Megafonia musical: “Joc de trons” + “Jungle drum”

Ja han començat a arribar les primeres propostes!!

Aquesta setmana entrarem amb una cançó que darrerament s’ha fet més que famosa: el tema principal de la sèrie de televisió “Joc de trons”, del compositor irano-alemany Ramin Djawadi. Basada en les novel·les de George R.R. Martin, la sèrie “ Joc de trons” produïda per la cadena nord-americana HBO ha tingut un enorme èxit de públic. Tot i no estar disponible en català la sisena temporada d’aquesta sèrie està gravada parcialment a Catalunya  i hi apareixen diversos carrers del barri antic de Girona i el Castell de Santa Florentina de Canet de Mar. Ens l’ha proposada en Xavier de Andrade (2n Prim.)  i la seva família, ja que els sembla una cançó misteriosa i els desperta la imaginació.

Per a la sortida escoltarem una proposta de Rosa Ortiz, mare de la Mireia també de 2n. de Primària: “Jungle drum” , d’Emiliana Torrini. Ens l’han enviada perquè diuen que els transmet molta energia, i que els tambors els transmeten una connexió amb la Terra i la Natura. Si us l’escolteu atentament podreu veure que la darrera vegada que sona la tornada canvia i es torna lleugerament més aguda; aquest recurs, molt utilitzat en la música actual per donar més potència a un fragment musical que es repeteix, s’anomena modulació i canvia el to de la peça -en aquest cas mig to més aguda-. Podríeu identificar en quin segon fa aquesta modulació?

Moltes gràcies per aquestes propostes! Què sonarà la setmana vinent?


Un comentari a “Megafonia musical: “Joc de trons” + “Jungle drum”

  1. Molt bona iniciativa això de poder proposar la música de la megafonia i a més ens expliqueu un munt de coses que no sabíem de les cançons!
    Genial!

Els comentaris estan tancats.