MEGAFONIA MUSICAL: “Doin’ the voom vomm”

Aquesta setmana escoltarem…

 

…la versió de La Locomotora Negra de “Doin’ the voom voom”, de Duke Ellington. Durant aquestes setmanes es celebra a Barcelona la 50ena edició del Festival de Jazz amb una programació que inclou tots els corrents i variacions jazzístiques oferint concerts, presentacions i classes magistrals per diferents espais de la ciutat. Des dels temes més clàssics fins a propostes de nous i joves artistes teniu un gran ventall per escollir com apropar-vos una mica més a aquest estil musical.


MEGAFONIA MUSICAL: “Bohemian Rhapsody”

Aquesta setmana escoltarem…

 

”Bohemian Rhapsody”. Composada per Freddie Mercury la cançó va esdevenir un èxit rotund dels britànics Queen durant l’època dels 70. La cançó no té tornada, i consta de tres parts: una balada que acaba en un solo de guitarra, un passatge operístic i un tros de rock dur. Tot i la seva curiosa estructura “Bohemian Rhapsody” segueix sent una de les cançons més conegudes i escoltades de tots els temps. La setmana passada es va estrenar als cinemes una pel·lícula biogràfica de Mercury que porta el mateix títol de la cançó, una oportunitat per als fans de Mercury de veure la seva intensa història des d’un altre punt de vista!


MEGAFONIA MUSICAL: “Marrameu torra castanyes”

Aquesta setmana escoltarem…

…una cançó de tardor, és clar! Dimecres ens visiten les castanyeres del Montseny i tots tenim ganes de celebrar-ho i cantar-los totes les cançons que hem estat aprenent… Coneixeu en “Marrameu torra castanyes”, oi? Us en presentem una versió ben moderna interpretada per The Penguins. Dins el seu projecte Reggae per xics ofereixen des de fa uns quants anys unes reinterpretacions divertides i de molta qualitat musical per donar-nos un punt de vista diferent dels clàssics populars del repertori més infantil. Si teniu ocasió de veure’ls en concert no us els perdeu!


MEGAFONIA MUSICAL: “O mio babbino caro”

Aquesta setmana escoltarem…

…l’excepcional veu de la soprano Montserrat Caballé, que ens va deixar la setmana passada després d’una llarga malaltia. Caballé ha estat reconeguda a nivell internacional com una de les millors cantants de la nostra època, especialment en el repertori líric italià. L’obra que li sentirem cantar aquesta setmana és una ària de l’òpera “Gianni Schichi”, de G. Puccini: O mio babbino caro.


MEGAFONIA MUSICAL: “Inmortales”

Aquesta setmana escoltarem…

 

“Inmortales”, tema principal de la BSO de la pel·lícula d’animació “Big Hero 6”. Curiosament les noies del grup Sweet California són les intèrprets de la versió en espanyol d’aquesta cançó tot i que la versió original en anglès és de Fall Out, un grup format només per homes.

 

La proposta d’aquesta cançó ens la fa arribar l’Ona Granché (P5) i la seva família assegura que ha estat la banda sonora del seu estiu. Gràcies Ona!


MEGAFONIA MUSICAL: “Festa Major”

CELEBRANT LA FESTA MAJOR

 

Aquesta setmana escoltarem…

 

”Cúmbia de la Festa Major” del grup de grallers de Reus Canya d’Or. Amb aquesta cançó inclosa en el seu disc “Viratges” (2013) celebrem la Festa Major de Barcelona, que ens ha fet la setmana més curta amb concerts, castells, bestiari, gegants, el Piromusical… I que a nosaltres ens serveix per fer la primera ballada de l’any dels més petits de la casa!

 

Alguns de vosaltres ja ens heu començat a fer propostes de cançons per a la Megafonia; molt aviat us presentarem el nou funcionament d’aquest any. Aneu pensant què voldreu escoltar!


MEGAFONIA MUSICAL: “Superman”

CLÀSSICS DE LES BANDES SONORES

 

Aquesta setmana escoltarem…

 

….el tema principal de la BSO de la pel·lícula “Superman”! Estrenada l’any 1978 i protagonitzada per Christopher Reeve va contribuir a popularitzar aquest superheroi de còmic. L’encarregat de la composició d’aquesta famosíssima banda sonora va ser John Williams

 

Aquesta és una proposta d’en Quim Granché (P4) i la seva família, dedicada a tots els fans dels superherois i superheroïnes!

 

També estrenem nova melodia per al timbre curt: ens acomiadem del “When I’m gone” i donem la benvinguda a “Angel of music”, del musical “El fantasma de l’òpera”. Esperem que us agradi!!