Reptes matemàtics

A 1r d’ESO seguim els reptes proposats pel Museu de les Matemàtiques com a tasques voluntàries. En aquest cas es tracta de construir, mitjançant papiroflèxia, una barqueta que es pot impulsar bufant, i resoldre un repte que barreja diferents conceptes geomètrics.

Nadal al taller de raonament de matemàtiques

Els nois i noies de 2n d’ESO hem adaptat el tetraedre de Sierpinski per fer el nostre arbre de Nadal.

Tallers de matemàtiques

Els nois i noies de 2n d’ESO hem construït els poliedres regulars, hem après les seves característiques i hem descobert la relació entre els seus elements.

Visita i taller al Museu de les matemàtiques

Els alumnes de 2n d’ESO van passar el matí de dimarts al museu de les matemàtiques. Sense adonar-se’n van fer dues hores de matemàtiques de manera manipulativa. Per acabar van construir entre tots una cúpula de Leonardo.

 

Visita al Museu de Matemàtiques – MMACA

Divendres 18 els alumnes de 2n d’ESO vam visitar el Museu de Matemàtiques que té exposició a Cornellà, a la segona planta del Palau Mercader dins el parc de Can Mercader. Aquí teniu el link: http://www.mmaca.cat/ 
Va ser un matí d’escalfar-se el cap amb tants enigmes matemàtics! Està bé això de fer matemàtiques sense pissarra 🙂
Visita moolt recomanada. Aneu-hi!

Entrega de diplomes als millors participants de les proves Cangur de matemàtiques

Aquesta setmana s’ha fet entrega a les classes d’ESO d’un diploma acreditatiu als alumnes que han quedat classificats en les millors posicions de cada classe, concretament que només tenen per davant seu, un 5% del total d’alumnes de la seva edat presentats.

Moltes felicitats per aquests magnífics resultats!

Proves cangur 2016

Avui dijous 7 d’abril l’escola Proa celebra les matemàtiques amb les proves Cangur.
Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO al llarg del matí faran les proves Cangur amb tota la classe a l’escola, mentre que alguns alumnes de 4t d’ESO i de 1r i 2n de batxillerat estan fent les proves Cangur al Campus Nord de la UPC.

IMG-20160407-WA0011

Molta sort a tothom i endavant amb les matemàtiques!