MEGAFONIA MUSICAL: “Vivir así es morir de amor”

Aquesta setmana escoltarem:

 

TÍTOL DE LA CANÇÓ: Vivir así es morir de amor”

COMPOSITOR/A i/o INTÈRPRET: Camilo Sesto (Alcoi, 16 de setembre del 1946 – Madrid, 8 de setembre de 2019)

ANY I ÀLBUM DE PUBLICACIÓ: “Sentimientos”, 1978

GÈNERE MUSICAL: pop / balada romàntica

PER QUÈ SONA?
La setmana passada va morir el famosíssim cantant alcoià. Camilo Blanes Cortés, conegut pel seu nom artístic Camilo Sesto, va ser una de les veus masculines més destacades de la música espanyola dels 70-80.

 

Voleu compartir amb nosaltres la vostra cançó preferida? O bé aquella que no us heu pogut treure de cap en tot l’estiu? Seguiu aquest enllaç i ben aviat la sentireu sonar per la Megafonia Musical!!


MEGAFONIA MUSICAL: “Cotton eye Joe”

Aquesta setmana escoltarem…

 

TÍTOL DE LA CANÇÓ: “Cotton eye Joe”

COMPOSITOR/A  i/o INTÈRPRET: Rednex, un grup de música suec que va popularitzar l’estil country durant la dècada dels 90 sobretot per Europa.

ANY I ÀLBUM DE PUBLICACIÓ: Va ser publicada l’any 1995 dins l’àlbum “Sex&Violins”

GÈNERE MUSICAL: country / folk / bluegrass

I PER QUÈ SONA?

Perquè el ritme de la música country ens ajudarà a començar el nou curs ballant! A més ens ajudarà a recordar les excursions, els sopars i les revetlles de l’estiu!

Donem la benvinguda al curs 2019-2020!!

Voleu compartir amb nosaltres la vostra cançó preferida? O bé aquella que no us heu pogut treure de cap en tot l’estiu? Seguiu aquest enllaç i ben aviat la sentireu sonar per la Megafonia Musical!!


MEGAFONIA MUSICAL: “Cresta”

Aquesta setmana escoltarem…

 

…la darrera cançó d’aquest curs! Després de gairebé 40 setmanes i amb les vostres aportacions des del setembre fins ara hem pogut gaudir de tot tipus de cançons d’estils, èpoques i sonoritats ben diferents. Cadascuna de les vostres propostes ens han acompanyat durant tots aquests mesos i ens han fet una mica més alegres les entrades i les sortides de l’escola, tot aprenent i enriquint-nos de poder descobrir música diferent de la que solem escoltar.

 

Arribem doncs a les portes de l’estiu i ens acomiadem amb “Cresta”, un dels temes de l’àlbum que han estrenat enguany els Oques Grasses, que esperem que us faci ballar amb ganes totes aquestes vacances que venen! Desenfadada i alegre “Cresta” ens convida a prendre’ns la vida d’una manera menys seriosa, més tranquil·la… més estival!

 

Com diu la cançó: hello, hello, hello… adéu! Bones vacances a tothom!!


MEGAFONIA MUSICAL: “Comença l’estiu!”

Aquesta setmana escoltarem…

“Comença l’estiu!” de Dàmaris Gelabert. Arribem a la recta final del curs i la calor comença a apretar! “Comença l’estiu” és també el títol de l’espectacle estiuenc de la companyia musical infantil, on interpreten els seus èxits i especialment les cançons del seu darrer disc “Naturalment”.  En Martí (P4) i la Rosa, la seva mare, ja tenen ganes que començi l’estiu i han volgut compartir amb nosaltres aquesta cançó, que diuen que canten i ballen pensant en el sol, el mar, les festes majors… Moltes gràcies!


MEGAFONIA MUSICAL: “Tunak tunak tun”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Tunak tunak tun”  de l’artista Daler Mehndi. Potser us sona una mica estranya: la cançó “Tunak” està composada amb l’estil musical del bhangra, seguint algunes de les característiques més tradicionals de la música índia. Mehndi en va presentar aquesta versió l’any 1998 barrejant-la amb sonoritats més modernes com a indi-pop i va aconseguir un èxit rotund tant a nivell local com internacional. La lletra del “Tunak tunak tun” fa referència al so que fa el tumbi, un instrument tradicional de la regió del Punjab, al nord-oest de l’Índia.

 

Aquesta proposta tan original ens arriba de part de les companyes del Cicle Superior de Primària, que durant les seves convivències van descobrir-la i, pel que es veu, no podien parar de ballar-la! Moltes gràcies per compartir-la amb nosaltres!


