El talleret d’aquesta setmana amb els alumnes de primer d’ESO consistia en veure que tenim diferents tipus de patates i que cada una d’elles és adequada a una cocció concreta.
En aquets cas vàrem mirar tocar i tastar 3 tipus de patates.
La patata violeta que té unes característiques pràcticament visuals.
La patata agria que pel seu contingut en midó és molt adequada per fregir
I la patata “Red Pontiac” boníssima per bullir o estofar.
La violeta la vàrem tastar fregida en xips i bullida en parmentier.
L’Agria fregida a palets
I la “Red Pontiac” bullida xafada a forquilla.
Totes varen tenir un gran èxit, si no pregunteu als participants.
Mes: maig 2018
Desconstrucció d’un entrepà
El “Serranillo“ és un entrepà gairebé tan popular com el “Pepito de lomo”. Els ingredients que li donen forma són:
Llom de porc
Pernil Ibèric
Pebrot verd Italià
Un bon pa
El plat del menú d’aquest dimarts en dèiem “Serranillo al plat” i portava els mateixos ingredients servits de la següent manera: tall de llom, cobert per tall de pernil salat, cobert per pebrot verd Italià i acompanyant de crostons de pa
Un divertiment deliciós.
Per als que ho vulgueu provar.
Bon profit !!!!
Els dinars lleugers comporten tardes de pica-pica
El sobrepès i l’obesitat tenen un origen multi factorial difícil de solucionar, en aquest país hi ha més de la meitat de la població amb excés de pes, tot i això hi ha errors molt bàsics que es repeteixen i dels quals no se n’és gaire conscient
Un de molt habitual és no menjar prou al migdia, dinem en forma de “tàpers” de mida petita, o d’entrepans minimalistes i en un nombre notable de casos aquesta ingesta tan lleugera, provoca durant les hores següents una gana tan intensa que la tarda es converteix en una successió de pica-piques desafortunats amb la consegüent ingesta excessiva
És millor disminuir menys el que mengem i controlar-ho més.
Cal doncs com adults ser models davant dels nostres fills en la forma de menjar, i donar unes pautes molt clares de comportament i respecte envers les nostres dietes.