Avui que és dijous gras hem gaudit d’aquest dia esmorzant un entrepà de truita tots junts.
A mig matí ha arribat el Rei Carnestoltes a l’escola, per celebrar la seva arribada ens hem trobat amb els nostres companys de primària al pati per rebre’l i llegir el pregó que han preparat els alumnes de l’escola.
A més tal i com dictaven les consignes avui tocava venir amb un complement d’algun personatge conegut o famós mireu quina varietat hem tingut!
Avui tot seguint les indicacions del Rei Carnestoltes tots els alumnes del parvulari han vingut amb un pentinat divertit o el cabell pintat. Aquí teniu les fotos per classes perquè pugueu veure com venien!
També hem rebut la visita de les ambaixadores que ens han anunciat la reina Carnestoltes arribarà a les 18.30h a les Cotxeres de Sants aquest dijous i que dissabte a les 12h del matí es farà la Rua del barri. A més han aprofitat per recordar-nos les consignes de demà dimecres, que hem de portar un peluix i de dijous que hem de venir amb algun complement d’un personatge conegut. Com sempre hem rigut molt amb elles!
A la tarda, han vingut “Los Manitos” i ens han fet un espectacle d’humor.
La setmana passada vam acabar la primera ronda del Cookery Workshop a P4, tots hem fet ja la nostra “Giant Biscuit”!
Durant el taller hem introduït el nom dels ingredients i els passos a seguir en anglès i així ampliat el nostre vocabulari. Per fer la Giant Biscuit hem utilitzat: flour, sugar, eggs, butter i almonds i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.
Ara que us hem deixat amb el caramel a la boca dels ingredients i els procediments us deixem la recepta per si algú de vosaltres la vol repetir a casa seva:
Ingredients:
200gr d’ametlla palet o filetejada
120gr de sucre
30gr de farina
40gr de mantega
3 clares d’ou
Passos a seguir:
– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).
– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.
– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.
– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!
Finalment, us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!
La mimosa de l’hort amb les seves branques anguloses, amb la seva flor i aquestes boletes rodonetes grogues que fan molta olor floreix durant uns dies a l’hivern i cal estar alerta.
La nostra MIMOSA, la de l’hort de l’Escola, aquests dies està en el seu màxim esplendor.
Avui, GLOBUS I ESTELS hem anat a observar-la i hem decidit dibuixar-la en un paper. Hem mirat de ben a prop com era i mentre fèiem aquest recull la MIMOSA s’ha encarregat de fer-nos arribar la seva olor.
Ja fa unes setmanes que els nens i les nenes de P3 han començat els ambients i això vol dir que també s’han obert dos ambients més: Els 4 gats i Pensem.
D’aquesta manera doncs, ja tenim els 9 ambients oberts: musical, alcem torres, pensem, experimentem, avui sóc, els 5 sentits, moviment, els 4 gats i descobrim en la foscor.
Per tal de conèixer cadascun dels ambients, durant la primera i segona setmana tornant de vacances, els alumnes de P3 van anar a veure’ls tots i així poder escollir a quin voldrien anar.
Us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure com els hi està anant!