Visual Thinking Map a Història i Fonaments de les Arts I

Els alumnes de 1r de Batxillerat estan dissenyant esquemes visuals com una forma d’aprenentatge. El pensament visual és una tècnica d’estudi que va més enllà de llegir i memoritzar conceptes, ja que posa en pràctica la capacitat de la ment per recordar imatges i associar-les a idees i paraules que, posteriorment, podrem utilitzar per elaborar un discurs. El procés és molt didàctic, ja que requereix de llegir, analitzar, sintetitzar i crear una sèrie de imatges i una selecció de paraules clau adequades a tots els conceptes que l’estudiant ha d’assolir.

Com podeu veure hi han mapes visuals que sintetitzen continguts de la història de l’art i que són il·lustracions molt creatives. Una gran manera de transformar la forma que tenim d’aprendre.

 

Apunts del natural al parc de l’Espanya Industrial

Amb els alumnes de 2n de Batxillerat estem preparant diversos projectes de Dibuix Artístic II i per poder dur-los a terme, és necessària la prèvia presa d’apunts del natural. Per aquest motiu, alguns dimarts traslladem l’aula al Parc de l’Espanya Industrial on podem gaudir, fixar-nos i prendre com a models un munt d’elements naturals i en gran varietat. Persones grans, infants, en moviment, relaxats, arbres de diverses famílies, mobiliari molt variat i estructures i vistes arquitectòniques que no estàvem acostumats a fer servir com a referents.

Aquestes sessions ens són molt útils per practicar la presa d’apunts i veure’n la importància que tenen abans de realitzar un dibuix definitiu.

Us deixem algunes fotos on veureu als alumnes en plena “acció”… desitgem que us agradin!