Estada del Nick Schwatz a l’escola

Com a part del projecte d’internacionalització de l’escola ja fa uns anys que ens visita un estudiant del MIT – Massachusetts Institute of Technology-. Aquest any hem tingut en Nick Schwatz qui està estudiant el darrer curs d’Enginyeria Mecànica als Estats Units, és tutor dels nous alumnes que entren a la fraternitat on viu i ha participat a projectes a Ghana, Etiopia i Portugal.

Durant les dues darreres setmanes ha tingut contacte amb alumnes des de 6è de primària fins a 2n de batxillerat. Tant a la primària com a l’ESO els ha explicat íntegrament en anglès com és la seva vida diària i què fa en el MIT.
Els alumnes han pogut preguntar-li sobre tot allò que més els ha cridat l’atenció. Sobretot, han preguntat sobre la vida a les “fraternities” (el que aquí serien les germandats). També els han interessat molt els projectes que s’estan portant a terme al MIT, com per exemple un futur sistema de transport a través d’uns túnels submarins al buit o la creació d’un nou material amb unes propietats de duresa magnífiques i una molt baixa densitat.

En els cursos de Batxillerat s’ha incorporat com a professor de la matèria a les classes de física donant el tema de camp magnètic i a les de tecnologia ha explicat la dinàmica de rotació i el concepte de moment d’inèrcia. Els alumnes han pogut gaudir de classes completament en llengua anglesa i rebre altres maneres de fer docència. Experiències com aquesta són una bona manera d’obrir el món als nostres alumnes.


CONCURS ANUAL DE FOTOGRAFIA DE LA FUNDACIÓ TRAMS

La Fundació Tr@ms convoca el concurs anual de Fotografia Digital, que té com a objectiu
promoure la creaTIvitat entre les persones que formen la nostra comunitat (alumnes, pares i
personal dels centres associats).

BASES DEL CONCURS:

 • Podran partcipar tots els alumnes, famílies i personal dels centres de les escoles de Tr@ms.
 • La temàtica de les fotografies és ‘L’educació a través de la càmera ’.
 • Es pot presentar un màxim de 5 fotografies per partcipant.
 • S’hauran d’enviar com a fitxer adjunt a l’adreça concurs@fundaciotrams.org abans del dia 24 de novembre
  de 2017 indicant les dades de l’autor, la categoria i el Centre Educatiu.
 • Sense perjudici dels drets d’autor, les fotografies presentades passaran a formar part de la fototeca de Fundació Tr@ms per temps indefinit i podran ser utilitzades en creació de materials o documentació de les activitats de la Fundació.
 •  Els premis consistiran en un diploma a les fotografies finalistes i una càmera digital a cadagu anyador.
 • La presentació de les fotografies al concurs comporta l’acceptació de les presents
  bases.

Fundació Tr@ms convoca el XIII CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL.

Un any més, la Fundació Tr@ms convoca el concurs anual de Fotografia Digital, que té com a objectiu promoure la creativitat entre les persones que formen la nostra comunitat (alumnes, pares i personal dels centres associats).

BASES DEL CONCURS

Podran participar tots els alumnes, famílies i personal dels centres de les escoles de Tr@ms.

 • Les fotografies hauran d’estar realitzades amb una càmera fotogràfica digital, amb una resolució mínima de 75 dpi.
 • La temàtica de les fotografies és ‘El soroll’.
 • Es pot presentar un màxim de 5 fotografies per participant.
 • S’hauran d’enviar com a fitxer adjunt a l’adreça concurs@fundaciotrams.org abans del dia 23 d’octubre de 2016 indicant la categoria i el Centre Educatiu.
 • Sense perjudici dels drets d’autor, les fotografies presentades passaran a formar part de la fototeca de Fundació Tr@ms per temps indefinit i podran ser utilitzades en creació de materials o documentació explicativa de les activitats de la Fundació.

El jurat, representat per totes les escoles, escollirà una fotografia guanyadora per cada categoria (alumnes, famílies i professors/es) a més de poder seleccionar fotografies finalistes. Els premis consistiran en un diploma a les fotografies finalistes i una càmera digital a cada guanyador. La presentació de les fotografies al concurs comporta l’acceptació de les presents bases.

Posem en el seu coneixement que les dades que vostè ens lliura voluntàriament, seran introduïdes a la BASE DE DADES GENERAL D’ADMINISTRACIÓ DE LA FUNDACIÓ TR@MS denominada B.D.G.A.FUN.TRAMS, registrada en el R.G.F.P. de la A.E.P.D. amb el número 2070510001 el responsable del qual és la pròpia Fundació a fi d’atendre de gestionar la seva participació al X CONCURS DE FOTOGRAFIA DIGITAL i per informar-lo de les nostres properes activitats. En tot cas i en qualsevol moment, vostè pot consultar, accedir, rectificar, cancel·lar o bé oposar-se que tractem les seves dades dirigint-se’n a les nostres oficines situades a la Rambla Nova 26


Formacions de Juliol organizades des de Tr@ms

Avui han començat els dos cursos de 15 hores cadascun que es realitzen a l’escola organitzats pe la Fundació Trams. Concretament s’estan fent un sobre Coaching a la docència, dut a terme per l’Anna Viñolas i l’altre sobre Matemàtiques i llengua amb materials Lego Education, impartit per la Raquel Vallejo.