CREMA DE LLENTIES

Fa uns dies vam experimentar amb un nou plat. Estem acostumats a veure les llenties en estofats o amanides, però aquest cop les vam triturar per fer-ne una crema. És un plat molt gustós i nutritiu, ja que incorpora moltes verdures que potser per la vista no ens agraden, però les llenties aconsegueixen emmascarar-les, com per exemple la pastanaga o el pebrot.

A més, és un plat molt versàtil ja que el podem menjar calent, o, ara que comença la calor, podem servir una crema freda.

A simple vista, el color no acompanya, però un cop el posem a la boca, ens poden recordar unes bones llenties estofades. Per aconseguir-ho, vam fer un sofregit amb ceba, pebrot, carbassó, all i pastanaga, un caldo vegetal, i llenties pardines. Finalment, hi vam afegir un toc cruixent amb algun brot d’alfals, un resultat boníssim. Esperem que l’hagueu gaudit!