Menú de Nadal

Avui celebrem el dia de Nadal amb una bona escudella, el seu pollastre rostit i els torrons que pertoquen.
El Nadal sol coincidir amb l’inici de l’hivern, així que ens va fantàsticament bé començar-lo amb un àpat tan deliciós!
Només ens queda desitjar-vos unes bones festes i que en la mesura del possible, les pugueu passar al costat de la vostra família.
Així que… Bon Nadal!


Massaman curry

Aquest dijous hem menjat massaman curry de vedella, THAI!!, un plat de cuina tailandesa a base de vedella, llet de coco, panela, canyella, llorer, cardamom, gingebre, galanga, tamarinde i cúrcuma.
És una elaboració que se sol fer amb pollastre o vedella, ja que és originària del sud de Tailàndia, on el 60% de la població és musulmana. No és d’estranyar doncs que “massaman” signifiqui musulmà en tailandès.

Una dada curiosa és que no porti curry quan al nom del plat el du. Pels asiàtics, la paraula curry, és utilitzada per designar un conjunt de plats elaborats amb una gran mescla d’espècies. En canvi, a occident la fem servir per referir-nos a una espècie en concret, ja que els anglesos, la van anomenar així quan la van descobrir.