TRUITA DE CALÇOTS AMB ROMESCO

Fa uns dies vam gaudir d’una bona truita de calçots amb salsa romesco. La temporada d’aquest tipus de ceba va des del desembre a l’abril, tot i que entre els mesos de gener i març és quan més es consumeix.
Volíem introduir el calçot en el nostre menú ja que es tracta d’un aliment de temporada que pot aportar un gust diferent, i més varietat de plats. Vam creure que si fèiem una calçotada acabaríem tots ben bruts, i se’ns va ocórrer posar-los dins d’una truita. Després de rentar-los i pelar-los, els vam sofregir perquè no estiguessin crus.
El resultat el podeu veure a les fotografies. Una truita de calçots que vam acompanyar amb la nostra salsa romesco.


Croquetes de Bolets

La setmana passada vam continuar la temàtica sobre l’alimentació sostenible. Per començar el trimestre de la millor manera possible vam voler agafar un dels plats estrella de l’escola, les croquetes. En aquest cas però, vam buscar una alternativa per seguir reduint la carn dels nostres menús, i el resultat van ser unes croquetes de bolets. El resultat va ser prou bo, i tot i que encara hem d’acostumar el paladar a nous sabors, la valoració va ser ben positiva. Aquest plat ens demostra que no cal afegir carn a totes les receptes, i que podem buscar alternatives mantenint les tipologies dels plats.
El procés va ser el següent: Primer vam sofregir a foc lent els bolets (podem utilitzar els que vulguem), nosaltres vam fer servir xampinyons i shitake. Un cop estaven cuits, els vam anar amassant amb la farina i la llet. Quan ja vam tenir la massa feta, la hem deixat refredar ja que ens facilitava el poder donar-li la forma de croqueta posteriorment. Hem anat fent les croquetes una a una, com sempre, arrebossant-les amb farina, ou i pa ratllat, i a fregir.
Us compartim algunes fotografies del procés.