenvolupar nous tractaments i  incrementar les possibilitats de curació.

Enguany, s’han recollit més de 350.000 euros en les més de 700 xocolatades solidàries que s’han realitzat en tot el país!

#chocolatadasolidaria


Gresca Proa. Curs 23-24

El passat dissabte 8 de juny les famílies de l’escola Proa han celebrat la finalització del curs escolar amb la tradicional Gresca Proa.

Enguany, es proposava participar de la gresca vestits de pirata. La Gresca ha constat de dues sessions:

● Una gresca matinal, amb jocs tradicionals, jocs de taula, servei de bar

● Una segona sessió vespertina, amb actuacions musicals, sopar de germanor, ball del fanalet i discoteca fins a la una de la matinada!

 

Com sempre, la gresca ha estat un èxit d’assistència on s’ha pogut gaudir en família i bon humor la finalització d’aquest curs acadèmic.

Com cada any, el cartell publicitari de la gresca ha estat elaborat per l’alumnat de plàstica de 4t de l’ESO. El grup guanyador ha rebut un val de l’Abacus bescanviable per material escolar. Enhorabona a les alumnes guanyadores! (Laia Moliné, Berta Pérez, Zoe Naudi, Judit Espuga i Júlia Sánchez.)


Mediateca. Adopta un llibre de segona mà!

Des de la Mediateca de l’Escola continua activa la proposta d’adoptar un llibre que es va iniciar arran del DENIP d’enguany.

Tothom que vulgui pot remenar i triar un dels llibres que s’ofereixen per tal de donar-los una segona vida. Amb aquesta iniciativa es pretén:

● Fomentar la lectura.
● Contribuir al medi ambient, reduint el consum de matèries primeres i recursos energètics.
● Reduir la cultura consumista molt arrelada en la nostra societat.


Resultats Proves Cangur 2024

Des de l’organització de les proves Cangur han publicat les llistes provisionals dels noms dels i de les alumnes que han obtingut una qualificació superior al 94,5% de l’alumnat del seu grup d’edat.

Podeu consultar els noms de l’alumnat amb millor qualificació a través del següent enllaç. Hi ha alumnes de l’escola Proa a tots els cursos! Enhorabona a tots els participants i al seu professorat!

Mereix especial felicitació l’Àlex Castañé, alumne de 1r de batxillerat, que ha quedat en la posició número 9 per a la seva categoria. L’Àlex rebrà un premi per part de les proves Cangur el proper dilluns 27 de maig en reconeixement del seu talent per les matemàtiques.

 

Enhorabona, Àlex!


Alternatives saludables a les pantalles per a infants i adolescents

L’Ajuntament de Barcelona ha editat una guia per ajudar a educar en l’ús de la tecnologia per al desenvolupament i el benestar dels infants i joves.

Aquesta guia aporta dades numèriques sobre l’ús dels mòbils per parts dels joves i adolescents, sobre els perills de l’ús descontrolat de les pantalles i mesures per promoure el benestar i la seguretat dels infants i joves.

Aquesta guia conté les següents idees clau:
● Mesures de prevenció de l’accés prematur al mòbil a tots els barris de la ciutat.
● Accions per promoure l’ús crític i saludable de les tecnologies digitals en infants i adolescents.
● Posiciona l’ús excessiu de pantalles com un problema de salut pública.
● Les famílies en situació de vulnerabilitat social i econòmica són les més afectades i amb més dificultats per reduir l’exposició dels infants a les pantalles.
● Formació de referents d’educació i mediació digital als equipaments municipals per acompanyar infants, adolescents i famílies en un bon ús de les tecnologies.

Podeu consultar la guia a través del següent enllaç.


Informe del Punt d’informació Jove de Barcelona

Des del Punt d’Informació Jove (PiJ) de l’escola Proa ens han facilitat l’informe corresponent al segon trimestre d’aquest curs.

Algunes dades interessants que apareixen en aquest informe són les següents:
● Durant aquests dos trimestres, 472 alumnes de Proa han utilitzat el servei del PiJ.
● El 50% dels usuaris del punt jove a l’escola Proa són noies. A nivell de barri, el 65% dels usuaris són noies.
● Els cursos que més utilitzen el PiJ són: 2n d’ESO, 4t d’ESO, i 3r d’ESO.
● Les principals temàtiques en les consultes realitzades en el PiJ són: Educació i formació, esports i salut i cohesió social.
● El nombre d’usuaris del PiJ d’aquest curs és clarament inferior al del curs passat.
● Fins a la data d’avui, el PiJ ha ofert les següents temàtiques a l’alumnat: Prevenció del suïcidi, Salut sexual, Lluita contra el racisme, Canvi climàtic, Violència de gènere, Pau i no violència, Voluntariat i Feminisme.
● El servei del PiJ està disponible tots els dimecres des de les 11:00 fins a les 11:30 davant de la porta de secundària.
● Les noies del PiJ estan ajudant a l’alumnat de l’assemblea d’estudiants.

