A la nostra escola, divendres passat, els nostres alumnes més petis varen fer una petita gran festa de carnaval!
Juntament amb aquest espectacle, vàrem decidir fer a tota la comunitat una mica més feliç, oferint-los un got de xocolata ben calentona i un croissant.
Mireu quina colla de voluntaris més eixerits ens varen ajudar a servir-la,són alumnes de segon d’ESO juntament amb un grup de monitors/es de l’escola.
Olorem tastem
Un dels tallers estrella a la caseta de fusta és el de “xuxes”.
A partir d’aquest dolç descobrim com ens enganyen el sentits. Olorant ens sembla una cosa i tastant una altra. Quin sentit tindrà raó? Aprenem la importància de estar molt atents a què ens diuen els nostres sentits. I és clar per un dia podem menjar “xuxes” a l’escola!
Estrenem nou format a Parvulari
Pensem que és molt important què es menja, com es menja i amb qui es menja. Començar des de ben petits a gaudir de l’àpat és per a nosaltres un objectiu fonamental.
En aquesta línia, a partir d’aquest segon trimestre, els més petits estrenen nou format a taula que consistirà en tenir unes safates amb el primer plat.Servirem el menjar quan tots els nens i nenes estiguin asseguts, d’aquesta manera treballarem com ens posem el menjar al plat i quina quantitat, a més de conservar el menjar més calent. Igualment ho farem amb el segon plat.
Veieu quin goig que fa!
“Nens i nenes als fogons”
És fonamental que els més petits s’ho passin bé a la cuina, i és molt interessant que coneguin les formes,els colors, les mides, els percentatges, l’organització, l’ordre i la neteja.
La cuina els aporta l’emoció de l’experimentació i els ajuda a trencar la barrera del no a allò desconegut.
Tot això ho trobareu molt ben explicat en aquest article de la revista Cuina que us farà reflexionar sobre la importància que des de petits es familiaritzin amb la cuina.
Tot preparant el Concert de Nadal
Últims assajos pel Concert de Nadal. Aquest curs per primera vegada l’espai del migdia hi participa.
Us esperem a tots i totes!!
Ho noteu…
L’aire ve carregat de bones olors. Aroma d’eucaliptus i romaní.
Al Parvulari ja hem començat a treballar les herbes aromàtiques.
Mirem, toquem i olorem.
Arriba desembre
Aquesta setmana ha començat el desembre màgic. Vivim a cada racó de l’escola l’emoció de preparar el Nadal.
Els nens i nenes de primer i segon viuran la màgia dia a dia. Han començat el calendari d’advent que cada dia els hi portarà una sorpresa.
Equip de Primària
Avui toca que coneixeu el nostre equip de monitors i monitores de primària.
D’esquerra a dreta: Bernat Jou, de 1B; Marta Moreno, de 3A; Ariadna Pujadas, de 5B; Eric Carrión, de 3B; Laura Parada, de 6B; Mercè Soler, de 2B; Ferran Pou, de 6A; Sheila Revidiego, de 2A; Judit Bosch, de 4B; Jordi Rosat, de 4A; Carme Urrea; de 5A i Trini Barnés de 1A.
Un equip amb moltes ganes de treballar!! Seguiu el bloc i anireu veient tot el que fan.
Al migdia fem grues!
Avui tenim una entrada molt especial!
L’han preparat unes alumnes de sisè, la Paula, la Carlota, la Júlia i la Berta.
A l’Escola proa, a les estones del migdia, aprofitem per col·laborar amb el projecte d’aconseguir moltes grues, ja que l’antiga llegenda japonesa deia que cada 1000 grues de paper es concedia un desig de curació. Fem aquest projecte per lluitar contra el càncer infantil.
Tast de bolets
Com des de fa uns anys, comencem els tallers a la caseta de fusta. El primer; tast de bolets a primer de primària. Un taller del gust que ens ajuda a educar el paladar dels nostres alumnes i obrir un ventall més ampli a nivell gustatiu.
Una iniciativa semblant a la nostra, l’han començat aquest curs a una escola de Mollet, al bloc “Restauración colectiva” trobareu com ho fan. Ho podeu llegir clicant aquí.
Ara us deixem amb els nostres alumnes tastant bolets.