Còlonies 1r ESO a l’Espluga

Els alumnes de 1r d’ESO estan passant tres dies a l’Espluga de Francolí on visitaran el Monestir de Poblet i la Cova de la Font Majó.

Són unes colònies per conèixer bé els nous companys i professors que tenen aquest curs. Aquí us deixem unes imatges de les diferents activitats que estan realitzant.

Inaugurem el museu de la Prehistòria

Divendres dia 6 es va fer la inauguració interna del museu de la Prehistòria que els alumnes de 1r d’ESO han treballat des de Projectes. Han estat setmanes de feina intensa on, amb esforç i il·lusió, cada grup ha preparat una secció, elaborant el material per a exposar així com les activitats per compartir amb els visitants…
L’exposició romandrà a la Sala d’actes de l’escola fins dimarts dia 10 de maig on obrirem també les portes de 9 a 11 h per a famílies i per a tothom qui estigui interessat!! Us esperem!
Aquí teniu un tastet de l’“aventura prehistòrica” d’aquesta tarda…

Escrivim als avis per Sant Jordi

Per segon any consecutiu els alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’escola Proa han escrit cartes personalitzades a avis i àvies que pertanyen a l’ONG d’Avismon del barri de Sants. Aquesta organització acompanya a avis i àvies que viuen sols, amb pocs recursos i sovint amb risc d’exclusió social. Per tant, la seva proposta d’enviar una carta aprofitant la diada de Sant Jordi ens va semblar una manera emotiva i solidària d’apropar-nos a aquest col·lectiu tan vulnerable.
Els nois i les noies de Proa han volgut compartir a través d’unes cartes plenes de tendresa, de sinceritat i d’ànims els millors desitjos per a Sant Jordi. Segur que els avis i àvies rebran la carta amb molta il·lusió. Des de l’escola ens ha agradat moltíssim participar i esperem i desitgem que cada carta rebuda esdevingui un gran somriure!

Figureta de La Mona de P5

Allarg del curs l’alumnat de 1r d’ESO fa activitats conjuntes amb els seus fillols i filloles de P5.
Ara, que ja s’apropa el final del trimestre ajuden a fer la figureta de La Mona que prepararan la darrera setmana.

8M a l’ESO

Tots som diferents PERÒ…

A 2n d’ESO cada alumne ha triat una dona important en la seva vida i li ha dedicat una postal reflexionant sobre els valors que representa per a cadascú.

21_22_2n ESO_8M

2n ESO amb el 8M

 

 

3rd of ESO introduces us famous women from our history.

 

 

Taller d’arqueologia al MAC

Un dels projectes del segon trimestre a 1r d’ESO és l’elaboració d’un museu on es mostri l’etapa de l’Hominització. Els projectes no només es treballen a l’aula sinó que es complementen amb visites o tallers. En aquest cas es visita el museu d’Arqueologia i es realitza un taller sobre aquesta ciència.

Itinerari pel barri de Sants

Els alumnes de 1r d’ESO tanquen el projecte Sants, el nostre barri fent un itinerari pel barri on es graven explicant la història i les curiositats dels llocs emblemàtics del barri. Prèviament, han preparat el recorregut a seguir utilitzant eines de geolocalització amb el Google maps.

Projecte 1r ESO: Sants, el nostre barri

Els alumnes de 1r d’ESO treballen una part del currículum de socials, llengua i ciències per projectes. Un d’ells, que es realitza al 1r trimestre, és Sants, el nostre barri. En ell es treballa la localització del barri dins del Districte Sants Montjuïc, les dades de població de cada barri del districte, la seva història i entitats i llocs emblemàtics que hi pertanyin. Per documentar-se es realitzen sortides a l’Arxiu de Sants, l’Alcaldia i un itinerari pel barri.

Per posar en comú la informació sobre aquests aspectes, els alumnes exposen oralment  la seva recerca a la classe.

Localització dels barris del Districte de Montjuïc amb la seva demografia:

 

Visita a l’Alcaldia:

1r d’ESO marxa de colònies a l’Espluga

Els alumnes de 1r d’ESO estan passant tres dies de colònies a l’Espluga del Francolí. Serà l’oportunitat de conèixer com ens mostrem fora de l’aula.

Ahir es van instal·lar a la casa de la Capella i ja van visitar la cova de la Font Major per practicar l’espeleologia. Avui dijous han fet una excursió per visitar una carbonera al matí  i a la tarda han realitzat un taller de castells. Divendres visitaran el Monestir de Poblet.

 

EXCURSIÓ A LA CARBONERA:

 

TALLER DE CASTELLS:

 

MONESTIR DE POBLET: