Bill Viola. Miralls de l’invisible.

Ahir, dimecres 30 d’octubre, els alumnes de primer de Batxillerat de l’Artístic, vam anar a veure l’exposició ‘Bill Viola. Miralls de l’invisible’ a la Fundació Catalunya La Pedrera. Vam arribar amb grans interrogants sobre el que ens podria aportar el videoart i en sortir, la nostra sensació havia fet un gir de 180º.

Ens va agradar molt i vam aprendre moltíssim sobre aquesta forma innovadora d’expressar-se.

 

 

<<Exposició ‘Bill Viola. Miralls de l’invisible’, que ofereix un ampli recorregut per la trajectòria de l’artista, que ha evolucionat en paral·lel al desenvolupament de la tecnologia del vídeo al llarg dels darrers quaranta anys, i abasta des d’obres significatives dels seus inicis, com ‘The Reflecting Pool’ (1977-1979), fins a creacions recents com ‘Martyrs (EarthAirFireWater)’, un encàrrec fet per la catedral de Saint Paul de Londres, on s’exhibeix de manera permanent des del 2014.

Es tracta de la primera exposició monogràfica de Bill Viola a Barcelona.>>

Sinopsi:

<<Bill Viola (Nova York, 1951) és un dels artistes més destacats i amb més renom del panorama internacional. Considerat un dels pioners del videoart, utilitza sofisticades tecnologies audiovisuals per explorar i expressar una preocupació constant per la naturalesa de l’ésser humà i la transitorietat de la vida.

Centrat en qüestions universals com el naixement, la mort, el dolor, la redempció o el pas del temps, el seu treball obre camí als sentits per vehicular sentiments i generar estats d’ànim. En les seves creacions sense paraules la imatge se sent, s’escolta, remou i desvetlla profundes emocions. El moviment alentit i en bucle submergeix l’espectador en un món interior aprofundint en les experiències fonamentals de l’existència per “despertar l’ànima”. Les seves obres, d’una intensitat i una bellesa extraordinàries, són úniques i sempre ens commouen.>>

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *