COOKERY WORKSHOP P5: MARBLE CAKE

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P5 van venir a fer el clàssic Marble Cake durant el Cookery Workshop. Per l’ocasió vam estar repassant quins ingredients coneixíem ja com: sugar, flour, eggs, oil, powder i en vam conèixer un de nou com el yogurt, que encara no l’havíem fet servir aquest curs.

Us deixem unes quantes fotos del procés de tot plegat i al final del post els ingredients i els passos a seguir per si us animeu a fer-lo a casa.

Ingredients:

  • 1 Iogurt
  • 160gr de sucre
  • 270gr de farina
  • 3 ous
  • 1 cullerada cacau
  • 1 sobre de llevat
  • canyella o essència de vainilla al gust

Passos a seguir:

  • Trenquem els ous i els batem dins d’un bol.
  • Hi afegim el sucre i seguim remenant.
  • Incorporem el iogurt i seguim remenant.
  • Tot seguit hi afegim l’oli sense deixar de remenar.
  • Finalment introduïm la farina i el llevat i remenem fins que ens quedi una massa homogènia.
  • Ha arribat el moment de partir la massa en dues parts, més o menys iguals.
  • A una de les parts hi afegirem el cacau i remenarem fins que quedi ben integrat.
  • A l’altra part se li pot afegir una culleradeta de canyella o unes gotes d’essència de vainilla si en teniu, si no no se li posa res i queda boníssim igual.
  • Un cop tenim les dues masses ja preparades es el moment de posar-les al motlle, per fer-ho caldrà anar posar una mica d’una massa, parar i afegir de l’altra i així anar fent “capes” entre la massa de xocolata i l’altra fins que se’ns acabi el total de les dues masses.
  • Finalment ho posarem al forn a 175º durant uns 35min (anar controlant en funció del forn).

Ja direu si l’heu fet i com us ha quedat!

 

 

 


LA MONA DE PASQUA

Enguany, la situació és una mica diferent però els dies van passant i acaba el segon trimestre.

Així que com que no volem que us quedeu sense mona, a més a més del vídeo que us hem enviat amb el pas a pas, us deixem a continuació la recepta per fer una mona de pasqua casolana, fàcil i boníssima! Preneu nota!

Ingredients pel pastís:

  • 6 ous
  • 200gr de farina
  • 150gr de sucre
  • 1sobre de llevat químic

Ingredients per decorar la mona:

  • Crema de xocolata i avellanes
  • Ous de xocolata
  • Fideus de colors

Passos a seguir:

  • Encenem el forn i el preescalfem a 185º.
  • Comencem introduint els 6 ous i batent-los.

  • Un com estan batuts hi afegim el sucre i remenem.
  • Quan el sucre i els ous estan ben integrats, hi afegim la farina de mica en mica sense deixar de remenar.
  • Finalment incorporem el llevat i tornem a remenar-ho tot.
  • Ara és el moment de posar la massa al motlle, ho hem fet amb un motlle rodó però podeu fer-ho amb la forma que tingueu a casa.

  • Introduïm la massa al forn i el deixem durant uns 35 minuts, el temps pot variar en funció del forn, us recomanem que aneu comprovant si està cuit per dins.

  • Un cop estigui ben cuit el pastís, el traurem del forn i el deixarem refredar.

  • Quan ja estigui fred, tallarem la part de dalt per tal d’igualar-la amb la de baix.

  • Ara sí, ja podem decorar la nostra mona, si voleu la podeu obrir per la meitat i posar-hi melmelada o xocolata, en aquest cas no ho hem fet, l’hem cobert per sobre amb xocolata.

  • Un cop està ben coberta, és el moment d’afegir els ous.

  • També hi podeu afegir fideus de colors per acabar de donar-li un toc ben festiu o també si en teniu, les plomes i els pollets donaran el toc ideal de pasqua a la vostra mona.

  • Quan hàgiu acabat de decorar-la ja tindreu una súper mona de pasqua per compartir amb tota la família! Esperem que us agradi i la gaudiu tant com nosaltres! Bon profit!


DINAR A LA CLASSE DE P5

Dins del marc del projecte del aliments la setmana passada vam fer el dinar a la classe.
La comissió de compres primerament ens havia anat a comprar tots els ingredients tot seguint la llista que els havien fet.

La comissió dels postres havia preparat unes roques de xocolata boníssimes.

