Desembre solidari

 

Benvolgudes famílies,

 

Durant tot el mes de desembre l’escola Proa està participant i organitzant un seguit d’activitats solidàries tant per als alumnes com per a les famílies:

  • Recollida d’aliments (del 12 al 16 de desembre).
  • Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar (del 12 al 16 de desembre)
  • Xerrada als pares sobre l’actual situació dels refugiats (15 de desembre).
  • Suport a la Marató de TV3 sobre l’Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques (del 12 al 16 de desembre)
  • ACNUR ve a fer una xerrada als de 3r ESO sobre refugiats. Vindrà un refugiat a explicar en primera persona la seva experiència personal (14 de desembre)

Primer de tot comencem amb la recollida d’aliments que com cada any duem a terme amb la Parròquia de Sant Medir. La recollida es porta a terme des del dilluns 12 i fins el divendres 16 de desembre.

Continuarem amb la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar del 12 al 16 de desembre.Durant aquesta setmana moltes escoles, instituts i entitats de lleure unirem esforços per fer visible la feina que s’està fent en el món educatiu sobre la situació dels refugiats i per poder fer incidència social i mediàtica d’aquesta problemàtica. Des de l’escola participarem en alguns dels actes conjunts d’aquesta setmana i, alhora, programarem activitats pròpies de sensibilització per a tota la comunitat de l’escola. Les accions d’aquesta setmana estaran liderades per 6è de primària, però la resta de cursos també hi participaran.

Les principals activitats que es duran a terme pels alumnes en horari escolar, i que aniran coordinades amb la resta d’escoles participants són:

  • Dilluns 12 de desembre: com a inici de la setmana es penjaran pancartes a l’escola per donar visibilitat a la setmana d’accions educatives. Les pancartes les realitzaran els alumnes dins de l’assignatura de Plàstica.
  • Dimarts 13 de desembre: es portaran a terme activitats recreatives entorn al tema de la migració i el refugi (dibuixos, murals, missatges, …), que a les 17.00h les mares i pares podrem veure exposats al pati.
  • Divendres 16 de desembre: com a tancament de la setmana, els alumnes de l’escola faran 1 minut de silenci en homenatge i record a les persones que buscant una vida millor han perdut la vida. També es llegirà el poema “Podries” de la Joana Raspall.

La iniciativa d’aquesta setmana sorgeix de la Xarxa Educativa de Suport a Persones Refugiades, a la qual l’escola recentment ens hi hem sumat. Aquesta xarxa és un espai on compartim experiències, recursos educatius i accions coordinades sobre l’actual crisi de refugiats, i està formada per diferents agents educatius: escoles, instituts AMPAs, entitats de lleure, equipaments educatius, moviments socials, associacions, etc. Per a més informació visiteu la pàgina webhttps://obrimfronteres.wordpress.com/xarxa-educativa.

Per donar el màxim impacte mediàtic a la Setmana educativa, els pares i mares podem utilitzar les xarxes socials durant aquella setmana per ajudar a divulgar aquestes accions (#VolemAcollir, #EducacioiRefugi, #ObrimFronteres).

Paral·lelament a la Setmana d’Accions Educatives dels alumnes es realitzarà una xerrada adreçada a les mares i pares on ens explicaran la situació actual dels refugiats. La xerrada es realitzarà el dijous 15 de desembre i tindrem la presència de l’ONG Stop Mare Mortum. Més endavant ja us informarem amb més detall.

Finalment, i com cada any, des de l’escola donem suport a la Marató de TV3 que enguany tracta de l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Per recaptar diners per a la Marató durant la setmana del 12 al 16 de desembre tindrem la parada de berenars solidaris organitzada pels alumnes de tota la secundària divendres 16 de desembre a partir de les 17.00h els alumnes de 3er d’ESO faran diverses activitats en suport a la Marató (taller de pintures, taller de trenes i altres).

 

Que passeu un desembre ben solidari!

 

Mes info de tots els projectes…

 

Moltes gràcies!

 

 

Comissió mixta de Solidaritat
Desembre de 2016