PREGUNTES FREQÜENTS CURS 2020-2021

Benvolgudes famílies,

Durant aquest cap de setmana, la Direcció del centre ha estat treballant a contrarellotge per poder confeccionar el document de les FAQs i poder lliurar-vos-ho abans de començar el curs, ja que som conscients, que la situació genera alguns neguits que cal tenir resolts abans de començar el curs.

Per aquest motiu, en aquest correu us adjuntem el document per tal que el pugueu llegir amb antelació.

Volem informar-vos que el correu de tornemalcole@escola-proa.cat continuarà vigent al llarg d’aquest curs perquè ens feu arribar aquells dubtes que us poden anar sorgint.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

Salutacions cordials,

Gabinet Gerent

 

Descarregar (Preguntes-freqüents.pdf, PDF, Desconocido)

 

INFORMACIÓ ACTUALITZADA

Benvolgudes famílies,

Com sabeu les informacions es van actualitzant a mesura que la situació evoluciona.

Per això, creiem convenient que periòdicament us anirem enviant un “newsletter” per mantenir-vos informats dels últims canvis/modificacions i/o actualitzacions, tant del nostre servei educatiu com de les consignes que ens fa arribar Salut.

Adjunt trobareu el primer Newsletter i un segon document (molt important de llegir), de part del Departament de Salut, per autoritzar al vostre fill/a perquè li facin la prova PCR, a l’Escola, en cas que hi hagi un cas positiu a la seva aula (com a novetat, referent aquest tema, informen que si ara es dóna un cas positiu a una aula, no hi ha confinament pel grup estable fins que el servei d’Epidemiologia ho consideri).

Us recordem que el correu comtornemalcole@escola-proa.cat continua habilitat com a canal per resoldre dubtes sobre aquest tema.

Salutacions,

Descarregar (Newsletter-1.pdf, PDF, Desconocido)

Benvolgudes famílies,

Ahir dia 29 d’octubre es va aprovar i publicar al DOGC les noves mesures per la situació covid-19, les quals entren en vigor el mateix dia de la seva aprovació.

Tot i que fins avui al matí no hem rebut el document oficial, és important mencionar que l’escola va actuar en la data establerta segons la normativa.

Adjunt al correu trobareu el DOGC per llegir amb deteniment totes les noves afectacions.

En el cas dels centres educatius, trobareu informació rellevant en la plana 7; punt 12, el qual especifica que el BTX ha de reduir al mínim la seva presencialitat al centre (podran venir per fer pràctiques i proves d’avaluació) i les activitats extraescolars, que siguin fora de l’horari lectiu, queden anul·lades fins a nou avís.

Som conscients dels inconvenients que això pot suposar per a moltes famílies i alumnes, però davant les noves mesures aprovades, hem de ser responsables i vetllar pel bon compliment de les mateixes.

Estem vivint, novament, una situació de rebrots importants que esperem que amb la col·laboració i responsabilitat de tothom, poguem millorar la situació en les pròximes setmanes.

Per això us demanem paciència i comprensió.

Com sempre, us mantindrem informats/des.

Salutacions cordials,

Direcció General

Benvolgudes famílies i alumnes de BTX,

Com ja sabeu, el 29 d’octubre es van aprovar unes mesures de restricció per evitar l’augment de brots de contagi pel covid-19.

Uns dels serveis afectats en educació són el BTX i les extralectives.

Malgrat tot, el Departament d’Educació, a hores d’ara, ha enviat un comunicat als centres educatius autoritzant el sistema híbrid com una alternativa per a l’alumnat de BTX que durarà, en principi, tot el 1r trimestre.

En aquesta mesura es garanteix que l’alumnat pugui fer el 50% de la seva jornada lectiva de manera presencial en el centre i l’altra meitat, telemàticament.

Per aquest motiu, us adjuntem l’horari d’aquest 1r trimestre per tal que l’alumnat sàpiga quins dies pot venir, a excepció de la setmana de proves d’avaluació que només podrà venir el curs corresponent.

Moltes gràcies per la vostra comprensió.

