Els nois i noies de 2n d’ESO han estat treballant el mètode científic i,com no podria ser d’una altra manera, ho han fet posant-lo en pràctica: s’han fet preguntes, han formulat hipòtesis, han experimentat i han comunicat les seves conclusions en forma de pòster científic. Aquí en teniu una mostra.
Dep. Ciències i Tecnologia
Biologia 1r de batxillerat
Aquests són els enllaços de la feina que ha fet l’alumnat de la matèria de Biologia de 1r de Batxillerat aquest trimestre.
En un primer bloc vam estudiar l’aigua, els bioelements, les sals minerals i els fenòmens osmòtics i van haver de fer algun tipus de presentació per ajudar en la seva exposició oral. Són aquestes tres:
https://docs.google.com/presentation/d/1KPZhD0ui2rc78yDfnSxfozjBg5kRBXslD6Si1Ww3Ems/edit?usp=sharing
https://docs.google.com/presentation/d/1fODekhpZl7Y5nz78g2XGyJ7WWTIJ183_7KTp2zG6lLI/edit?usp=sharing
En el segons bloc vam estudiar els glúcids, els lípids i les proteïnes i van haver de crear un “Google Sites” amb la mateixa finalitat que abans. Són aquests tres:
https://sites.google.com/escola-proa.cat/grup-base-1/p%C3%A0gina-principal
https://sites.google.com/view/glucidslipidsproteines/inici
https://sites.google.com/escola-proa.cat/grupbase3/p%C3%A0gina-principal
Estructura de l’àtom
Des de l’optativa de Física i Química hem estudiat l’estructura de l’àtom i els diferents personatges que han investigat sobre la matèria. Aquí teniu el resum a mode de pòsters del l’evolució en la seva recerca i dels diferents models atòmics.
Gnochhis de ricotta
Moltes gràcies Víctor per la idea i el repte
Programem un semàfor
Des de la matèria de tecnologia s’està fent un semàfor utilitzant l’aplicació mblock per programar una placa d’arduino. Estem aprenent lògica a partir de la programació. Prèviament hem après a llegir un esquema lògic i un esquema electrònic per poder unir la part de la programació amb el circuit que cal fer i la part electrònica dels components que ens calen (placa arduino, leds, botons, transistors)
Què sabem del SARS-CoV-2
Els alumnes de 1r d’ESO, aprofitant el tema de la cèl·lula que es treballa des de ciències naturals, han recercat sobre el virus del Covid i han realitzat els següents murals.
Taller de cuina: Fregits
Després d’unes sessions de cuina on hem practicat el tall d’aliments aquí us deixem unes imatges de la pràctica del fregits on hem fet patates fregides i calamars a la romana i a l’andalusa. El més important és comprovar la temperatura de l’oli per tirar el producte en el punt adequat.
EXPERIMENTS D’ÒPTICA
Els alumnes que fan física a 1r de batxillerat han treballat la refració de la llum amb la realització d’uns experiments a casa.
Aquí teniu uns exemples dels seus treballs.
Construcció d’un espectròmetre casolà
INVESTIGUEM DENSITATS
Quin consum d’aigua fem?
Els nois i nies de 1r d’ESO, a la matèria de Naturals, hem fet un experiment per ser conscients del nostre consum d’aigua. En aquest cas, l’experiment ha consistit a calcular l’aigua que gastem quan ens dutxem, una activitat que realitzem cada dia, però que presenta moltes diferències en quant a l’aigua consumida per cada un de nosaltres.