V Mostra de Treballs de recerca de Batxillerat de @FTrams

El passat dimecres 21 de febrer els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a l’Auditori de Sant Cugat a la V Mostra de Treballs de recerca. L’alumne Èric A. presentava el seu treball La metamorfosi de la vida: el dol. El Biel G. va exposar el seu pòster sobre un treball on es creava un entrenament per a un surfista professional.

La fi del món

Sortida al CCCB de Barcelona exposició “La fi del món”. Una interessant reflexió sobre el nostre present I el nostre futur com a espècie.

Pràctiques de Química

Amb l’objectiu de potenciar l’ús del nou laboratori, a l’inici d’aquest curs 16-17 hi havia la proposta d’anar amb més freqüència a fer pràctiques relacionades amb els continguts que s’anirien desenvolupant al llarg del curs a l’assignatura de Química de 1r de Batxillerat.

El resultat va ser la realització d’un total de tretze pràctiques, amb un contingut força variat, com ara la determinació del contingut de ferro en una pastilla per combatre l’anèmia, el caràcter àcid-base d’una sèrie de productes quotidians o l’estudi dels factors que determinen la velocitat d’una reacció química.

Els vídeos que trobeu a continuació mostren un resum de les pràctiques realitzades:

Pràctica 2. La pluja d’or from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 3. Reaccions en tub d’assaig from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 4. Anàlisi d’una pastilla per combatre l’anèmia from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 5. Anàlisi del contingut d’àcid acetilsalicílic en una aspirina from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 6. Llei de Graham from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 7. Preparació de dissolucions from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 8. Filtració del iodur de plom (II) from Escola Proa on Vimeo.

Practica 8. Separacio d’una mescla d’oli i aigua from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 10. Determinació del caràcter àcid-base de productes quotidians from Escola Proa on Vimeo.

 

Pràctica 11. Demostració experimental de la llei de Proust from Escola Proa on Vimeo.

Pràctica 12. Determinació de l’acidesa d’un vinagre comercial from Escola Proa on Vimeo.

 

Canal de pràctiques de Química

A l’assignatura de Química de 1r de Batxillerat, en començar aquest curs 16-17 ens vam marcar com a objectiu  anar sovint al laboratori o almenys fer-ho amb més freqüència en relació a cursos anteriors.

Consideràvem que s’havia de potenciar l’ús de les noves instal·lacions de que disposem des de fa dos cursos, i per altra banda, que és una forma de millorar l’aprenentatge per part dels alumnes en aquesta matèria experimental.

Com a resultat de totes les experiències que anem fent hem engegat un canal de youtube on trobareu els seus vídeos. Són els alumnes precisament, els que de manera rotatòria s’encarreguen de gravar i preparar un vídeo per a cada pràctica que fan.

https://www.youtube.com/channel/UCk5lTTO33g97gy-cui3Tw1g?spfreload=10

Comencem el nou curs 2016-2017

Un any més comença un nou curs i aquest any serà encara més especial en motiu de la celebració del 50è aniversari.
Els alumnes d’ESO ja estan ubicats a les seves aules.

A dos quarts de deu han entrat els alumnes de 2n de Batxillerat que aquest any han estrenat les seves aules pintades amb nous colors.

I finalment a les 10 s’ha fet l’acte de benvinguda i inauguració del curs als alumnes de 1r de Batxillerat.

Presentació dels projectes d’Economia de 1r de Batx.

El darrer dia de curs els joves d’Economia de l’empresa de 1r de Batx. han fet la presentació dels seu projectes en anglès als seus companys.
Aquests projectes han estat elaborats a classe i el llançament dels productes ha estat creatiu i original.
El procés començava observant la realitat, veure quins són els problemes que existeixen al nostre entorn, com es poden solucionar i d’aquesta manera trobar una oportunitat al mercat.
Desitgem que trobin aquestes oportunitats i que el procés de la feina ben feta els ajudi a trobar les seves pròpies oportunitats.

EINES PER ANALITZAR DADES: APLICACIÓ ALS TREBALLS DE RECERCA

Volem informar-vos que dins del UAB Summer Programme, a les activitats d’estiu de l’ICE dirigides als estudiants de secundària hi ha el curs que porta per títolCSE10 – Eines per analitzar dades: Aplicació als treballs de recerca que està enfocat a la utilització d’eines estadístiques, que poden ser útils en els treballs de recerca que es realitzen durant el batxillerat.

Aquest curs es desenvoluparà al departament de Matemàtiques de la Facultat de Ciències durant la setmana del 4 al 8 de juliol en horari de matí.

Podeu consultar aquest curs i tota la resta de l’oferta aquí

Visita dels estudiants danesos de l’institut d’Espergarde

La tarda de dimecres 27 d´abril,  alumnes de 1r de Batxillerat vàrem  rebre a l´escola un grup  de 27 estudiants de l’institut  d´Espergarde, Dinamarca, i els seus professors. Hi va haver una estona de jocs comunicatius en anglès i en castellà, ja que els nostres visitants l´estudien; després, una presentació en anglès sobre Catalunya, Barcelona i la nostra escola. Vàrem visitar l´escola per petits grups de danesos i catalans junts i vàrem berenar plegats al menjador, tot xerrant animadament. Després de fer-nos la foto de gran grup al pati, ens vàrem acomiadar. Va ser una estona agradable per a tots. Qui sap si en sortirà alguna bona amistat. Les xarxes socials ajuden molt en aquests casos!

 

IMG_20160427_171322

Sortida a Arenys de Mar dels alumnes de CTMA de 1r de Batx.

Fa unes setmanes els alumnes de CTMA de 1r de Batxillerat van anar a Arenys de Mar a observar la dinàmica litoral (recorregut per la Platja d’Arenys per tals d’observar la dinàmica del sistema hidrosfera, erosiva i acumulativa), estudi de la riera d’Arenys com a element del paisatge íntimament lligat a la climatologia mediterrània i a les característiques del relleu maresmenc i, per últim, oceanografia a bord del vaixell Marinada a on van prendre dades físiques de l’aigua i obtenir mostres de plàncton marí.