Salutacions,

Coordinació de Batxillerat

Descarregar (Sistema-hibrid-BTX-1r-trimestre.pdf, PDF, Desconocido)


IMPORTANT: PLA D’OBERTURA CURS 2020/2021

 

Benvolgudes famílies,

Ens alegrem molt de poder tornar-vos a saludar i us desitgem que hàgiu tingut unes bones i merescudes vacances d’estiu.

En primer lloc us volem donar la benvinguda per sumar-vos al nostre projecte educatiu un any més.

En segon, com tots i totes sabem vam acabar un curs escolar molt difícil i atípic i aquest, es presenta, també, amb forces incerteses, però volem transmetre tranquil·litat i serenitat; hem treballat i dedicat moltes hores per tal de poder començar el curs amb les màximes garanties sanitàries possibles.


Per aquest motiu, l’Escola ha hagut de prendre decisions importants i decisives per tal de protegir no només al nostre alumnat, sinó també a tot el personal laboral del centre. Aquestes normes podran variar i flexibilitzar-se, en un futur, un cop ens assegurem com evoluciona la situació, però pel moment, es necessitarà la col·laboració i comprensió de tota la comunitat.

Procedim a compartir amb vosaltres el Pla d’obertura definitiu; aquí trobareu totes les mesures en cadascuna de les etapes. El document és llarg i detallat però és molt important fer una lectura amb deteniment.

És necessari portar signat l’annex n.3 (el trobareu a l’última plana del document), el primer dia d’Escola. Els vostres fills/es ho han de lliurar als seus tutors/es.

 

Descarregar (Pla-dobertura-definitiu_curs-20-21.pdf, PDF, Desconocido)


Per a tots aquells dubtes que us surgeixin, sobre aquest tema, us animem a que, durant aquesta setmana, ens els feu arribar al següent correu electrònic: comtornemalcole@escola-proa.cat

Un cop rebem les vostres preguntes, elaborarem un document anomenat “preguntes freqüents” per a compartir-ho amb vosaltres el 14 de setembre.


Per altra banda, les qüestions més particulars del dia a dia a l’aula, s’explicaran en les reunions d’inici de curs, que com haureu vist a la web de l’Escola, específicament, en el document d’informació general del curs 20-21, finalment seran totes telemàtiques. Si encara no li heu donat un cop d’ull, us recomanem que ho feu perquè s’ha actualitzat la informació.


Per acabar, us adjuntem dos documents, que ens han fet arribar, elaborats per Sanitat, juntament amb el Departament d’Educació, sobre les recomanacions extraordinàries per tal d’evitar els brots de la Covid-19, en els centres educatius.


Com sempre, us agraïm la vostra paciència en uns moments complicats i desitgem que aviat ens puguem retrobar!

 

Una salutació ben afectuosa,

Gabinet Gerent


A totes les famílies de l’escola Proa

Des del confinament, 19-VI-20

 

A totes les famílies de l’escola Proa

 

Benvolgudes famílies

L’Equip Directiu us volem agrair la vostra col.laboració en aquests difícils temps que ens ha tocat viure a tothom. Gràcies a les propostes de millora que ens heu anat fent arribar, creiem que hem aconseguit que els/les vostres fills/es perdessin el mínim possible de la seva educació. El que sí s’ha perdut, malauradament, és l’aspecte social, tan important o més que els propis aspectes de caire més lectiu o més acadèmic.

Malgrat que tot l’equip docent s’ha esforçat al màxim per aconseguir un bon acompanyament a famílies i alumnat, les circumstàncies tan anòmales d’aquests darrers tres mesos han fet difícil arribar a tothom amb el mateix grau d’eficìència.

També volem tranquil.litzar-vos en el sentit que res no es perdrà en l’ensenyament dels vostres fills/es. Farem els traspassos d’informació que calgui entre tutors i entre especialistes per tal que no es deixi de fer res que sigui important.

Un altre missatge que us volem transmetre és que això no acaba aquí i que és evident que el curs vinent haurà de començar amb una important part emocional que ens permeti el retrobament, el tancament del curs anterior i l’obertura d’una nova etapa, en la qual haurem de col.laborar, de nou, tots plegats.

Tot i els rumors que podem anar sentint per la TV, a hores d’ara encara no sabem en quines condicions començarem el curs vinent, i encara que les sabéssim, dubtem molt que la situació no variï d’aquí al 14 de setembre. Simplement dir-vos que us n’anirem informant a mesura que tinguem informació fiable.

