L’equip de l’espai del migdia té com a objectiu treballar qualsevol apartat que tingui a veure amb l’alimentació.
Per aquesta raó aquest dissabte passat vàrem fer un taller per a famílies de cuina flexiteriana .
Vàrem tenir l’oportunitat de conèixer a fons les nostres instal·lacions i cuinar-hi uns plats bons i saludables que un cop acabats vàrem degustar tots junts.
Cuinar junts en família i sense la pressió del dia a dia és divertit relaxant i alhora enriquidor.
Aquí en teniu una petita mostra.
Arxius
Col·laboracions a l’espai del migdia
Els alumnes de 4art d’ESO motivats pels monitors fan col·laboracions durant l’estona del migdia.
En aquesta ocasió preparant material per l’etapa d’infantil, plegant unes peces que són per l’ambient de construccions.
Altruisme en estat pur un valor que cal potenciar.
Aquí els teniu gaudint del moment.
Producció integrada
La producció integrada és, segons la definició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el conjunt de «sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible, i introdueixen mètodes biològics de control, químics i d’altres tècniques que compatibilitzen les exigències de la societat, la protecció del medi ambient i la productivitat agrícola, així com les operacions realitzades per manipular, envasar, transformar i etiquetar productes vegetals acollits al sistema.»
A diferència de l’agricultura ecològica, la producció integrada utilitza, juntament amb mètodes biològics de control, productes agroquímics(adob, plaguicides) amb certes restriccions. Els objectius són el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i oferir certes garanties de qualitat i sanitàries als consumidors.
Dit de forma casolana , utilitzem bestioletes tipus marietes etc. per combatre les plagues que puguin tenir algunes fruites o verdures i per tant alimentem la nostra fauna alhora que cuidem els nostres productes sense plaguicides molt actius.
Aquí tenim les nostres mandarines que s’acullen a aquests barems.
Imagina, crea i treballa en equip.
Aquest curs els nens i nenes de P4 i P5 dos cops per setmana després de dinar….
Imaginen (Taller de contes)
Creen (Taller de manualitats)
Treballen en equip (Lligueta de jocs)
I sobretot amb moltes ganes de passar-ho bé.
Projecte de parvulari
Us presentem el projecte de menjador de parvulari. Aquest curs va de mercats i de menjars d’arreu del món. Si el voleu veure cliqueu aquí.
“Volta al món i torna al born”
Mood Food
La cuina de la felicitat (Que bona falta ens fa)
Aquesta nova tendència gastronòmica busca el plaer a través del menjar, fita assolible si seguim una bona dieta.
És molt senzill, no cal ni comptar calories, ni menjar cru… simplement menjar plats que estimulin el bon humor i el plaer.
Bàsicament utilitzar el sentit comú, oblidar les presses i amb elles els aliments processats i menjar fruita, verdura, llegums i proteïnes de qualitat.
Alguns exemples d’aliments que influeixen en el nostre equilibri emocional són els plàtans, les bledes i, es clar, la xocolata , seguit d’una llarga llista que podeu trobar en el llibre “La cocina de la felicidad” (Editorial Urano).
Aquesta tendència, a diferència de moltes altres, té una base científica ja que són aliments que sintetitzen la serotonina que és un neurotransmissor que produeix benestar i relaxació.
Dons ja ho sabeu, menjar bé i gaudir del moment de l’àpat us mantindrà en forma i de bon humor, reflexioneu-hi, tot pot ajudar.
Decorem la tardor
Marrons, grocs i taronges omplen les decoracions que els nens i nenes de 3r i 4t estan fent aquests dies.
Voleu veure un trosset d’aquesta preparació? Doncs passeu!!
En breu us ensenyarem quin goig fa tot al menjador.
Caldo curt de poma i lluç
Presentem el primer plat nou d’aquest curs.
És un caldet de peix, en aquest cas de cocció curta que també anomenem fumet, en el que hem afegit unes verdures i poma, i tot això acabat amb una torradeta que podria ser amb all o sense.
Francament deliciós!!!
Tot i que una part del col·lectiu es mostrava poc confiat en el resultat final un cop tastat el plat va agradar força.
Aquí en teniu una mostra.
Benvinguts petitons
Esperem que gaudiu molt nens i nenes de P3 d’aquesta nova etapa al cole dels grans que ara comenceu.
Mireu que bé que mengen.
Benvinguda tardor
Com cada any el primer dia de tardor tenim un menú ple de productes d’aquesta època de l’any, tots ells amb els seus colors ocres i vermellosos.
Hem gaudit d’una crema de carabassa i moniato del que també hem fets unes xips que agraden molt a tot el col•lectiu i per acabar una poma ben vermella com la de la Blancaneus.
Bon canvi d’estació!!!!!!!