Coneixem els diferents gustos que podem percebre? Amb aquesta activitat els nens i les nenes de segon han pogut identificar en diferents aliment si són salats, dolços, amargs o àcids. A més d’aixó han gaudit de l’entorn de la caseta de fusta, fer activitats a l’aire lliure els engresca molt.
Arxius
Itàlia a la taula
Aquesta setmana un grup d’alumnes de 3er i 4art d’ESO han pogut gaudir d’un plat autèntic italià.
Han menjat carbonara autèntica sense crema de llet, sols ou i amb “Guanciale” i la carbonara més habitual a casa nostra amb bacó i crema de llet.
Hem preguntat quina agradava més i hem tingut com sempre, a l’hora de parlar de menjar, diversitat d’opinions.
La diversitat no deixa d’enriquir-nos.
A l’escola Proa els dijous arròs
Un dels objectius que ens hem marcat a l’espai del migdia és apropar els nens i nenes a la més nostrada cultura gastronòmica.
Com ja sabeu, és costum a Catalunya, València i Madrid que el dijous es mengi paella tant a les cases com als restaurants.
El motiu d’aquest costum…
Es coneixen vàries versions:
La primera, com que el servei acostumava a tenir festa els dijous, el dia abans preparava el sofregit i el caldo, i els senyors de la casa només havien d’afegir l’arròs.
Una altra versió seria que, donat que el transport era força lent, el peix no podia arribar als pobles de l’interior fins els dimecres a la nit, ja que el diumenge no es pescava i, per tant, els dijous es podia fer arròs amb peix.
Altres parlen que és un plat molt sol·licitat, els dijous per altra banda és un dia amb poca demanda als restaurants i s’ofereix aquest plat per tal d’omplir el local.
Nosaltres farem una versió més propera als nostres clients i posarem cada dijous un plat amb arròs.
Visca la nostra cultura gastronòmica !!!!!
Reguem
Els nens i les nenes de primer i segon, durant tot el curs, fan torns per regar i tenir cura de les herbes aromàtiques i les floretes que donen olor i guarneixen al nostre jardinet davant de la caseta de fusta.
Mireu quina bona feina!!!
Quan fallen les màquines …….
Aquesta setmana a la cuina hem tingut algun dia complicat.
La màquina que prepara la carn per fer les boletes de les mandonguilles s’ha espatllat…
Cap problema, les farem manuals.
Estaven boníssimes
Treball Comunitari
Dins l’espai del migdia intentem transmetre als nens i nenes valors tan importants com ajudar a la comunitat altruistament.
Aquí teniu un grup de nens de cicle superior preparant els llitets per fer la migdiada els més petits de l’escola.
Bona feina noies!!
LA CUINA ÉS TRANSFORMACIÓ
Transformar diferents aliments en un plat bonic i nutritiu és el que intentem cada dia des de l’espai del migdia, explicant al nostre alumnat com de creatiu pot ser cuinar.
“Un objet fait suposser qu’il y en a d’autres derrère lui ” surrealisme en esta pur
Una font d’inspiració per apropar l’art a la cuina.
Que ens inspira aquesta imatge???
No sé ben bé quins fruits són que s’amaguen darrera les màscares ….
Les podem transformar en un bon pastís de poma
Cuinem?
How do you feel today?
A l’espai del migdia també tenim estonetes on treballem l’anglès. Els alumnes de cicle inicial ho fan els divendres, un monitor prepara activitats tan divertides com la d’avui. Aprendre jugant sempre millor.
How do you fell today? Això els hi pregunta avui als alumnes i ells fent mímica havien de mostrar com es sentien avui… enfadats, contents, tímids….
Bon Nadal
Tot l’equip del migdia a Proa us desitgem…
Us deixem una petita mostra del Nadal al nostre menjador i de l’escudella que estava boníssima.
Preparatius del concert de Nadal
Els migdies després de dinar ens agrada fer alguna activitat divertida i alhora enriquidora.
Aquesta setmana estem preparant una petita mostra de les nostres cantades.
Animeu-vos dilluns a donar-hi un cop d’ull.