Aquest passat dimarts al matí al parvulari vam celebrar la primaveral “Festa de l’amanida”.
Com ja és habitual, uns quants alumnes de cada classe van anar a l’hort a collir uns quants enciams per fer de base de les nostres amanides.
Tot seguit van rentar bé fulla a fulla els enciams, també les pastanagues i els tomàquets.


Van trencar a trossos l’enciam, tallar els tomàquets i les pastanagues.





Tot seguit, van repartit els ingredients i amanir cadascuna de les amanides.


Finalment, vam convidar al Quim que és qui ens ajuda a cuidar l’hort de l’escola i ens vam asseure a fora i per cursos vam poder gaudir d’aquest esmorzar diferent tots plegats.




L’amanida estava boníssima!
Durant aquest curs a P4 hem estat fent el projecte “m’endevines” de trams.
Les Balenes hem treballat amb els nens i nenes de l’escola Ginebró i els Dofins amb els nens i nenes de l’escola Sant Gervasi.
Hem fet endevinalles i les hem compartit!! i, tot i que ens ha costat una mica, les endevinalles que hem rebut les hem endevinat TOTES!!
Aquí teniu les endevinalles que hem fet!!… a veure si les endevineu vosaltres…
A P4 seguim amb el nostre Cookery Workshop i aquí us portem la nova recepta que hem estat fent aquests dies.
Es tracta d’un Chocolate Cake que porta els següents ingredients: flour, chocolate, sugar, eggs, butter i walnuts i els passos que seguim són: add, mix, spread i bake.
Tot seguit us deixem la recepta per si voleu provar de fer el pastís a casa vostra:
Ingredients:
150gr de nous (sense clofolla)
125gr de xocolata de cobertura (sense llet)
170gr de sucre
200gr de farina
100gr de mantega
4 ous
16 gr de llevat químic
Passos a seguir:
– Trenquem a trossets les nous per una banda i la xocolata per l’altra.
– Fonem la xocolata i la mantega, les barregem i reservem.
– Tot seguit batem els ous i el sucre fins que quedi una barreja ben escumosa.
– Incorporem la farina i el llevat i seguim remenant.
– Afegim la xocolata i la mantega que teniem reservades i ho barregem tot junt.
– És el moment de posar-hi les nous i remenar fins que quedin repartides per tota la massa.
– Ho aboquem en el motlle i allisem la superfície perquè la mescla quedi ben llisa.
– Finalment ho enfornem a 160º durant uns 45 minuts i llest! Bon profit!
A continuació us deixem unes quantes fotos de com nosaltres hem fet el Chocolate Cake.

