Còlonies 1r ESO a l’Espluga

Els alumnes de 1r d’ESO estan passant tres dies a l’Espluga de Francolí on visitaran el Monestir de Poblet i la Cova de la Font Majó.

Són unes colònies per conèixer bé els nous companys i professors que tenen aquest curs. Aquí us deixem unes imatges de les diferents activitats que estan realitzant.

Navarra 4t ESO

Aquesta setmana l’alumnat de 4t d’ESO ha estat de colònies a Navarra. Han gaudit de bons temps i han pogut visitar Pamplona, la Foz de Lumbier, la Selva d’Irati, aprendre els esports de frontó i participar en activitats d’aventura com el barranquisme.

Inaugurem el museu de la Prehistòria

Divendres dia 6 es va fer la inauguració interna del museu de la Prehistòria que els alumnes de 1r d’ESO han treballat des de Projectes. Han estat setmanes de feina intensa on, amb esforç i il·lusió, cada grup ha preparat una secció, elaborant el material per a exposar així com les activitats per compartir amb els visitants…
L’exposició romandrà a la Sala d’actes de l’escola fins dimarts dia 10 de maig on obrirem també les portes de 9 a 11 h per a famílies i per a tothom qui estigui interessat!! Us esperem!
Aquí teniu un tastet de l’“aventura prehistòrica” d’aquesta tarda…

REPTES PRESENTATS A LA MOSTRA DE ROBÒTICA DE TRAMS

L’alumnat de 4t d’ESO que fa l’optativa de Tecnologia ha preparat uns reptes per presentar a la Mostra Virtual de Ròtica que organitza la Fundació Trams. Enguany són reptes relacionats d’alguna manera amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). En el seu cas ho estan amb l’ODS 11 Ciutats i Comunitats sostenibles.

Els projectes duts a terme són: Alimentador automàtic, Barrera de pàrquing, Alarma antirobatori i Sirena d’un cotxe de policia.

 

 

 

https://vimeo.com/706077568

Navarra 3r d’ESO

L’alumnat de 3r ESO gaudeix de les colònies fent una ruta per Navarra al llarg de tota la setmana. S’allotgen a Ochagavia. Podran visitar el Valle del Roncal, la Foz de Lumbier, el Monasterio de Leyre, Pamplona, la Selva d’Irati, fer activitats de natura com el barranquisme i observació de voltors i “jugar a Pelota”.

 

 

 

Escrivim als avis per Sant Jordi

Per segon any consecutiu els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’escola Proa han escrit cartes personalitzades a avis i àvies que pertanyen a l’ONG d’Avismon del barri de Sants. Aquesta organització acompanya a avis i àvies que viuen sols, amb pocs recursos i sovint amb risc d’exclusió social. Per tant, la seva proposta d’enviar una carta aprofitant la diada de Sant Jordi ens va semblar una manera emotiva i solidària d’apropar-nos a aquest col·lectiu tan vulnerable.
Els nois i les noies de Proa han volgut compartir a través d’unes cartes plenes de tendresa, de sinceritat i d’ànims els millors desitjos per a Sant Jordi. Segur que els avis i àvies rebran la carta amb molta il·lusió. Des de l’escola ens ha agradat moltíssim participar i esperem i desitgem que cada carta rebuda esdevingui un gran somriure!

Figureta de La Mona de P5

Allarg del curs l’alumnat de 1r d’ESO fa activitats conjuntes amb els seus fillols i filloles de P5.
Ara, que ja s’apropa el final del trimestre ajuden a fer la figureta de La Mona que prepararan la darrera setmana.

Participació a la VIII Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat, Fundació Trams

Aquest any  la VIII Mostra de Treballs de Recerca organitzada per la Fundació Trams s’ha organitzat realitzant una part de manera asíncrona on els alumnes de 1r de batxillerat han pogut visionar les presentacions de treballs de recerca relacionats amb tres àmbits: Desenvolupament i avenç, Canvi social, Sostenibilitat i medi ambient, per poder formular preguntes sobre ells.

Ahir mateix, dijous 24, es va realitzar la part de la taula rodona a l’Auditori Joan Oró de la Fundació per a la recerca científica. Entre els participants  va ser seleccionada la Roser Mayol, alumna de 2n de Batxillerat, amb el seu TR sobre la nanociència titulat Viatge científic per un univers diminut.

8M a l’ESO

Tots som diferents PERÒ…

A 2n d’ESO cada alumne ha triat una dona important en la seva vida i li ha dedicat una postal reflexionant sobre els valors que representa per a cadascú.

21_22_2n ESO_8M

2n ESO amb el 8M

 

 

3rd of ESO introduces us famous women from our history.