SORTIDA AL PALAU DE LA MÚSICA

El passat dimecres dia 13 de gener els nens i nenes de P4 van anar al Palau de la música a veure i escoltar l’obra de “El trencadís de cançons”.  

Entre tots vam veure aquesta arquitectura modernista. Ens va agradar molt els vitralls i els mosaics que hi havia dintre el Palau, les escultures i la claraboia al sostre de la platea; els seus vitralls feien que s’il•luminés tota la sala de concerts!!! 

En l’obra que vam veure van aparèixer tres elements arquitectònics, que es van convertir en els protagonistes de l’obra, característics del Palau: la donzella de la façana, les palmeres semibòvedes i el cavall amb ales del segon pis acompanyats d’instruments acústics, sorolls electrònics i de la veu cantant. Tots aquests personatges ballaven i cantaven cançons populars que ens van agradar molt!💃🏾🎶🎵 

Algunes de les cançons que vam poder escoltar van ser la de la Gata i el belitre, els Bombers o bé, el joc de les pedretes, entre d’altres.

Aquí us deixo un vídeo de la sortida.

 


Cookery workshop

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P4 i P5 han participat en el Cookery Workshop fent un Marble Cake boníssim!

Hem estat treballant diferents paraules en anglès com són: flour, brown sugar, butter, eggs, powder, chocolate, bowl, scale.

Per si voleu repetir-lo a casa us deixem a continuació els ingredients que necessiteu i la recepta a seguir.

 

MARBLE CAKE

  • 300g de azúcar
  • 300g de mantequilla
  • 400 g de harina
  • 20 cl de leche
  • 5 huevos
  • 100 g de chocolate negro en polvo
  • 1 sobre de levadura
  • 1 pizca de sal

1️⃣ En primer lugar deberemos calentar mínimamente la mantequilla a fin de que no quede totalmente líquida pero que tampoco esté compacta por completo. Cuando consigamos una textura con la que la podamos manejar fácilmente, la mezclaremos con el azúcar (evitando que se formen grumos). A continuación añadiremos los huevos (enteros y escalonadamente). Seguiremos amasando y posteriormente vertemos la leche, la harina, la sal y la levadura. Dividimos la mezcla en dos recipientes diferentes y los reservamos.

2️⃣ incorporaremos el chocolate en polvo sólo a una de las fuentes donde tenemos la masa que hemos hecho anteriormente y nos aseguramos de que quede homogéneo.

3️⃣ Untamos el molde que vamos a usar para hacer el pastel con mantequilla y harina para evitar que se nos pegue la pasta. Primero vertemos la parte de la mezcla que contiene la vainilla y a continuación la que contiene el chocolate.

4️⃣ Pre calentamos el horno a 180º C y cocinamos el pastel a esa temperatura durante menos de una hora (50 minutos aproximadamente) dándole fuego por arriba y por abajo y con el ventilador (si lo tenemos). ¡Transcurrido este tiempo tendremos una Marble cake con una pinta tan estupenda y apetitosa como la de la fotografía!


Concert de la Setmana de la Música

Aquesta setmana a l’escola hem celebrat la Setmana de la Música!

Ha estat força diferent del que estem acostumats a viure, però fent un petit esforç d’imaginació i organització hem pogut gaudir d’un concert de música en directe que ens van oferir els nostres amics de Bat Audicions. A l’espectacle “El petit món dels somnis” vam conèixer la Fada i l’Atrapasomnis, que procuren que tots els nens i nenes tinguem somnis bonics i fan fora els malsons amb les seves cançons. I l’Hug, el fantasma poruc, que s’espantava de tot!

Ens ho vam passar molt bé escoltant-los i veient els instruments en directe, i fins i tot vam poder cantar i ballar amb ells! Aquí en podeu veure unes quantes fotografies de l’espectacle:

Feliç Setmana de la Música!


Festa Major a l’escola

Els nens i les nenes de parvulari hem celebrat la Festa Major fent unes danses. Amb la situació en què ens trobem, hem fet unes danses al matí i unes a la tarda.

Ens ho hem passat molt bé!

 

Dansa del Gegant del Pi

https://vimeo.com/462589082

https://vimeo.com/461843570

 

Dansa del Patatuf

https://vimeo.com/461843535

https://vimeo.com/462589100

 

Dansa de Sant Ferriol

https://vimeo.com/461843523

https://vimeo.com/462589060


Comencem de nou l’escola!

Per fi hem tornat a l’escola! Després de molts mesos ens hem pogut retrobar amb els nostres companys i companyes, i amb les mestres. Ha estat un dia ple d’emocions i on hem compartit totes les experiències viscudes durant aquest temps.

En teníem moltes ganes!

 

També hem donat la benvinguda als nous alumnes de P3. Mireu que bé s’ho han passat al pati el seu primer dia.


COOKERY WORKSHOP P4: CARROT CAKE

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P4 van poder venir al Cookery Workshop a fer un Carrot Cake boníssim!

Com ja sabeu el Cookery Workshop és en anglès i les paraules que hem estat treballant són: flour, brown sugar, carrot, oil, eggs, powder, walnuts, cinnamon.

Per si voleu repetir-lo a casa us deixem a continuació els ingredients que necessiteu i la recepta a seguir.

 

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

150gr nous

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Trossegem les nous.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Afegim les nous.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 30 minuts i llest!

Aprofitem per adjuntar-vos unes fotos del procés de creació dels Carrot Cake que vam fer a l’escola.