Durant les últimes setmanes alguns dels alumnes de P5 van venir a fer el clàssic Marble Cake durant el Cookery Workshop. Per l’ocasió vam estar repassant quins ingredients coneixíem ja com: sugar, flour, eggs, oil, powder i en vam conèixer un de nou com el yogurt, que encara no l’havíem fet servir aquest curs.
Us deixem unes quantes fotos del procés de tot plegat i al final del post els ingredients i els passos a seguir per si us animeu a fer-lo a casa.
Ingredients:
- 1 Iogurt
- 160gr de sucre
- 270gr de farina
- 3 ous
- 1 cullerada cacau
- 1 sobre de llevat
- canyella o essència de vainilla al gust
Passos a seguir:
- Trenquem els ous i els batem dins d’un bol.
- Hi afegim el sucre i seguim remenant.
- Incorporem el iogurt i seguim remenant.
- Tot seguit hi afegim l’oli sense deixar de remenar.
- Finalment introduïm la farina i el llevat i remenem fins que ens quedi una massa homogènia.
- Ha arribat el moment de partir la massa en dues parts, més o menys iguals.
- A una de les parts hi afegirem el cacau i remenarem fins que quedi ben integrat.
- A l’altra part se li pot afegir una culleradeta de canyella o unes gotes d’essència de vainilla si en teniu, si no no se li posa res i queda boníssim igual.
- Un cop tenim les dues masses ja preparades es el moment de posar-les al motlle, per fer-ho caldrà anar posar una mica d’una massa, parar i afegir de l’altra i així anar fent “capes” entre la massa de xocolata i l’altra fins que se’ns acabi el total de les dues masses.
- Finalment ho posarem al forn a 175º durant uns 35min (anar controlant en funció del forn).
Ja direu si l’heu fet i com us ha quedat!