MEGAFONIA MUSICAL: “CONNEXIONS” + “THE SOUND OF SILENCE”

UNA SETMANA CURTA

 

Quina setmana tan curta aquesta! Recuperats de la festa de St. Jordi hem pogut gaudir d’un llarg pont… però no patiu, que això no val dir que només pugueu escoltar tres dies les cançons de la setmana! Al contrari, les allargarem també a la setmana vinent, perquè valen la pena!

 

Entrarem amb “Connexions”, d’en Guillem Roma. És un dels cantautors emergents del panorama musical català que amb la seva frescor i originalitat transmet els seus missatges positius i carregats d’optimisme. Roma vol fugir dels estereotips i les exigències de les grans companyies discogràfiques, pel que ha creat el seu propi segell “Sulawesi Records” amb el que s’autoedita i produeix els treballs. Aquesta cançó és una proposta de la Montse Sardà i amb el seu ritme de bossanova ens transporta a un paisatge estiuenc… Podeu sentir de fons el so de les onades del mar? A veure si, com ens diu la Montse, ens ajuda a clarificar la mania que tenim de separar, classificar, etiquetar. Moltes gràcies!

Per sortir tenim una cançó molt més antiga i molt més coneguda: “The Sound of Silence” del duet estatunidenc Simon & Garfunkel. La cançó va ser estrenada l’any 1963 en una versió en acústic on Simon toca la guitarra acústica i tots dos canten i va ser publicada en el seu primer àlbum, Wednesday Morning, 3 A.M., però no va tenir massa bona acollida. Posteriorment sota les ordres del productor de la discogràfica per la que treballaven la cançó fou regravada amb percussió, baix elèctric i guitarra elèctrica sense que Simon i Garfunkel ho sabessin ni hi participessin. La versió que en sentirem nosaltres és la primera, en acústic. Per cert, aquest any en vam poder sentir una preciosa versió al concert de Nadal de la mà dels nostres companys de 6è i 3r d’ESO! Aquesta vegada ens la proposa l’Isaac Conesa (4t), gràcies!