Podeu consultar l’informe sencer del PiJ des del següent enllaç.


Sant Jordi a Proa

El proper dissabte 20 d’abril, a l’escola Proa celebrem la nostra festa. Us fem recordatori d’algunes activitats i us informem de les novetats:

● Enguany, el val de 20€ que regala l’escola a totes les persones guardonades es podran bescanviar a la llibreria Campus Llibres o el mateix dia 20 d’abril a les paradetes de llibres de l’escola.
● Hi haurà un datàfon des d’on es podrà fer el cobrament amb targeta.Enguany, l’espai de la memòria rendirà homenatge als canvis i transformacions que han patit les instal·lacions de l’escola.
● El joc que proposem aquesta edició de Sant Jordi consisteix a endevinar el nom de les persones (docents i PAS) a través de fotografies de les nostres mans.
● Proposem a les famílies de l’escola que col·laborin amb el bar de 4t d’ESO elaborant pastissos o aliments salats fets amb ingredients ecològics o de proximitat.
● Amb la voluntat de transformar el món, l’alumnat de 4t de primària vendrà airejadors d’aixeta que ajudaran a reduir la despesa d’aigua a les llars de les famílies que els comprin.
● L’alumnat de la matèria Narracions i Viatges de 1r d’ESO  vendran una edició del seu llibre. Els diners recollits de la venda es destinaran a l’ONG Stop Mare Mortum.
● Ens han regalat exemplars del llibre infantil: Diari de l’Iris. Aquests llibres es posaran a la venda a preu lliure. Els diners que es recullin es destinaran a lONG Stop Mare Mortum.
● L’alumnat de 1r d’ESO oferirà corografies i l’alumnat de la matèria de música cantarà una cançó de rap.
● Aquest any comptem amb dos autors que vindran a signar llibres: José Ángel Labari i Teresa Blanch, autors del llibre Buscapistes.
● L’alumnat de 2n d’ESO presentarà la fira dels Drets Humans a les famílies
● Els ecodelegats ajudaran als tallers de l’espai del migdia, que oferiran un taller d’elaboració de campanes amb els pots de iogurt reutilitzats.
● S’aprofita la jornada per oferir una visita a famílies noves interessades a fer el batxillerat a Proa.
● L’alumnat d’infantil elaborarà una invitació perquè les famílies participin de la festa.
● Enguany, s’oferiran dos torns de jocs padrins – fillols.
● Aquest curs els partits de bàsquet i vòlei del poliesportiu s’oferirà en exclusiva a l’alumnat de batxillerat.
● Alumnat voluntari de batxillerat farà la documentació gràfica de les coses que passen durant la festa de SantJordi.

 

Descarregar (Programa-Sant-Jordi-2024.pdf, PDF, 2.5MB)


Guies i indicacions per a la lectura

El Departament d’Educació ha elaborat unes guies d’orientació per a l’ensenyament de la lectura per a les etapes d’Infantil, Primària i ESO/Batxillerat.

En aquestes guies d’orientació trobareu:

● Com triar les obres literàries.
● Planificació de les pràctiques de lectura.
● El paper de les biblioteques escolars i biblioteques d’aula.
● Preparació dels espais de lectura (infantil).
● Llegir i escriure a primària.
● Pràctiques interessants per al foment de la lectura.
● Orientacions per a la lectura guiada.
● Itineraris per a la lectura guiada (secundària).

Podeu accedir a les guies per a cada una de les etapes a través dels següents enllaços:
Guia d’infantil
Guia de primària
Guia de l’ESO / Batxillerat

 


Proves Cangur 2024

Aquesta setmana l’escola Proa ha celebrat la setmana de la Ciència passant les proves Cangur a les etapes de Primària i ESO.

Aquestes proves es realitzen cada any a més de 30 països del món amb la voluntat d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès mitjançant la resolució de problemes aplicant la lògica matemàtica.

Donem l’enhorabona a l’alumnat per la seva participació i agraïm les tutories i el Departament de matemàtiques per l’organització de la jornada


14 de març Dia Internacional de les matemàtiques

Com cada any, el 14 de març se celebra el dia internacional de les matemàtiques. Enguany, a l’escola Proa aprofitem aquesta efemèride per treballar les proves Cangur amb el nostre alumnat.

La participació de Proa en aquestes proves, els ajuda a fomentar l’interès per les matemàtiques alhora que ajuda a treballar el raonament lògic i matemàtic i ajuda a desenvolupar les habilitats matemàtiques amb una proposta interessant i molt ben elaborada.

Desitgem molta sort a tot l’alumnat de primària, ESO i batxillerat que participarà, aquesta setmana de les proves Cangur!