CONCERT SETMANA DE LA MÚSICA

En el marc de la Setmana de la Música, el divendres passat els alumnes del parvulari vam anar a la sala d’actes a escoltar el concert que oferien els de P5 i a unes famílies que es van oferir a venir i mostrar-nos l’instrument que toquen.

 

Va ser un concert molt bonic, els nens i les nenes van cantar tres caçons que havien estat preparat a classe de música i ho van fer molt bé. Tot seguit teniu els vídeos de les cançons que van cantar les Balenes i els Dofins.

En la segona part del concert, la Marta (mare del Joan i la Clara) va interpretar dues peces al piano i ens va fer veure com una mateixa cançó pot tenir diferents variacions, i tot i sonar una mica diferent, seguir sent la mateixa. A més a més, també vam gaudir de la presència de la Maria (mare de l’Ian) i el Toni (pare del Ton), ells dos van explicar-nos per separat el que portaven i després van fer una actuació conjunta. Per la seva banda el Toni portava una gaita, ens va ensenyar les seves parts i com sonava i la Maria fa de DJ, ens va explicar quina era la feina aquesta que la majoria no sabien ni que era i ens ho va ensenyar posant una cançó i ajuntant-la amb una altra molt diferent sense que aquestes canviessin de ritme i no ens adonéssim del moment en què canviaven. Tot seguit van interpretar una cançó conjunta. Us deixem un vídeo perquè veieu com va anar, esperem que ho gaudiu tan com ho vam fer nosaltres.

 

Va ser un concert molt divertit i interessant, ens va agradar molt!


P5 CANTA A LA GUINBÓ

Com el curs passat, hem anat a l’EBM Guinbó en motiu de la Setmana de la Música. Sembla ser que els va agradar molt i han volgut repetir…
Hem cantat les mateixes cançons que al concert de l’escola, i després els hem demanat quines volien. Ens han demanat “Cargol treu banya”, “Sol solet” i “Plou i fa sol”, sort que ens les sabem!

 
En acabar el concert ens han convidat a jugar al seu pati, i finalment a un pica pica.

Ah! I ens han regalat una planta de Nadal per a la classe…. així segur que tornarem….

Us deixem el vídeo de dues de les cançons que hem cantat:

 


PARC TORREBLANCA

Dimecres passat els nens i les nenes de P4 vàrem anar d’excursió al parc de Torreblanca. Per sort, ens va fer molt bon dia i vam poder gaudir molt, fent diferents activitats.

Vam poder observar els diferents tipus d’arbres que hi havia al parc, als que els cauen les fulles i als que no.

Vam entrar en un laberint i vam estar jugant una estona a veure si trobàvem totes les sortides!

 

Després vam passar per un pont fins arribar a una glorieta per observar el parc des d’una altra banda…

 

Vam fer dibuixos al terra!

I, a jugar!

Dinem!! I seguim descobrint més racons del parc!!

 

Mentrestant anem recollint fulles i diferents fruits de la tardor!

Dia intens, però molt ben aprofitat!!

Aquí us deixem un petit vídeo com a resum de la sortida!


GRUPS DE COLORS AL PARVULARI

Aquest curs al parvulari hem creat els grups de colors com a mètode d’organització dels alumnes en algunes franges de la setmana, el sistema és que cada classe està dividida en tres grups de diferents colors i fan les diferents propostes amb una de les dues tutores o una especialista.

La principal idea d’aquesta organització és fomentar l’autonomia dels alumnes, treballant en uns racons més tranquils en els que els alumnes escullen en quines propostes volen treballar, i per altra banda amb aquesta organització aconseguim baixar la ràtio d’alumnes per l’aula, cosa que permet un clima més favorable i agradable per a tothom. Finalment, és important afegir que quan treballen amb l’especialista els alumnes de les dues classes estan barrejats i aquest fet el valorem molt positivament.

Per tal de mostrar-vos com funcionen i com ens organitzem us deixem aquest vídeo.

 


JUGUEM A PILOTA

Un matí, a la sessió de psicomotricitat, hem jugat a pilota.
Ens hem imaginat que la pilota era un pinzell que pintava totes les parts del cos i ens hem pintat la cara, el pit, les espatlles, els braços, les mans, les cames, els peus…

Després hem jugat a tirar la pilota a terra i a tornar-la a agafar, també hem practicat a tirar la pilota a la mestra i després entomar-la.

A continuació, hem jugat amb parelles, tot passant la pilota a un company i tornant-la a agafar.

Hem acabat la sessió estirant-nos a terra, relaxant-nos i imaginant que la pilota també podia ser un coixí i hem posat, al final, totes les pilotes en una bossa per tornar a jugar amb elles un altre dia.


LA CASTANYADA

La pluja no va aturar la celebració de La Castanyada al parvulari, així doncs dins les aules els nens i les nenes van esperar amb ànsia l’arribada dels castanyers i les castanyeres del Montseny.

Un cop van haver saludat, es van distribuir per cursos i ens van explicar que venien de bastant lluny, de la muntanya i també com havien collit les castanyes que ens havien portat. Una a una amb molt d’esforç les havien collit, pelat i cuit per a cadascú de nosaltres.

 

Ens van repartir aquestes castanyes tan bones que portaven en els seus cabassos.

 

 

I en agraïment a la seva visita, els nens i les nens els van oferir els panellets que ells mateixos havien fet.

Com podeu veure els van agradar moltíssim!! Finalment i per acabar la festa, vam cantar cançons de la castanyada tots junts i vam ballar una mica. Va ser molt divertit!