ÚLTIM DIA DE CURS

Avui hem celebrat l’últim dia de curs amb una festassa al parvulari!

La companyia Nimei ens han explicat dos contes que han estat escollits amb un dau gràcies al Bruno i al Biel de P5. El primer conte ha estat del Cocodril Pim Pim i el segon Els gats de la Maria Tatin, tots dos ens han agradat moltíssim!

Tot seguit hem fet la graduació dels nens i les nenes de P5, on els i les alumnes han aprofitat per agrair a les mestres tot allò que els ha agradat més del que han fet al parvulari amb elles i com a recordatori se’ls ha fet entrega d’una xapa amb el símbol de la classe i de la foto de grup amb el nom de tots els companys i companyes.

 

Per continuar amb la festa hem esmorzat tots plegats un bon pa amb xocolata i suc de taronja i en acabar hem gaudit d’una estona de pati conjunta i de música i de ball.


AUDICIÓ: LA JANA I ELS SENTIMENTS

Aquest passat divendres va venir a l’escola Bat Audicions a fer-nos l’espectacle musical: La Jana i els sentiments.

En començar l’espectacle la Jana havia perdut els seus sentiments i amb l’ajuda dels alumnes va anar trobant: l’alegria, la tristesa, la por, la calma, la ràbia i l’amor, tot dedicant una cançó a cada sentiment.

Va ser molt bonic i interessant, als nens i les nenes els va agradar molt!

Aquí teniu unes imatges i vídeo de l’espectacle.

 


LA FESTA DE L’AMANIDA

El passat divendres els nens i les nenes del parvulari vam celebrar tots plegats la festa de l’amanida.

Aquesta primaverenca festa la celebrem cada any quan els enciams de l’hort de l’escola estan llestos per ser menjats!

Així doncs, uns quants alumnes de P3, P4 i P5 van anar a l’hort a collir uns quants enciams, després a classe per grups van preparar els tomàquets, les pastanagues, netejar i tallar els enciams, i tot seguit muntar les amanides.

Un cop fetes les amanides vam parar les taules a fora al pati i vam esmorzar plegats les amanides que entre tots i totes havíem preparat, estaven boníssimes!

Us deixem unes quantes fotos perquè veieu com va anar la festa!

 

 


UP & DOWN, IN & OUT

Dins dels patis en anglès i l’anglès lúdic dins l’aula els nens i nenes de P4 han estat treballant els conceptes en anglès d’Up and DownIn and Out.

Per tal d’entendre millor els conceptes treballats, han fet activitats vivencials on havien de posar en pràctica aquestes quatre nocions espacials.

Us deixem unes imatges on veureu què bé s’ho han passat!

 


OUR RAINBOW

Durant aquestes últimes setmanes, a l’hora d’anglès i als patis d’anglès hem estat treballant els colors de l’arc de Sant Martí.

Per tal de fer-ho més divertit vam fer diferents jocs, la primera setmana per equips havíem d’anar trobant els diferents colors del rainbowred, orange, yellow, green, blue, indigo and purple, i així cada equip havia d’aconseguir muntar el seu propi arc.

La següent setmana vam canviar d’equips i enlloc de buscar cada un el seu propi arc, van haver de buscar els diferents materials de cadascun dels colors del rainbow per així aconseguir construir-ne un de gran conjuntament. Aquesta vegada els colors a buscar eren: red, orange, yellow, green and blue.

Ha estat una activitat molt divertida!


ADÉU CARNESTOLTES, HOLA VELLA QUARESMA!

Avui ens hem acomiadat del Rei Carnestoltes per donar pas a l’arribada de la Vella Quaresma que ha arribat just avui.

Li hem cantat la seva cançó:

Vella Quaresma, Vella Quaresma,
Ai! Que no pots caminar!
Tens tantes cames que t’entrebanques,
i entre tots t’hem d’ajudar.
És que n’hem de tallar una,
una, una, una, una,
És que n’hem de tallar una,
perquè puguis caminar.
I tot seguit hem mirat si tenia alguna nota per nosaltres i li hem tret la primera cama.
A la carta hi deia que la classe de la Lluna havia de buscar pel pati el regal que ens havia portat, mireu que divertit ha sigut!

DIJOUS GRAS

Avui que és dijous gras hem gaudit d’aquest dia esmorzant un entrepà de truita tots junts.

A mig matí ha arribat el Rei Carnestoltes a l’escola, per celebrar la seva arribada ens hem trobat amb els nostres companys de primària al pati per rebre’l i llegir el pregó que han preparat els alumnes de l’escola.

A més tal i com dictaven les consignes avui tocava venir amb un complement d’algun personatge conegut o famós mireu quina varietat hem tingut!


PRIMER DIA DE CARNESTOLTES

Avui tot seguint les indicacions del Rei Carnestoltes tots els alumnes del parvulari han vingut amb un pentinat divertit o el cabell pintat. Aquí teniu les fotos per classes perquè pugueu veure com venien!

 

   

També hem rebut la visita de les ambaixadores que ens han anunciat la reina Carnestoltes arribarà a les 18.30h a les Cotxeres de Sants aquest dijous i que dissabte a les 12h del matí es farà la Rua del barri. A més han aprofitat per recordar-nos les consignes de demà dimecres, que hem de portar un peluix i de dijous que hem de venir amb algun complement d’un personatge conegut. Com sempre hem rigut molt amb elles!

A la tarda, han vingut “Los Manitos” i ens han fet un espectacle d’humor.

 


COOKERY WORKSHOP P4: GIANT BISCUIT

La setmana passada vam acabar la primera ronda del Cookery Workshop a P4, tots hem fet ja la nostra “Giant Biscuit”!

Durant el taller hem introduït el nom dels ingredients i els passos a seguir en anglès i així ampliat el nostre vocabulari. Per fer la Giant Biscuit hem utilitzat: flour, sugar, eggs, butter almonds i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.

Ara que us hem deixat amb el caramel a la boca dels ingredients i els procediments us deixem la recepta per si algú de vosaltres la vol repetir a casa seva:

Ingredients:

200gr d’ametlla palet o filetejada

120gr de sucre

30gr de farina

40gr de mantega

3 clares d’ou

Passos a seguir:

– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).

– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.

– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.

– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!

Finalment, us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!