Aquesta setmana hem fet l’adaptació dels burritos a la nostra manera.
El burrito és un plat originari de la ciutat de Ciudad Juárez i un plat estrella a la cultura mexicana.
L’elaboració l’hem fet a base de “tortilla” gran de farina de blat, embolcallant la bolonyesa, formatge i una mica de pebrot verd amb ceba.
Per altra banda, per donar la benvinguda a la primavera hem fet una amanida amb algunes floretes i hem menjat maduixots amb nata d’allò més bones!

Els nens i nenes de quart de primària han pogut conèixer una mica més de prop aquests dos llegums tan estimats a la nostra dieta mediterrània.
Els han tastat crus i cuinats, s’han sorprès del sabor en cru, sobretot dels pèsols tan dolços.
Esperem que hagin gaudit de l’activitat i s’animin a menjar-los en la varietat de receptes que tenim a la nostra cuina catalana.


La setmana passada vam menjar ramen, plat que van escollir els alumnes de segon de primària.
Va ser tot un èxit, tothom va menjar-s’ho d’allò més bé. Els haurem de fer un monument per la troballa!
L’origen del ramen recau a la Xina, on es diu que els japonesos van adquirir la sopa de fideus “la mian” i la van adaptar per convertir-la a l’actual ramen.
Nosaltres hem fet la nostra versió per a poder servir-la a l’escola, l’hem fet amb un caldo casolà, hi hem afegit miso, fideus, xampinyons, shitakes, pollastre a la planxa i ou dur, (els xampinyons i els shitakes eren opcionals).

Avui divendres hem fet bunyols de bacallà totalment casolans! Als nens i nenes els han encantat. L’equip de cuina s’esforça moltíssim a fer-los un a un, amb dues culleretes.
Ens encantaria fer bunyols de Quaresma i no descartem fer-los en un futur, però en aquest cas, hem decidit fer-los de bacallà que també són molt bons i enllacen més de cara a un segon plat.
