Festa Major a l’escola

Els nens i les nenes de parvulari hem celebrat la Festa Major fent unes danses. Amb la situació en què ens trobem, hem fet unes danses al matí i unes a la tarda.

Ens ho hem passat molt bé!

 

Dansa del Gegant del Pi

https://vimeo.com/462589082

https://vimeo.com/461843570

 

Dansa del Patatuf

https://vimeo.com/461843535

https://vimeo.com/462589100

 

Dansa de Sant Ferriol

https://vimeo.com/461843523

https://vimeo.com/462589060


Comencem de nou l’escola!

Per fi hem tornat a l’escola! Després de molts mesos ens hem pogut retrobar amb els nostres companys i companyes, i amb les mestres. Ha estat un dia ple d’emocions i on hem compartit totes les experiències viscudes durant aquest temps.

En teníem moltes ganes!

 

També hem donat la benvinguda als nous alumnes de P3. Mireu que bé s’ho han passat al pati el seu primer dia.


COOKERY WORKSHOP P4: CARROT CAKE

Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P4 van poder venir al Cookery Workshop a fer un Carrot Cake boníssim!

Com ja sabeu el Cookery Workshop és en anglès i les paraules que hem estat treballant són: flour, brown sugar, carrot, oil, eggs, powder, walnuts, cinnamon.

Per si voleu repetir-lo a casa us deixem a continuació els ingredients que necessiteu i la recepta a seguir.

 

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

150gr nous

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Trossegem les nous.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Afegim les nous.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 30 minuts i llest!

Aprofitem per adjuntar-vos unes fotos del procés de creació dels Carrot Cake que vam fer a l’escola.


LA MONA DE PASQUA

Enguany, la situació és una mica diferent però els dies van passant i acaba el segon trimestre.

Així que com que no volem que us quedeu sense mona, a més a més del vídeo que us hem enviat amb el pas a pas, us deixem a continuació la recepta per fer una mona de pasqua casolana, fàcil i boníssima! Preneu nota!

Ingredients pel pastís:

  • 6 ous
  • 200gr de farina
  • 150gr de sucre
  • 1sobre de llevat químic

Ingredients per decorar la mona:

  • Crema de xocolata i avellanes
  • Ous de xocolata
  • Fideus de colors

Passos a seguir:

  • Encenem el forn i el preescalfem a 185º.
  • Comencem introduint els 6 ous i batent-los.

  • Un com estan batuts hi afegim el sucre i remenem.
  • Quan el sucre i els ous estan ben integrats, hi afegim la farina de mica en mica sense deixar de remenar.
  • Finalment incorporem el llevat i tornem a remenar-ho tot.
  • Ara és el moment de posar la massa al motlle, ho hem fet amb un motlle rodó però podeu fer-ho amb la forma que tingueu a casa.

  • Introduïm la massa al forn i el deixem durant uns 35 minuts, el temps pot variar en funció del forn, us recomanem que aneu comprovant si està cuit per dins.

  • Un cop estigui ben cuit el pastís, el traurem del forn i el deixarem refredar.

  • Quan ja estigui fred, tallarem la part de dalt per tal d’igualar-la amb la de baix.

  • Ara sí, ja podem decorar la nostra mona, si voleu la podeu obrir per la meitat i posar-hi melmelada o xocolata, en aquest cas no ho hem fet, l’hem cobert per sobre amb xocolata.

  • Un cop està ben coberta, és el moment d’afegir els ous.

  • També hi podeu afegir fideus de colors per acabar de donar-li un toc ben festiu o també si en teniu, les plomes i els pollets donaran el toc ideal de pasqua a la vostra mona.

  • Quan hàgiu acabat de decorar-la ja tindreu una súper mona de pasqua per compartir amb tota la família! Esperem que us agradi i la gaudiu tant com nosaltres! Bon profit!


BODY PARTS

Durant aquestes últimes setmanes als patis d’English els alumnes de P4 i P5 han estat descobrint les diferents parts del cos en anglès.

Han estat treballant: head, hair, body, ears, eyes, nose, mouth, arms, hands, fingers, legs, foot, feet i per fer-ho han estat fent una recerca de les diferents parts dels cos que estaven escampades pel pati, un bingo sobre les diferents parts del cos i finalment han dibuixat amb guixos a terra un cos i li han hagut d’afegir tots els detalls treballats les setmanes anteriors.

Mireu que bé s’ho passen!

 

 

 


CARNAVAL 2020

Avui divendres hem celebrat la festa de carnestoltes al parvulari!

Els alumnes de P3, P4 i P5 han dansat davant de les seves famílies i de dues residències d’avis que estaven convidades a veure als alumnes també.

Finalment la festa ha acabat amb una xocolatada!

Us deixem unes quantes imatges perquè pugueu veure com de boniques eren les disfresses!

P3

P4

P5


JA HA COMENÇAT EL CARNAVAL!

La festa de Carnaval ja ha començat i quina millor manera de començar que amb la visita de les Ambaixadores del Rei Carnestoltes.

Com sempre ens han fet riure molt i ens han informat que sa majestat el Rei Carnestoltes arribarà aquest dijous a les Cotxeres de Sants a les 18.30h.

 

Per anar a rebre-les tal i com marcaven les consignes, els alumnes han anat amb la cara pintada, mireu com anaven!


Finalment aprofitem per adjuntar-vos la cartellera que també trobareu penjada al pati del parvulari.


COOKERY WORKSHOP P4: GIANT BISCUIT

Aquestes últimes setmanes els nens i les nenes de P4 s’han estrenat amb el Cookery workshop!

D’aquí a final de curs cada divendres mig grup farà cuina en anglès i aniran rotant fins que hagin passat tots els infants de P4. Les paraules treballades en aquest taller han estat: flour, sugar, eggs, butter almonds pel que fa als ingredients i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.

El primer taller ha estat una Giant Biscuit, us detallem els ingredients i la recepta per si ho voleu repetir a casa:

200gr d’ametlla palet o filetejada

120gr de sucre

30gr de farina

40gr de mantega

3 clares d’ou

Passos a seguir:

– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).

– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.

– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.

– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!

Finalment, us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!

 


ELS PEUS

Aquest curs, a PSICOMOTRICITAT, hem anat vivenciant tot el nostre cos.

Vam començar amb l’enfarinada de totes les parts del cos i després hem anat fent altres sessions per anar aprofundint amb cadascuna de les parts: el cap, el tronc, els braços i les mans, les cames i els peus.
Un dia vam voler deixar les empremtes dels nostres peus en un paper i ens els vam pintar amb pintura! Que divertit que va ser!!!

EL TIÓ DE NADAL AL PARVULARI

La pluja matinera no ens ha esgarrat la gran festa d’avui! I és que després d’una setmana en la que els alumnes del parvulari han estat atipant al Tió amb mandarines, trossos de pa, galetes, xocolata… Avui tocava fer-lo cagar de valent!

I així ha estat com, els nens i les nenes de P3, P4 i P5 han anat picant i cantant ben fort per fer-lo cagar!

 

Mireu, mireu com ha cagat!! Paquets de totes les mides, que mica en mica han anat obrint en les que hi havia: dues caixes de construccions grosses, una carretera, cotxes, fireta, una pilota de bàsquet i una xarxa per la cistella, tot per la terrassa, també sorra kinètica per les aules i torrons per a tots i totes!

 

Ha estat un gran matí!