COOKERY WORKSHOP P4: CARROT CAKE

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P4 van poder venir al Cookery Workshop a fer un Carrot Cake boníssim!

Com ja sabeu el Cookery Workshop és en anglès i les paraules que hem estat treballant són: flour, brown sugar, carrot, oil, eggs, powder, walnuts, cinnamon.

Per si voleu repetir-lo a casa us deixem a continuació els ingredients que necessiteu i la recepta a seguir.

 

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

150gr nous

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Trossegem les nous.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Afegim les nous.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 30 minuts i llest!

Aprofitem per adjuntar-vos unes fotos del procés de creació dels Carrot Cake que vam fer a l’escola.


LA MONA DE PASQUA

Enguany, la situació és una mica diferent però els dies van passant i acaba el segon trimestre.

Així que com que no volem que us quedeu sense mona, a més a més del vídeo que us hem enviat amb el pas a pas, us deixem a continuació la recepta per fer una mona de pasqua casolana, fàcil i boníssima! Preneu nota!

Ingredients pel pastís:

  • 6 ous
  • 200gr de farina
  • 150gr de sucre
  • 1sobre de llevat químic

Ingredients per decorar la mona:

  • Crema de xocolata i avellanes
  • Ous de xocolata
  • Fideus de colors

Passos a seguir:

  • Encenem el forn i el preescalfem a 185º.
  • Comencem introduint els 6 ous i batent-los.

  • Un com estan batuts hi afegim el sucre i remenem.
  • Quan el sucre i els ous estan ben integrats, hi afegim la farina de mica en mica sense deixar de remenar.
  • Finalment incorporem el llevat i tornem a remenar-ho tot.
  • Ara és el moment de posar la massa al motlle, ho hem fet amb un motlle rodó però podeu fer-ho amb la forma que tingueu a casa.

  • Introduïm la massa al forn i el deixem durant uns 35 minuts, el temps pot variar en funció del forn, us recomanem que aneu comprovant si està cuit per dins.

  • Un cop estigui ben cuit el pastís, el traurem del forn i el deixarem refredar.

  • Quan ja estigui fred, tallarem la part de dalt per tal d’igualar-la amb la de baix.

  • Ara sí, ja podem decorar la nostra mona, si voleu la podeu obrir per la meitat i posar-hi melmelada o xocolata, en aquest cas no ho hem fet, l’hem cobert per sobre amb xocolata.

  • Un cop està ben coberta, és el moment d’afegir els ous.

  • També hi podeu afegir fideus de colors per acabar de donar-li un toc ben festiu o també si en teniu, les plomes i els pollets donaran el toc ideal de pasqua a la vostra mona.

  • Quan hàgiu acabat de decorar-la ja tindreu una súper mona de pasqua per compartir amb tota la família! Esperem que us agradi i la gaudiu tant com nosaltres! Bon profit!


BODY PARTS

Durant aquestes últimes setmanes als patis d’English els alumnes de P4 i P5 han estat descobrint les diferents parts del cos en anglès.

Han estat treballant: head, hair, body, ears, eyes, nose, mouth, arms, hands, fingers, legs, foot, feet i per fer-ho han estat fent una recerca de les diferents parts dels cos que estaven escampades pel pati, un bingo sobre les diferents parts del cos i finalment han dibuixat amb guixos a terra un cos i li han hagut d’afegir tots els detalls treballats les setmanes anteriors.

Mireu que bé s’ho passen!

 

 

 


JA HA COMENÇAT EL CARNAVAL!

La festa de Carnaval ja ha començat i quina millor manera de començar que amb la visita de les Ambaixadores del Rei Carnestoltes.

Com sempre ens han fet riure molt i ens han informat que sa majestat el Rei Carnestoltes arribarà aquest dijous a les Cotxeres de Sants a les 18.30h.

 

Per anar a rebre-les tal i com marcaven les consignes, els alumnes han anat amb la cara pintada, mireu com anaven!


Finalment aprofitem per adjuntar-vos la cartellera que també trobareu penjada al pati del parvulari.


COOKERY WORKSHOP P4: GIANT BISCUIT

Aquestes últimes setmanes els nens i les nenes de P4 s’han estrenat amb el Cookery workshop!

D’aquí a final de curs cada divendres mig grup farà cuina en anglès i aniran rotant fins que hagin passat tots els infants de P4. Les paraules treballades en aquest taller han estat: flour, sugar, eggs, butter almonds pel que fa als ingredients i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.

El primer taller ha estat una Giant Biscuit, us detallem els ingredients i la recepta per si ho voleu repetir a casa:

200gr d’ametlla palet o filetejada

120gr de sucre

30gr de farina

40gr de mantega

3 clares d’ou

Passos a seguir:

– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).

– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.

– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.

– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!