MEGAFONIA MUSICAL: “Yellow submarine”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Yellow submarine”, el mític tema de The Beatles. Estrenada com a senzill l’any 1966, “Yellow Submarine” també és el títol del desè àlbum del grup anglès, llançat a principis del 1969. Va ser publicada com a banda sonora de la pel·lícula homònima, que es va estrenar al Regne Unit set mesos abans del llançament de l’àlbum. La famosíssima banda de Liverpool van ser el grup amb més vendes de tot el segle XX: les lletres de les seves cançons i el seu estil de rock inspirat en el rythm and blues van aconseguir reflectir els problemes d’un cert sector de la joventut de l’època, que pretenia restar al marge de l’anomenada societat de consum i superar les convencions i els aspectes més retrògrads de la societat occidental, alhora que reclamava nous valors tant estètics i artístics com espirituals i socials relacionats, per exemple, amb l’alliberament sexual i l’antimilitarisme.

Ens la proposa el Miquel González, pare de dos alumnes: gràcies per compartir-la i per la paciència!

 

Recordeu que si ens voleu enviar les vostres propostes per a les últimes setmanes del curs encara podeu fer-ho! Només cal que ompliu el qüestionari que trobareu en aquest enllaç: https://goo.gl/forms/WTisRlKqmybAstsG2

No trigueu, que no en queden gaires!


MEGAFONIA MUSICAL: “Let it go”

Aquesta setmana escoltarem…

“Let it go”, el tema principal de la BSO de la pel·lícula d’animació “Frozen”. És segurament la cançó més coneguda de les noves bandes sonores de la factoria Disney, que va esdevenir un èxit rotund des de la seva estrena i de la qual s’han fet infinitat de versions. Ens l’ha proposada la Rosa, mare Nora (P3), perquè diu que és una de les seves cançons preferides. Gràcies per enviar-la… tot i que esperem que la neu no visiti els companys i companyes de Primària, que aquesta setmana marxen de colònies!


MEGAFONIA MUSICAL: “Alphabet Street”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Alphabet Street” de Prince. El passat 21 d’d’abril va fer tres anys de la mort d’aquest gran músic, productor, compositor i arrangista. El Juan Manuel Luque, pare de la Rut (P4) n’és un gran fan i ens la proposa com a homenatge. Tot i que arriba una mica tard, ben merescut!

 

“Alphabet street” va ser el primer single de l’àlbum “Lovesexy” que es va publicar el 1988, any en que va fer la seva major gira musical, Lovesexy’88 i va oferir la millor escenografia per a les seves cançons. La cançó és considerada un dels millors singles de Prince que, més tard, el va convertir en un country en els concerts. En la seva estrena va aconseguir arribar al top 10 al Regne Unit i als Estats Units. Tot i que inicialment va ser escrita com a cançó de blues acústica, la versió final del tema inclou un rap de Cat Glover.

 

Gràcies Juan Manuel per aquesta bonica proposta d’homenatge!


MEGAFONIA MUSICAL: “Latin goes ska”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Latin goes ska” dels Skatalites, el grup jamaicà que va començar a popularitzar l’ska i un dels més grans referents d’aquest gènere.

Aquesta cançó la coneixen molt bé els alumnes de 5è de Primària: és la cançó que sona a la 3a escena del Flic Flac Circ d’enguany. En aquest nou projecte que han engegat des d’Educació Física els alumnes pujaran a l’escenari per representar, mitjançant l’expressió corporal i figures d’acrosport, els colors de l’aigua, ja que enguany la temàtica de l’espectacle és la llegenda catalana de les dones d’aigua. Porten tot el curs treballant i aquesta setmana per fi és la gran estrena del xou al Sant Andreu teatre: molta merda artistes!


MEGAFONIA MUSICAL: “Tu fas”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Tu fas”, del grup Doctor Prats, que va ser publicada l’any 2018 dins el seu tercer àlbum: “Venim de lluny”. Segons les llistes oficials  “Tu fas” va ser la cançó en català més difosa a les principals emissores de ràdio de Catalunya entre el novembre 2018 i el febrer del 2019, així que si no l’havíeu sentida mai no us la podíeu perdre!

 

En Guiu (2n Prim) i la seva família ens la proposen per celebrar l’arribada del bon temps, que convida a ballar. Moltes gràcies! Recordeu que ens podeu fer arribar les vostres propostes per a la megafonia omplint aquest formulari: https://goo.gl/forms/WTisRlKqmybAstsG2 o per correu electrònic a megafoniamusical@escola-proa.cat