MANDONGUILLES DE CIGRÓ

Divendres passat vam experimentar amb una nova recepta, i vam descobrir que les mandonguilles també podien ser de cigró.
Seguint amb la temàtica de “Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible”, busquem alternatives a la carn, ja que la indústria càrnica és una de les més contaminants al món. I una d’aquestes alternatives és el llegum. En el cas dels cigrons, ens aporten àcids grassos que ajuden a reduir la taxa de colesterol en sang, i tenen un alt contingut de fibra soluble ideal per millorar el trànsit intestinal.
Per fer-les, primer vam coure els cigrons. Un cop cuits i escorreguts, hi vam afegir ou, llet, all i sal i ho vam triturar fins que ens va quedar una massa homogènia. Quan vam tenir aquesta massa, vam anar afegint pa ratllat fins que van tenir una consistència similar a les mandonguilles de carn. D’aquesta manera ens era més fàcil donar-li forma. A continuació les fregíem. Finalment hi vam afegir salsa de tomàquet per damunt.
Ingredients per a 4 persones:
– 400gr de cigrons cuits
– 2 ous
– 100ml de llet
– 1 dent d’all
– 250gr de pa ratllat
– Una mica de sal al gust


TRINXAT DE CARBASSA AMB ROSTA D’ALBERGÍNIA

Divendres passat vam provar un plat nou. Seguint en la línia del producte de temporada, vam transformar el típic Trinxat de la Cerdanya, per acabar fent un Trinxat de carbassa amb rosta d’albergínia.
La carbassa és un aliment que es cull durant la tardor, i que a més ens aporta aquest color ataronjat tan característic d’aquesta època de l’any.
Per altra banda, l’albergínia ens permet fer una imitació de la típica rosta de bacó, mostrant així que visualment podem adaptar plats tradicionalment amb carn a plats sense carn. D’aquesta manera fem que els plats siguin més sostenibles.
A les fotografies, podeu observar el procés que hem seguit per elaborar el plat. Les carbasses van arribar el dia anterior per coure-les al forn i pelar-les. Divendres vam coure les cols d’olla i patates. Quan tot estava cuit, ho vam ajuntar i xafar. Finalment ho posàvem al forn amb safates perquè es torrés una mica. Per altra banda, fregíem l’albergínia perquè quedés com si fos bacó, el resultat el podeu veure a la fotografia.
Esperem que us agradés!!!