El volum (Batxillerat artístic)

El volum (Batxillerat artístic)

totem  totem_1

Aquestes imatges són el resultat de l’exercici de volum, talla, d’un animal, agafant com a referent els tòtems de primer de batxillerat artístic: Un tòtem és un objecte, ésser o animal natural que en les mitologies d’algunes cultures es pren com emblema de la tribu o de l’individu, i pot incloure una diversitat d’atributs i significats.

totem_2 totem_3

En el totemisme, el tòtem s’entén també com el principi o origen d’un determinat grup humà (clan), que es creu descendent d’aquest tòtem – animal, vegetal o objecte inanimat-. En aquest sentit, encara que el terme prové de la cultura Ojibwa, originària d’Amèrica del Nord, el totemisme pot observar-se al llarg de l’evolució de les societats humanes en altres continents i eres.

totem_5 totem_4

Proposta de treball:

  1. Recerca per tal de tenir coneixement sobre els tòtems: orígens, creences, característiques…
  2. Tot seguit s’ha de fer l’exercici d’identificació de la persona amb un animal a partir de les preguntes següents: característiques personals—animals relacionats—observacions.
  3. Amb aquesta recerca, ja podem triar l’ànima.
  4. Dibuix de l’autoretrat personal, dibuix de l’animal i tot seguit dos dibuixos de fusió persona animal, per tal de seguir amb la interiorització del tema, i la simbiosi amb els dos.
  5. Tot seguit comença l’exercici, de volum i la tècnica de la talla amb un bloc de poliuretà, pintar la talla, per tal d’aplicar les característiques, de color i textura de l’animal.

totem_6 totem_proces

Estem força contents dels resultats, i per això els compartim amb vosaltres!