Aprofundim els nostres coneixements culinaris

El talleret d’aquesta setmana amb els alumnes de primer d’ESO consistia en veure que tenim diferents tipus de patates i que cada una d’elles és adequada a una cocció concreta.
En aquets cas vàrem mirar tocar i tastar 3 tipus de patates.
La patata violeta que té unes característiques pràcticament visuals.
La patata agria  que pel seu contingut en  midó és molt adequada per fregir
I la patata “Red Pontiac” boníssima per bullir o estofar.
La violeta la vàrem  tastar fregida en xips i bullida en parmentier.
L’Agria  fregida a palets
I la “Red Pontiac” bullida xafada a forquilla.
Totes varen tenir un gran èxit, si no pregunteu als participants.


Desconstrucció d’un entrepà

El “Serranillo“ és un entrepà gairebé tan popular com el “Pepito de lomo”. Els ingredients que li donen forma són:
Llom de porc
Pernil Ibèric
Pebrot verd Italià
Un bon pa
El plat del menú d’aquest dimarts en dèiem “Serranillo al plat” i portava els mateixos ingredients servits de la següent manera: tall de llom, cobert per tall de pernil salat, cobert per pebrot verd Italià i acompanyant de crostons de pa
Un divertiment deliciós.
Per als que ho vulgueu provar.
Bon profit !!!!


Els dinars lleugers comporten tardes de pica-pica

El sobrepès i l’obesitat tenen un origen multi factorial difícil de solucionar, en aquest país hi ha més de la meitat de la població amb excés de pes, tot i això hi ha errors molt bàsics que es repeteixen i dels quals no se n’és gaire conscient
Un de molt habitual és no menjar prou al migdia, dinem en forma de “tàpers” de mida petita, o d’entrepans minimalistes i en un nombre notable de casos aquesta ingesta tan lleugera, provoca durant les hores següents una gana tan intensa que la tarda es converteix en una successió de pica-piques desafortunats amb la consegüent ingesta excessiva
És millor disminuir menys el que mengem i controlar-ho més.
Cal doncs com adults ser models davant dels nostres fills en la forma de menjar, i donar unes pautes molt clares de comportament i respecte envers les nostres dietes.