I la comissió de decoració ens havia pintat uns fantàstics camins de taula amb motius de fruites

Finalment va arribar el dia esperat. Vam convidar a totes les mestres del parvulari a un suculent pica pica i després vam passar a l’aula on hi havia la taula parada per l’ocasió.

Mireu, mireu les fotos! Quina gana!!

 


BODY PARTS

Durant aquestes últimes setmanes als patis d’English els alumnes de P4 i P5 han estat descobrint les diferents parts del cos en anglès.

Han estat treballant: head, hair, body, ears, eyes, nose, mouth, arms, hands, fingers, legs, foot, feet i per fer-ho han estat fent una recerca de les diferents parts dels cos que estaven escampades pel pati, un bingo sobre les diferents parts del cos i finalment han dibuixat amb guixos a terra un cos i li han hagut d’afegir tots els detalls treballats les setmanes anteriors.

Mireu que bé s’ho passen!

 

 

 


COOKERY WORKSHOP P5: CARROT CAKE

Aquestes últimes setmanes en el Cookery Workshop de P5 els infants han estat fent un Carrot Cake boníssim!

Com ja sabeu el Cookery Workshop és en anglès i les paraules que hem estat treballant son: flour, brown sugar, carrot, oil, eggs, powder, walnuts, cinnamon.

Per petició popular us adjuntem la recepta que hem seguit.

 

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

150gr nous

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Trossegem les nous.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Afegim les nous.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 20 minuts i llest!

Aprofitem per adjuntar-vos unes fotos del procés de creació del Carrot Cake.

 


JA HA COMENÇAT EL CARNAVAL!

La festa de Carnaval ja ha començat i quina millor manera de començar que amb la visita de les Ambaixadores del Rei Carnestoltes.

Com sempre ens han fet riure molt i ens han informat que sa majestat el Rei Carnestoltes arribarà aquest dijous a les Cotxeres de Sants a les 18.30h.

 

Per anar a rebre-les tal i com marcaven les consignes, els alumnes han anat amb la cara pintada, mireu com anaven!


Finalment aprofitem per adjuntar-vos la cartellera que també trobareu penjada al pati del parvulari.


ELS PEUS

Aquest curs, a PSICOMOTRICITAT, hem anat vivenciant tot el nostre cos.

Vam començar amb l’enfarinada de totes les parts del cos i després hem anat fent altres sessions per anar aprofundint amb cadascuna de les parts: el cap, el tronc, els braços i les mans, les cames i els peus.
Un dia vam voler deixar les empremtes dels nostres peus en un paper i ens els vam pintar amb pintura! Que divertit que va ser!!!

COOKERY WORKSHOP P5: COOKIES

Seguint amb el Cookery Workshop de P5 aquestes últimes setmanes els nens i les nenes han estat preparant Cookies.

Per poder-les fer han hagut de trencar a trossos les “walnuts”, triturar el “chocolate”, batre els “eggs”, “add the ingredients” i “mix everything”.

Us deixem la llista d’ingredients necessaris per fer-les:

– 150gr de sucre moreno
– 75ml d’oli
– 1 ou gran batut
– 125gr de farina
– 1 culleradeta de tè d’essència de vainilla o de canyella en pols.
– 1 culleradeta de tè de llevat químic (tipus Royal)
– 75gr de xocolata negra toscament trencada o xips de xocolata
– 75gr de nous toscament trencades

I els passos a seguir:

  • Barrejar sucre i oli.
  • A banda, trenquem les nous a trossos.
  • Afegir l’ou al sucre i l’oli i seguir remenant.
  • Integrar la farina i seguir remenant.
  • Afegir el llevat i barrejar.
  • Un cop està la massa ben lligada afegir les xips de xocolata i les nous.
  • Un cop la massa està feta, cal donar forma a les galetes.
  • Amb el forn ja calent posar les galetes a 160º durant 15minuts i anar controlant fins que quedin doradetes.

Aquí veieu com les han fet ells i elles, han quedat boníssimes!



COOKERY WORKSHOP P5: BANANA BREAD

Els i les alumnes de P5 ja han engegat des de fa unes setmanes el Cookery Workshop durant l’estona de Tallers de Raonament, aquesta activitat és un taller de cuina del que en gaudeix cada setmana mig grup classe de P5 i que és íntegrament en anglès. En aquest, a part de cuinar per ells mateixos la recepta proposada aprenen el nom dels ingredients que fem servir cada vegada, en aquest cas: flour, bananas, eggs, chocolate, cinnamon…

Tot seguit us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure com de bé ho fan aquests cuiners i cuineres!