La tardor que jo conec

“La tardor que jo conec                                                                                                                                                        té gust de raïm i cep,                                                                                                                                                            d’olivera i pluja fina                                                                                                                                                                de bolets amb julivert.                                                                                                                                                            La tardor que jo conec”

Hem deixat entrar la tardor al menjador de parvulari!


Croquetes

El nostre segon plat literari tret d’aquest poema tan divertit de Miquel Martí Pol. El podeu practicar a casa.

Se’ns esmolen les dentetes                                                                                                                                            quan la mare fa croquetes.

Ben rosses i cruixidores,                                                                                                                                                    no te’n menges, en devores.

En qualsevol ocasió,                                                                                                                                                            si hi ha croquetes, millor.


Menjar pels ulls

És evident que un plat, a més de bon gust, ha de tenir bon aspecte; penso que si ens ho proposem la cuina pot ser un mitjà d’expressió plàstica, però no oblidem pas que la cuina és un art per menjar.

Josep Pla deia que la cuina és el paisatge posat a la cassola i així és, les verdures, les fruites, les carns i els peixos són una paleta de colors inescrutable.

La nostra comunitat està molt sensibilitzada a donar a la cuina la importància que té i és per això que tant en els tallers que es fan a l’ESO com a l’espai del migdia volem ser molt acurats en com acabar un plat i fer que sigui  molt visual.

Es prepararà una activitat adaptada a les diferents edats per aprendre a ser acurat i respectuós amb el menjar.

Us convido a veure aquest vídeo que resulta interessant sobretot en el tram final “Del cap al plat”.

Bona cuina

 


El nostre primer plat literari

Aquí teniu el plat literari de setembre.
En el llibre “El camí de les aigües”, la protagonista, que és una cuinera d’un balneari que durant la guerra cuina per als soldats dels hospitals de campanya, té com a plat de referència els seus desitjats canelons que nosaltres hem intentat fer com crèiem que ella els preparava …. El que sí sabem és que els de casa nostra han agradat molt a tot el col·lectiu de Proa.


Suggeriments de sopars molt casolans

Ja teniu a la web de l’escola algunes propostes que us poden interessar quan esteu cansats de pensar i avui què soparem.
Són propostes amb uns  productes molt nostrats i algun de més sofisticat.
Els divendres els hem donat un toc més festiu i sempre hem intentat reduir el consum de proteïna càrnica.
No dubteu en consultar-les.
Ah!!!! bon profit i bona festa major.
Aquí teniu un exemple: Tiramisú de préssecs.


Benvinguts i ben retrobats al nou curs

Venim carregats d’energia i novetats que anireu descobrint al llarg dels mesos, renovarem activitats que ja fèiem i n’encetarem  altres de noves.
Per començar, us agradaria saber quin és el tema central d’aquests curs? doncs apa , aquí teniu el menú de setembre amb el tema ja encetat i ja podeu deixar anar la imaginació.
I per acabar,  com diu la Carme Ruscalleda.
Un poema està fet de lletres ben cuinades.