COOKERY WORKSHOP P5: MARBLE CAKE

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P5 van venir a fer el clàssic Marble Cake durant el Cookery Workshop. Per l’ocasió vam estar repassant quins ingredients coneixíem ja com: sugar, flour, eggs, oil, powder i en vam conèixer un de nou com el yogurt, que encara no l’havíem fet servir aquest curs.

Us deixem unes quantes fotos del procés de tot plegat i al final del post els ingredients i els passos a seguir per si us animeu a fer-lo a casa.

Ingredients:

  • 1 Iogurt
  • 160gr de sucre
  • 270gr de farina
  • 3 ous
  • 1 cullerada cacau
  • 1 sobre de llevat
  • canyella o essència de vainilla al gust

Passos a seguir:

  • Trenquem els ous i els batem dins d’un bol.
  • Hi afegim el sucre i seguim remenant.
  • Incorporem el iogurt i seguim remenant.
  • Tot seguit hi afegim l’oli sense deixar de remenar.
  • Finalment introduïm la farina i el llevat i remenem fins que ens quedi una massa homogènia.
  • Ha arribat el moment de partir la massa en dues parts, més o menys iguals.
  • A una de les parts hi afegirem el cacau i remenarem fins que quedi ben integrat.
  • A l’altra part se li pot afegir una culleradeta de canyella o unes gotes d’essència de vainilla si en teniu, si no no se li posa res i queda boníssim igual.
  • Un cop tenim les dues masses ja preparades es el moment de posar-les al motlle, per fer-ho caldrà anar posar una mica d’una massa, parar i afegir de l’altra i així anar fent “capes” entre la massa de xocolata i l’altra fins que se’ns acabi el total de les dues masses.
  • Finalment ho posarem al forn a 175º durant uns 35min (anar controlant en funció del forn).

Ja direu si l’heu fet i com us ha quedat!

 

 

 


LA MONA DE PASQUA

Enguany, la situació és una mica diferent però els dies van passant i acaba el segon trimestre.

Així que com que no volem que us quedeu sense mona, a més a més del vídeo que us hem enviat amb el pas a pas, us deixem a continuació la recepta per fer una mona de pasqua casolana, fàcil i boníssima! Preneu nota!

Ingredients pel pastís:

  • 6 ous
  • 200gr de farina
  • 150gr de sucre
  • 1sobre de llevat químic

Ingredients per decorar la mona:

  • Crema de xocolata i avellanes
  • Ous de xocolata
  • Fideus de colors

Passos a seguir:

  • Encenem el forn i el preescalfem a 185º.
  • Comencem introduint els 6 ous i batent-los.

  • Un com estan batuts hi afegim el sucre i remenem.
  • Quan el sucre i els ous estan ben integrats, hi afegim la farina de mica en mica sense deixar de remenar.
  • Finalment incorporem el llevat i tornem a remenar-ho tot.
  • Ara és el moment de posar la massa al motlle, ho hem fet amb un motlle rodó però podeu fer-ho amb la forma que tingueu a casa.

  • Introduïm la massa al forn i el deixem durant uns 35 minuts, el temps pot variar en funció del forn, us recomanem que aneu comprovant si està cuit per dins.

  • Un cop estigui ben cuit el pastís, el traurem del forn i el deixarem refredar.

  • Quan ja estigui fred, tallarem la part de dalt per tal d’igualar-la amb la de baix.

  • Ara sí, ja podem decorar la nostra mona, si voleu la podeu obrir per la meitat i posar-hi melmelada o xocolata, en aquest cas no ho hem fet, l’hem cobert per sobre amb xocolata.

  • Un cop està ben coberta, és el moment d’afegir els ous.

  • També hi podeu afegir fideus de colors per acabar de donar-li un toc ben festiu o també si en teniu, les plomes i els pollets donaran el toc ideal de pasqua a la vostra mona.

  • Quan hàgiu acabat de decorar-la ja tindreu una súper mona de pasqua per compartir amb tota la família! Esperem que us agradi i la gaudiu tant com nosaltres! Bon profit!