Finalment, us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!

 


WEATHER ACTIVITIES

Dins l’estona d’English de P4 i dels patis d’English amb P4 i P5 hem estat treballant diferents conceptes sobre el temps de manera divertida i tot jugant.

Primer, van conèixer el “Rainbow” i els seus colors, van reconstruir per grups el seu propi “Rainbow” i amb els “spots” de colors en van crear un.

 

 

La setmana següent van iniciar-se amb els diferents termes en anglès referents al temps com ara: sunny, rainy, stormy, snowy, windy…, un cop identificats, per grups van decidir què volien dibuixar i ho van fer amb guixos al terra del pati, va quedar molt guarnit!

Un altre dia, van estar jugant al “Weather Memory”, activitat que els encanta!

I finalment van fer un Bingo, aprenent primer a com es jugava a aquest joc i després marcant les caselles del que anava sortit, tot un repte!


EXCURSIÓ DE TARDOR

Les excursions són una oportunitat de descoberta, de relació, d’interacció, d’experimentació.
VAL LA PENA sortir de l’escola per viure i observar en directe el medi que ens envolta.
Així, GLOBUS i ESTELS, aprofitem per anar d’excursió i esmorzar i dinar amb els companys i mestres.
Entre els termes municipals de Sant Joan Despí i Sant Just Desvern i a tocar de Sant Feliu de Llobregat, trobem TORREBLANCA el parc que vàrem anar a conèixer dijous passat.
El parc compta amb diferents àrees molt diferenciades de paisatge que el fa un lloc idoni per fer una bona passejada i gaudir d’un ambient natural, un ambient DE TARDOR, relaxat.
Ànecs, tortugues, lloros, enmig d’una vegetació frondosa i diversa, També hi trobem un llac amb illetes on hi ha grutes i coves, camins dissimulats, i salts d’aigua.
El sol ens va acompanyar durant tot el dia.
La valoració final en arribar a l’escola és que Torreblanca VAL MOLT LA PENA.
Sí, ens va agradar moooolt!

 


FRUITES DE TEMPORADA

Dijous al matí, GLOBUS i ESTELS visiten el Mercat de Sants.

L’objectiu és comprar fruita de temporada, i ens agrada sortir al carrer i veure què passa cada dia quan nosaltres som a l’escola. És primera hora del matí i està tot molt tranquil.

Anem per parelles fins el mercat.

 

Les parades estan molt ben muntades, tot ben col·locat, hi ha moviment de gent.

Passem per les peixateries, les carnisseries i aviat ens aturem a la FRUITERIA on comprarem allò que hem acordat prèviament a l’escola.

Demanem al botiguer i ell ens explica amb molta amabilitat que hi ha productes que han estat collits fa poquíssim i quina és la seva procedència. Omplim cistells.

Després comprem també, a una altra parada, fruits secs i haurem de descobrir què s’amaga quan piquem la seva closca.

Acabem de fer la volteta i retornem a PROA amb molta calma i molt carregats. En sortir ens feliciten perquè hem estat molt atents i hem respectat les normes que ens havien demanat.

Quan arribem a la classe, fem la primera experiència de dibuix al natural d’allò que hem vist i carregat. Tothom participa sense pressa. Pintem les fruites i reconeixem les MAGRANES, les POMES, els CAQUIS, les FIGUES i el RAÏM. No ens esperàvem aquests resultats! Cal tornar a felicitar aquests nens i nenes tan treballadors!

A la tarda fem la paradeta i tastem les fruites. Som molts els que no estem avesats a aquests gustos nous que anem descobrint. La gràcia és fer l’intent, amb això ja n’hi ha ben bé prou!


HALLOWEEN

Els i les alumnes de P4 i P5 han estat durant les últimes setmanes aprenent diferents paraules i conceptes d’aquesta festa tan coneguda dels països de parla anglesa.

Han estat jugant al memory, a buscar els personatges de halloween amagats, han creat un “Jack O’lantern” per les seves classes i finalment com a tancament de l’activitat, han fet el mític “Trick or treat” per l’escola disfressats amb màscares dels personatges que ells mateixos havien escollit.

A continuació, us deixem unes quantes fotos de les activitats que han estat fent.

 


LA CASTANYADA 2019

El dijous 31 d’octubre vam celebrar la Castanyada. Durant el dia anterior i el mateix matí de dijous els alumnes de P3, P4 i P5 van estar fent els panellets de moniato i coco, de coco i llet condensada i de galeta, xocolata i fruits secs respectivament.

 

 

A la tarda, van rebre la visita de les castanyeres i el castanyer del Montseny que els van portar moltíssimes castanyes, a canvi, els nens i les nenes els van oferir els seus panellets.

Després totes juntes vam fer una mica de festa tot ballant i cantant. Va ser molt divertit!