P4 VA AL MERCAT DE SANTS

Aquest matí els nens i les nenes de P4 han anat al Mercat de Sants a buscar fruits secs i fruites de la tardor.

Prèviament, a la classe havien preparat una llista de la compra i un cop allà a cada parada que han anat, els alumnes han demanat cadascun dels productes, preguntat quan valia i pagat l’import.

Mentre passejaven pel mercat han pogut veure les diferents parades que hi ha, carn, peix, conserves, pollastres, fruites… Els ha agradat molt visitar pel mercat del barri.

Ara ja amb ganes de fer el tast del que han comprat!

 


ÚLTIMA SETMANA DE CURS

Última setmana de curs i juntament amb els nostres padrins i padrines uns bons jocs d’aigua hem fet.

Avui últim dia d’escola, hem acomiadat el curs amb un espectacle de titelles, cançons i danses acompanyats dels Toc de Retruc.

         

 

Després, juntament amb primària ens hem trobat al pati per veure les actuacions de 2n i 4t i així acomiadar-nos tots plegats. Us deixem la cançó que hem ballat tots junts: VIU L’ESTIU del Pot Petit.

 

BONES VACANCES I MOLT BON ESTIU A TOTS I TOTES!


TALLER DE CUINA P4 – LEMON MOUSSE

Encarem ja la recta de final de curs i això vol dir que ja estem fent l’últim taller de cuina, aquesta vegada ens decantem per una cosa més fresca i estiuenca, una Lemon Mousse. Aquesta porta: sugar, lemon juice, yogurt, cream i red pepper. Els passos que seguirem són: squeeze, add, mix, mount cream pour.

 

Ingredients:

  • 50g de sucre
  • 1 iogurt natural
  • el suc d’una llimona
  • 200g de nata líquida per muntar (33,3%)
  • Pebre rosat en gra.

Passos a seguir:

  • Agafem la llimona i en fem suc.
  • Barregem el sucre amb el suc de la llimona.
  • Afegim el iogurt a la nostra barreja i ho deixem a banda.
  • Muntem la nata que estarà molt freda amb la batedora elèctrica.
  • Incorporem amb l’espàtula molt dolçament la barreja a la nata ja muntada, barrejant de dalt a baix sense remenar.
  • Servim la barreja en els motlles desitjats i els deixem a la nevera durant dues hores com a mínim.
  • Abans de servir li posem uns quants grans de pebre rosat.
  • Llest per tastar, bon profit!

Com és habitual us pengem unes quantes fotos del procés que hem seguit per fer les nostres Lemon mousse.

 

 


LA FESTA DE L’AMANIDA

Aquest passat dimarts al matí al parvulari vam celebrar la primaveral “Festa de l’amanida”.

Com ja és habitual, uns quants alumnes de cada classe van anar a l’hort a collir uns quants enciams per fer de base de les nostres amanides.

Tot seguit van rentar bé fulla a fulla els enciams, també les pastanagues i els tomàquets.

Van trencar a trossos l’enciam, tallar els tomàquets i les pastanagues.

Tot seguit, van repartit els ingredients i amanir cadascuna de les amanides.

Finalment, vam convidar al Quim que és qui ens ajuda a cuidar l’hort de l’escola i ens vam asseure a fora i per cursos vam poder gaudir d’aquest esmorzar diferent tots plegats.

L’amanida estava boníssima!


PROJECTE TRAMS: “M’ENDEVINES”

Durant aquest curs a P4 hem estat fent el projecte “m’endevines” de trams.

Les Balenes hem treballat amb els nens i nenes de l’escola Ginebró i els Dofins amb els nens i nenes de l’escola Sant Gervasi.

Hem fet endevinalles i les hem compartit!! i, tot i que ens ha costat una mica, les endevinalles que hem rebut les hem endevinat TOTES!!

Aquí teniu les endevinalles que hem fet!!… a veure si les endevineu vosaltres…

 

 

 

 


TALLER DE CUINA P4 – CHOCOLATE CAKE

A P4 seguim amb el nostre Cookery Workshop i aquí us portem la nova recepta que hem estat fent aquests dies.

Es tracta d’un Chocolate Cake que porta els següents ingredients: flour, chocolate, sugar, eggs, butter i walnuts i els passos que seguim són: add, mix, spread i bake.

Tot seguit us deixem la recepta per si voleu provar de fer el pastís a casa vostra:

Ingredients:

150gr de nous (sense clofolla)

125gr de xocolata de cobertura (sense llet)

170gr de sucre

200gr de farina

100gr de mantega

4 ous

16 gr de llevat químic

Passos a seguir:

– Trenquem a trossets les nous per una banda i la xocolata per l’altra.

– Fonem la xocolata i la mantega, les barregem i reservem.

– Tot seguit batem els ous i el sucre fins que quedi una barreja ben escumosa.

– Incorporem la farina i el llevat i seguim remenant.

– Afegim la xocolata i la mantega que teniem reservades i ho barregem tot junt.

– És el moment de posar-hi les nous i remenar fins que quedin repartides per tota la massa.

– Ho aboquem en el motlle i allisem la superfície perquè la mescla quedi ben llisa.

– Finalment ho enfornem a 160º durant uns 45 minuts i llest! Bon profit!

A continuació us deixem unes quantes fotos de com nosaltres hem fet el Chocolate Cake.

 


SETMANA ARTISTA!

Aquestes dues últimes setmanes prèvies a Sant Jordi hem estat treballant a les aules de P4 dos artistes Andy Warhol i la Yayoi Kusama.

De tots dos artistes hem parlat sobre la seva biografia i les seves obres i ens hem inspirat en elles. Hem gaudit creant escultures i pintures tot seguint els dos estils.

ANDY WARHOL:

 

La càpsula del temps

Tal com feia l’Andy Warhol hem construït, decorant una capsa de cartró, la nostra càpsula del temps amb objectes que hem triat i que no recuperarem fins a P5 quan obrirem la càpsula tot retrobant els objectes estimats.


 

Pintem les nostres cares amb colors

Mural de les flors

 

 

Cereals

 

YAYOI KUSAMA:

Escultures en treball cooperatiu:

 

Decoració d’espai (El divendres inaugurem un espai blanc a la classe i el comencem a decorar amb gomets i cercles de colors com fa la Yayoi, a continuació a les 17h, fem que passin les famílies a ajudar-nos i la diada de portes obertes de Sant Jordi convidem a tothom que vulgui que participi)