Ens sap greu haver-nos d’acomiadar d’aquesta manera, sense la calidesa de l’abraçada o l’encaix de mans, però no dubtem que tard o d’hora podrem arribar a una “nova normalitat” una mica més agradable que l’actual.

De nou, gràcies a tothom.

Cuideu-vos molt i que passeu molt bon estiu!

 

 

Coordinacions d’etapa i Direcció pedagògica.


IMPORTANT: PLA DE REOBERTURA DE CENTRE

 

Benvolgudes famílies,

 

Si la previsió no canvia, està contemplat que Barcelona ciutat entri en fase 2, aquest dilluns 8 de juny; dia que, previsiblement, l’Escola obrirà les seves portes, tot i que no serà una tornada com a tots i totes ens agradaria.

En aquest document trobareu el Pla d’obertura amb el protocol establert per aquestes dues setmanes que queden de curs.

Podreu observar que segons el nombre d’alumnat que ha confirmat la seva assistència, s’ha fet l’organització de grups amb un personal docent a càrrec.

Malgrat tothom tingui moltes ganes de tornar a la seva feina, la realitat és que ens hem trobat amb divers personal que no podrà venir, per ser considerat grup de risc. Aquest aspecte, pot afectar al retrobament esperat de l’alumnat, ja que en la majoria dels cursos autoritzats a venir, no podran retrobar-se amb els seus tutors/es.

En qualsevol dels casos, l’Escola sempre ha tingut la intenció de donar suport, sobretot, en aquells cursos que es troben a finals d’etapa, en qüestió als de 2n de BTX, amb motiu de les PAAU, però, malauradament, no disposem de suficient personal docent apte per venir, presencialment al centre, en fase 2.

No obstant, el personal docent proposat, tractarà de realitzar activitats encaminades a l’acompanyament emocional i l’alumnat que s’ha apuntat per venir, pugui retrobar-se amb els seus companys/es.

Un altre aspecte que es pot veure afectat, és el treball telemàtic; com sabeu el curs ha d’acabar de manera telemàtica.

El personal docent que teletreballa des de casa, continuarà endavant amb les seves sessions de videoconferències i les activitats proposades per dur-les a terme telemàticament, però d’altra banda, el personal que hagi d’assistir presencialment al centre, haurà d’alterar l’organització telemàtica prevista.

És per aquest motiu, que sobretot l’alumnat de secundària que assisteixi al centre, es recomana que porti l’ordinador portàtil per poder assistir a les trobades virtuals que ja estan organitzades.

És molt important tenir present el pla d’obertura –horaris, ràtio, reubicació dels espais, dies que l’alumnat pot assistir, mesures de prevenció, material que es pot portar, personal docent proposat…-, per això recomanem que es llegeixi amb deteniment i sobretot, l’alumnat porti la Declaració responsable signada, el primer dia d’assistència.

Finalment, volem informar que per venir a recollir el material que es va quedar pendent a les aules i/o taquilles, l’Escola enviarà un comunicat a les famílies, perquè es pugui venir, de manera organitzada i per cursos, passat el dia 19 de juny.

Com sempre, aprofitem per saludar-vos i desitjar que tothom estigui bé!

 

Gabinet Gerent


Descarregar (Pla-de-reobertura_-Definitiu_Escola-Proa.pdf, PDF, Desconocido)

 


Recomanacions pel desconfinament

Benvolgudes famílies,

Com bé sabreu, l’estat de desconfinament està permetent fer una mica més de vida, amb normalitat, per sortir al carrer amb mesures de precaució.

No obstant, aquest fet pot provocar algun sentiment d’angoixa i de por en les persones, per tota la situació viscuda fins al moment.

És per això, que adjunt trobareu una carta amb algunes recomanacions per fer front a la nova situació, com també diversos recursos que ens ha fet arribar l’Agència de salut pública de Barcelona per atendre qualsevol consulta relacionada amb aquest tema.

Esperem que siguin del vostre interès.

Ànims i força!

Gabinet Psicopedagògic

 

Descarregar (Recomanacions-desconfinament-i-recursos-ASPB.pdf, PDF, Desconocido)