la CodeWeek

Per a aquells que no ho conegueu la CodeWeek és una setmana en la qual s’organitzen activitats i esdeveniments en els quals un es pot introduir en el món de la programació de manera divertida i emocionant.

Del 15 al 23 d’octubre se celebrarà doncs la 4a edició de la setmana de la programació Codeweek promocionada per la Unió Europea que pretén apropar la programació i l’alfabetització digital a tothom d’una manera atractiva.

certificat-code-week

L’objectiu és promoure l’aprenentatge de la programació com a activitat que afavoreix la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat. Com diu l’Alessandro Bogliolo “Aprendre a programar és donar forma al nostre futur”.

Des de l’escola hi participem des del curs passat seguint el programa MSchools de Programació d’aplicacions mòbils amb els alumnes de l’optativa Tecno-TIC de 4t d’ESO, des de la primària amb la programació en scratch que fan els alumnes de primària de CM i CS, i també des de activitats extralectives amb la robòtica.


Aquesta setmana és la Codeweek, de la qual ja us vam parlar en una entrada del mes passat.

Hi estem participant des de l’optativa de 4t d’ESO Tecnologies de la Informació i Comunicació. Concretament, els alumnes estan desenvolupant i programant una aplicació mòbil que permeti calcular qualsevol de les tres magnituds del MRU (Moviment Rectilini Uniforme).

Podeu descarregar l’app a: FísicaMRUApp

Per si voleu veure com està feta: