APBSM – 17 de maig. Reflexió sobre la societat i els models de consum actuals

A la comunitat educativa Proa,

Per tots és sabut que la societat i els models de consum actuals tenen un ritme de canvi molt accelerat. Aquest fet, però, ha de permetre que la nostra escola segueixi vivint i procurant formar els nostres infants i joves en els valors fonamentals que ajudin a crear un entorn i, en definitiva, un món més just i noble per a totes les persones.Com a Junta de l’APBSM ens sentim interpel·lats i responsables. En aquest sentit volem obrir una reflexió conjunta, on es pugui implicar tota la nostra comunitat, per repensar el model de consum a l’escola. Si bé sempre hi hem tingut cura, considerem que ara és un bon moment per a fer aquest debat. Som hereus d’un gran projecte i ara som nosaltres els qui hi hem de treballar.

Plantejar quin model de consum tenim implica veure què fem i què fan (proveïdors, bancs i d’altres) amb els nostres diners, a qui comprem i perquè, qui ens proporciona serveis, quina és la repercussió social i ambiental de les nostres pautes de funcionament, on van els nostres esforços, quina empremta volem deixar en el nostre entorn.

No es tracta de no consumir, es tracta de millorar la forma de com consumim, i d’assumir el cost de les nostres accions com a escola i com a famílies, decidir què estem disposats a canviar per obtenir un benefici social, mediambiental, ètic, que millori el nostre barri i ajudi a construir un món millor.

Parlem de generar i potenciar un consum responsable en tots els àmbits de funcionament de l’escola i del seu entorn. Parlem de fer un pas endavant i complir i ser coherents amb el que pensem i amb el que diem. Parlem de potenciar el teixit de proximitat, de no generar efecte hivernacle, d’aconseguir una caiguda dels residus, d’afavorir l’acció social al barri, de generar i contribuir en els beneficis mediambientals, de primar les empreses amb consciència social. I, és clar, parlem de penalitzar, de rebutjar, models de consum on tan sols compten els beneficis econòmics, o d’empreses que no contribueixen al benestar social, o amb falta de consciència ambiental.

Obrim quatre blocs de reflexió:

1.- Bancs i diners.

2.- Energia i telecomunicacions.

3.- Contractacions, proveïdors i serveis externs.

4.- Sostenibilitat, residus i escola verda.

Així doncs, volem iniciar un procés de REFLEXIÓ SOBRE EL MODEL DE CONSUM amb tota la comunitat PROA i per això us convidem a una primera reunió informativa el dijous 17 de maig, a les 19:30 a la sala d’actes de la 4a planta.

Si us plau, ompliu el formulari per poder valorar l’abast de la convocatòria. (ENLLAÇ)

Us esperem!

Salutacions cordials,

Junta de l’APBSM