A totes les famílies de l’escola Proa

Des del confinament, 19-VI-20

 

A totes les famílies de l’escola Proa

 

Benvolgudes famílies

L’Equip Directiu us volem agrair la vostra col.laboració en aquests difícils temps que ens ha tocat viure a tothom. Gràcies a les propostes de millora que ens heu anat fent arribar, creiem que hem aconseguit que els/les vostres fills/es perdessin el mínim possible de la seva educació. El que sí s’ha perdut, malauradament, és l’aspecte social, tan important o més que els propis aspectes de caire més lectiu o més acadèmic.

Malgrat que tot l’equip docent s’ha esforçat al màxim per aconseguir un bon acompanyament a famílies i alumnat, les circumstàncies tan anòmales d’aquests darrers tres mesos han fet difícil arribar a tothom amb el mateix grau d’eficìència.

També volem tranquil.litzar-vos en el sentit que res no es perdrà en l’ensenyament dels vostres fills/es. Farem els traspassos d’informació que calgui entre tutors i entre especialistes per tal que no es deixi de fer res que sigui important.

Un altre missatge que us volem transmetre és que això no acaba aquí i que és evident que el curs vinent haurà de començar amb una important part emocional que ens permeti el retrobament, el tancament del curs anterior i l’obertura d’una nova etapa, en la qual haurem de col.laborar, de nou, tots plegats.

Tot i els rumors que podem anar sentint per la TV, a hores d’ara encara no sabem en quines condicions començarem el curs vinent, i encara que les sabéssim, dubtem molt que la situació no variï d’aquí al 14 de setembre. Simplement dir-vos que us n’anirem informant a mesura que tinguem informació fiable.

Ens sap greu haver-nos d’acomiadar d’aquesta manera, sense la calidesa de l’abraçada o l’encaix de mans, però no dubtem que tard o d’hora podrem arribar a una “nova normalitat” una mica més agradable que l’actual.

De nou, gràcies a tothom.

Cuideu-vos molt i que passeu molt bon estiu!

 

 

Coordinacions d’etapa i Direcció pedagògica.


IMPORTANT: PLA DE REOBERTURA DE CENTRE

 

Benvolgudes famílies,

 

Si la previsió no canvia, està contemplat que Barcelona ciutat entri en fase 2, aquest dilluns 8 de juny; dia que, previsiblement, l’Escola obrirà les seves portes, tot i que no serà una tornada com a tots i totes ens agradaria.

En aquest document trobareu el Pla d’obertura amb el protocol establert per aquestes dues setmanes que queden de curs.

Podreu observar que segons el nombre d’alumnat que ha confirmat la seva assistència, s’ha fet l’organització de grups amb un personal docent a càrrec.

Malgrat tothom tingui moltes ganes de tornar a la seva feina, la realitat és que ens hem trobat amb divers personal que no podrà venir, per ser considerat grup de risc. Aquest aspecte, pot afectar al retrobament esperat de l’alumnat, ja que en la majoria dels cursos autoritzats a venir, no podran retrobar-se amb els seus tutors/es.

En qualsevol dels casos, l’Escola sempre ha tingut la intenció de donar suport, sobretot, en aquells cursos que es troben a finals d’etapa, en qüestió als de 2n de BTX, amb motiu de les PAAU, però, malauradament, no disposem de suficient personal docent apte per venir, presencialment al centre, en fase 2.

No obstant, el personal docent proposat, tractarà de realitzar activitats encaminades a l’acompanyament emocional i l’alumnat que s’ha apuntat per venir, pugui retrobar-se amb els seus companys/es.

Un altre aspecte que es pot veure afectat, és el treball telemàtic; com sabeu el curs ha d’acabar de manera telemàtica.

El personal docent que teletreballa des de casa, continuarà endavant amb les seves sessions de videoconferències i les activitats proposades per dur-les a terme telemàticament, però d’altra banda, el personal que hagi d’assistir presencialment al centre, haurà d’alterar l’organització telemàtica prevista.

És per aquest motiu, que sobretot l’alumnat de secundària que assisteixi al centre, es recomana que porti l’ordinador portàtil per poder assistir a les trobades virtuals que ja estan organitzades.

És molt important tenir present el pla d’obertura –horaris, ràtio, reubicació dels espais, dies que l’alumnat pot assistir, mesures de prevenció, material que es pot portar, personal docent proposat…-, per això recomanem que es llegeixi amb deteniment i sobretot, l’alumnat porti la Declaració responsable signada, el primer dia d’assistència.

Finalment, volem informar que per venir a recollir el material que es va quedar pendent a les aules i/o taquilles, l’Escola enviarà un comunicat a les famílies, perquè es pugui venir, de manera organitzada i per cursos, passat el dia 19 de juny.

Com sempre, aprofitem per saludar-vos i desitjar que tothom estigui bé!

 

Gabinet Gerent


Descarregar (Pla-de-reobertura_-Definitiu_Escola-Proa.pdf, PDF, Desconocido)

 


Recomanacions pel desconfinament

Benvolgudes famílies,

Com bé sabreu, l’estat de desconfinament està permetent fer una mica més de vida, amb normalitat, per sortir al carrer amb mesures de precaució.

No obstant, aquest fet pot provocar algun sentiment d’angoixa i de por en les persones, per tota la situació viscuda fins al moment.

És per això, que adjunt trobareu una carta amb algunes recomanacions per fer front a la nova situació, com també diversos recursos que ens ha fet arribar l’Agència de salut pública de Barcelona per atendre qualsevol consulta relacionada amb aquest tema.

Esperem que siguin del vostre interès.

Ànims i força!

Gabinet Psicopedagògic

 

Descarregar (Recomanacions-desconfinament-i-recursos-ASPB.pdf, PDF, Desconocido)


Aquest Dissabte, NIMEI ens explicarà un conte

CONTA CONTES
“LA GALLINA CRESTABLAVA” a càrrec de NIMEI
Entrada lliure /Activitat Oberta


Hola famílies!

En aquesta ocasió el nostre equip NIMEI us presenta “LA GALLINA CRESTABLAVA, un conte que tracta el tema de la lectura d’una forma molt imaginativa i divertida.

Adreçat als més petits.

Us esperem a l’Abacus del Mercat d’Hostafrancs, el Dissabte 7 de març a les 12 h!!

 


Dia Escolar de la No violència I la Pau (DENIP) 2020

El dia 30 de gener es celebra cada any el DENIP (dia escolar de la no violència i la pau).
Aquest any el lema ha estat el canvi climàtic i per això el nostre (breu) acte ha començat amb la lectura d’un manifest de Greta Thunberg als governants. Després, totes les classes de primària ens han ensenyat els monstres que fan malbé el medi ambient (del llibre Monstres de veritat amenacen el planeta). Finalment hem cantat tots i totes la cançó “Bella ciao” però amb una lletra adaptada al tema climàtic.

Ja no hi ha esperes,
ja no hi ha dubtes,
salvem la Terra, fem-ho ara,
fem-ho ja! Ja! Ja!

Res ens atura, no tindrem por,
cal construir un futur millor!

Som un planeta
que té un problema
Solucionem-ho, impliquem-nos
Fem-ho ja! Ja! Ja!

Res ens atura, no tindrem por,
cal construir un futur millor!