Les excursions són una oportunitat de descoberta, de relació, d’interacció, d’experimentació.
VAL LA PENA sortir de l’escola per viure i observar en directe el medi que ens envolta.
Així, les nenes i els nens de P-4 , van aprofitar per sortir i esmorzar i dinar amb els companys i mestres.
A la ciutat de Cornellà de Llobregat trobem el Parc de Can Mercader, que vàrem anar a conèixer divendres.
El parc compta amb diferents àrees molt diferenciades de paisatge que el fa un lloc idoni per fer una bona passejada i gaudir d’un ambient natural. Un ambient d´acabament de DE TARDOR, relaxat.
A Can Mercader hi vam trobar jardins, camins, arbres i vegetació abundant i, a més a més, passejos que formaven un gran jardí romàntic on és fàcil gaudir de l’entorn natural i a mesura que anàvem avançant pels camins vam descobrir petites places, glorietes i miradors, un canòdrom, però també vam trobar amplis espais amb jocs infantils on vam fer paradeta!
El sol i el vent ens va acompanyar durant tot el dia. Les fulles volaven de valent!
La valoració final en arribar a l’escola és que Can Mercader VAL MOLT LA PENA. Sí, ens va agradar moooolt!
Avui tot i la pluja del matí, hem celebrat la festa major a l’escola!
Els alumnes de P3 han ballat El Gegant del Pi, els de P4 El Patatuf i P5 El ball de Sant Ferriol. Després han sortit els capgrossos de primària i també hem vist ballar als nostres companys i companyes de primària. Tot plegat ha sigut una festa molt bonica!
Us deixem un vídeo on podreu veure les nostres danses.
Per fi ha arribat el dia i hem tornat a retrobar-nos! Des de parvulari volem donar-vos a totes i tots la benvinguda a aquest nou curs i per fer-ho us deixem un petit vídeo d’aquest matí on podeu veure l’entrada a l’escola i els alumnes a les seves noves aules, esperem que us agradi!
Els nens i les nenes de parvulari hem celebrat la Festa Major fent unes danses. Amb la situació en què ens trobem, hem fet unes danses al matí i unes a la tarda.
Per fi hem tornat a l’escola! Després de molts mesos ens hem pogut retrobar amb els nostres companys i companyes, i amb les mestres. Ha estat un dia ple d’emocions i on hem compartit totes les experiències viscudes durant aquest temps.
En teníem moltes ganes!
També hem donat la benvinguda als nous alumnes de P3. Mireu que bé s’ho han passat al pati el seu primer dia.
Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P5 van venir a fer el clàssic Marble Cake durant el Cookery Workshop. Per l’ocasió vam estar repassant quins ingredients coneixíem ja com: sugar, flour, eggs, oil, powder i en vam conèixer un de nou com el yogurt, que encara no l’havíem fet servir aquest curs.
Us deixem unes quantes fotos del procés de tot plegat i al final del post els ingredients i els passos a seguir per si us animeu a fer-lo a casa.
Ingredients:
1 Iogurt
160gr de sucre
270gr de farina
3 ous
1 cullerada cacau
1 sobre de llevat
canyella o essència de vainilla al gust
Passos a seguir:
Trenquem els ous i els batem dins d’un bol.
Hi afegim el sucre i seguim remenant.
Incorporem el iogurt i seguim remenant.
Tot seguit hi afegim l’oli sense deixar de remenar.
Finalment introduïm la farina i el llevat i remenem fins que ens quedi una massa homogènia.
Ha arribat el moment de partir la massa en dues parts, més o menys iguals.
A una de les parts hi afegirem el cacau i remenarem fins que quedi ben integrat.
A l’altra part se li pot afegir una culleradeta de canyella o unes gotes d’essència de vainilla si en teniu, si no no se li posa res i queda boníssim igual.
Un cop tenim les dues masses ja preparades es el moment de posar-les al motlle, per fer-ho caldrà anar posar una mica d’una massa, parar i afegir de l’altra i així anar fent “capes” entre la massa de xocolata i l’altra fins que se’ns acabi el total de les dues masses.
Finalment ho posarem al forn a 175º durant uns 35min (anar controlant en funció del forn).
Enguany, la situació és una mica diferent però els dies van passant i acaba el segon trimestre.
Així que com que no volem que us quedeu sense mona, a més a més del vídeo que us hem enviat amb el pas a pas, us deixem a continuació la recepta per fer una mona de pasqua casolana, fàcil i boníssima! Preneu nota!
Ingredients pel pastís:
6 ous
200gr de farina
150gr de sucre
1sobre de llevat químic
Ingredients per decorar la mona:
Crema de xocolata i avellanes
Ous de xocolata
Fideus de colors
Passos a seguir:
Encenem el forn i el preescalfem a 185º.
Comencem introduint els 6 ous i batent-los.
Un com estan batuts hi afegim el sucre i remenem.
Quan el sucre i els ous estan ben integrats, hi afegim la farina de mica en mica sense deixar de remenar.
Finalment incorporem el llevat i tornem a remenar-ho tot.
Ara és el moment de posar la massa al motlle, ho hem fet amb un motlle rodó però podeu fer-ho amb la forma que tingueu a casa.
Introduïm la massa al forn i el deixem durant uns 35 minuts, el temps pot variar en funció del forn, us recomanem que aneu comprovant si està cuit per dins.
Un cop estigui ben cuit el pastís, el traurem del forn i el deixarem refredar.
Quan ja estigui fred, tallarem la part de dalt per tal d’igualar-la amb la de baix.
Ara sí, ja podem decorar la nostra mona, si voleu la podeu obrir per la meitat i posar-hi melmelada o xocolata, en aquest cas no ho hem fet, l’hem cobert per sobre amb xocolata.
Un cop està ben coberta, és el moment d’afegir els ous.
També hi podeu afegir fideus de colors per acabar de donar-li un toc ben festiu o també si en teniu, les plomes i els pollets donaran el toc ideal de pasqua a la vostra mona.
Quan hàgiu acabat de decorar-la ja tindreu una súper mona de pasqua per compartir amb tota la família! Esperem que us agradi i la gaudiu tant com nosaltres! Bon profit!
Dins del marc del projecte del aliments la setmana passada vam fer el dinar a la classe.
La comissió de compres primerament ens havia anat a comprar tots els ingredients tot seguint la llista que els havien fet.
La comissió dels postres havia preparat unes roques de xocolata boníssimes.
I la comissió de decoració ens havia pintat uns fantàstics camins de taula amb motius de fruites
Finalment va arribar el dia esperat. Vam convidar a totes les mestres del parvulari a un suculent pica pica i després vam passar a l’aula on hi havia la taula parada per l’ocasió.
Durant aquestes últimes setmanes als patis d’English els alumnes de P4 i P5 han estat descobrint les diferents parts del cos en anglès.
Han estat treballant: head, hair, body, ears, eyes, nose, mouth, arms, hands, fingers, legs, foot, feet i per fer-ho han estat fent una recerca de les diferents parts dels cos que estaven escampades pel pati, un bingo sobre les diferents parts del cos i finalment han dibuixat amb guixos a terra un cos i li han hagut d’afegir tots els detalls treballats les setmanes anteriors.
Ús de cookies. Aquesta web utilitza cookies per recollir dades d'analítica i màrqueting. Pot acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar ", o rebutjar el seu ús clicant a “Rebutjar” o configurar-les en "Mostra les preferències". Per més informació, pot consultar la Política de cookies.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.