Comencem!

Després del retrobament amb els amics comencem el nou curs amb dinàmiques per conèixer-nos i crear un bon clima de grup.

Vídeos guanyadors Convivències Navarra

Com a tasca final del Projecte de Navarra d’enguany, els alumnes de la promoció Malala han gravat i editat vídeos on expliquen la seva experiència a mena d’anunci.

Després de visionar tots el​​s vídeos a la classe, els alumnes de 3r de l’ESO han decidit, mitjançant una rúbrica, quins són els millors vídeos presentats.

Val a dir que s’han realitzat molt bons vídeos i que molts grups han rebut mencions especials que hem celebrat amb una breu “cerimònia dels Òscars”. S’han entregat premis als vídeos millor editats, al millor treball en grup, a la millor banda musical, al millor argument, etc.

Voleu veure quins són els vídeos que han triat els alumnes perquè els representin?

La nostra enhorabona a tots els alumnes per la feina feta!

1qrleXme1zhNU-hOS7ng2rO9iosJVf2dC from Escola Proa on Vimeo.

1CIw6Z7qhKSPPnQJfUaI1zQNE7lDl3t-m from Escola Proa on Vimeo.

Tutoria de 3r de l’ESO

Taller de comunicació a 3r d’ESO

Els alumnes de 3r d’ESO a l’assignatura de castellà hem estat fent un taller de comunicació on hem acabat creant un projecte diferent cada trimestre: una revista, un reportatge televisiu i un programa de ràdio.
Els alumnes han avaluat la seva actitud al llarg del trimestre i han coavaluat la presentació oral del projecte al final del trimestre on explicaven com han treballat dins el grup, el que han après, els problemes quan han tingut i si han gaudit del projecte.
Estem molt orgullosos de la feina feta i de la seva evolució en l’aprenentatge.

programa TV from Escola Proa on Vimeo.

Els alumnes de 3r d’ESO ja volten per Navarra

El dilluns 23 els alumnes de 3r d’ESO van sortir ben d’hora cap a Navarra. Aquí teniu ja alguna fotografia i anirem afegint-ne més a  mida que ens arribin.

Exposició de projectes de tecnologia i Treballs de Recerca al Saló de l’ensenyament

Dijous tarda el Biel va presentar el seu Treball de recerca sobre un entrenament professional de windsurf a l’estand que Trams va posar dins de l’Espai Ciència al Saló de l’ensenyament.  Divendres matí van exposar tres treballs de tecnologia fets per 12 alumnes de 3r d’ESO.

Museu de tecnologia

El darrer divendres 2 de març, els alumnes de 3r d’ESO vam mostrar els projectes de Tecnologia treballats aquest curs, en format museu. Així, es van exposar els nostres projectes amb uns pòsters explicatius sobre el projecte, sobre un personatge històric científic i sobre la pobresa energètica. Aquests projectes han sorgit gràcies a la dedicació, esforç i perseverança que hi hem dedicat. 17 projectes van sorgir de la mà de la implicació de tot l’alumnat de 3r d’ESO; no tots van arribar al seu objectiu final però tothom s’ha deixat la pell per aconseguir-ho.

Trim_20180305_143206 from Escola Proa on Vimeo.

VID_25570330_210302_046.mp4 from Escola Proa on Vimeo.

VID_20180302_000154 from Escola Proa on Vimeo.

Activitat de l’amistat

A classe de 3r d’ESO hem fet una activitat per parlar sobre l’amistat. Primer hem mirat un vídeo i després, per parelles o per grups petits, hem estat responent diferents preguntes sobre què ens ha semblat el vídeo, què és l’amistat, què faríem per un amic… 

Després hem posat les idees de tots els grups en comú i finalment cadascú s’ha enganxat un paper a l’esquena i els uns amb els altres, al so d’una música interrompuda, hem escrit adjectius sobre com pensàvem que era l’altra persona. En acabar, cadascú ha escrit en un post-it les dues paraules que li han semblat que millor el descrivien i hem enganxat tots als post-its en una cartolina de la classe. 

Ha estat una activitat molt divertida.

 

Abril Sisquella

Xerrada: Alcohol i societat

El passat dimarts dia 23 de gener, els alumnes de 3r d’ESO vam rebre a les classes una xerrada sobre «Alcohol i societat» de la mà de la Fundació Alcohol i societat.

Personalment, crec que aquesta va servir molt als alumnes, ja que vam aprendre coses que no sabíem sobre la beguda alcohòlica, mitjançant explicacions amb el suport d’un Power Point i una activitat final. Però crec que la xerrada podria estar més enfocada a les conseqüències que té l’alcohol, ja que avui en dia la majoria d’adolescents (no tots) consumim begudes alcohòliques abans dels 18, i seria més útil que, en comptes de dir-nos que fins als 18 no es pot beure, ens expliquessin millor les situacions en què ens podem trobar una vegada feta la consumició, per saber d’aquesta manera com reaccionar.
Tot i això, crec que van ser unes hores molt divertides i dinàmiques, de les quals en vam treure profit.

Alumne de 3r d’ESO

Visita al Parlament

Els alumnes de l’escola Proa de 3r d’ESO, hem anat al Parlament de Catalunya el  4 de Desembre de 2017.

Hem arribat en metro fins al parc de la Ciutadella; ens ha rebut una  guia del Parlament. Abans de començar l’explicació ens han demanat que ens guardéssim una bandera independentista que portàvem, a causa d’una censura del govern espanyol. Primer de tot ens han portat cap a una sala, on ens hem assegut i la guia ha començat a explicar una mica d’història del lloc on ens trobàvem. Ens ha explicat que el parlament abans era un arsenal d’armament, i que l’edifici  va ser un antic palau reial, la sala del tron (on estàvem asseguts) va ser l’única on s’ha conservat l’antiga arquitectura i decoració de l’època. Més endavant l’edifici ha estat utilitzat com a museu i per últim ha sigut el Parlament de Catalunya. També ens han resumit les funcions del parlament, qui el forma i com funciona a l’actualitat.

Una vegada acabat hem recorregut passadissos fins arribar al quadre del 7 de Novembre, l’obra pertany a l’Antoni Tàpies, l’autor, i ara està exposat a un dels passadissos del Parlament de Catalunya, representa un nou inici per al poble català.

Després de tota l’explicació hem fet un torn de preguntes, en el qual tots podíem participar. I per finalitzar la visita ens han donat un pamflet que resumia diferents temes com ara, el funcionament del Parlament en l’actualitat.

La visita ens ha semblat molt interessant, sobretot valorant la situació actual.

Excursió a la Mola 3r d’ESO

El passat dilluns 23 d’octubre, els alumnes de 3r d’ESO van passar el dia a La Mola, que es troba situada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i el cim de la qual ateny els 1.101,9 metres d’altitud.
Com sempre, hi ha algun que altre alumne que comença una mica a desgana les excursions a la muntanya, però som molts els que gaudim de la natura, de l’aire pur, de les plantes i dels animals que s’hi troben. Durant aquesta jornada, destinada a treballar la cohesió de grup, vam fer activitats dinàmiques i de reflexió i ens ho vam passar molt bé, amb ganes de repetir l’experiència amb una nova sortida a la natura.
Text: Gerard Perellón, 3rESOA

VID-20171024-WA0001 from Escola Proa on Vimeo.