Taller de cuina flexiteriana

L’equip de l’espai del migdia té com a objectiu treballar qualsevol apartat que tingui a veure amb l’alimentació.
Per aquesta raó aquest dissabte passat vàrem fer un taller per a  famílies de cuina flexiteriana .
Vàrem tenir  l’oportunitat de conèixer a fons les nostres instal·lacions i cuinar-hi uns plats bons i saludables que un cop acabats vàrem degustar tots junts.
Cuinar junts en família i sense la pressió del dia a dia és divertit relaxant i alhora enriquidor.
Aquí en teniu una petita mostra.


Producció integrada

La producció integrada és, segons la definició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el conjunt de «sistemes agrícoles d’obtenció de vegetals que utilitzen al màxim els recursos i els mecanismes de producció naturals i asseguren a llarg termini una agricultura sostenible, i introdueixen mètodes biològics de control, químics i d’altres tècniques que compatibilitzen les exigències de la societat, la protecció del medi ambient i la productivitat agrícola, així com les operacions realitzades per manipular, envasar, transformar i etiquetar productes vegetals acollits al sistema.»
A diferència de l’agricultura ecològica,  la producció integrada utilitza, juntament amb mètodes biològics de control, productes agroquímics(adob, plaguicides) amb certes restriccions. Els objectius són el respecte al medi ambient, la sostenibilitat i oferir certes garanties de qualitat i sanitàries als consumidors.
Dit de forma casolana , utilitzem  bestioletes tipus marietes etc. per combatre les plagues que puguin tenir algunes fruites o verdures   i per tant alimentem la nostra fauna alhora  que cuidem els nostres productes sense plaguicides molt actius.
Aquí tenim les nostres mandarines que s’acullen a aquests barems.

 


Mood Food

La cuina de la felicitat (Que bona falta ens fa)
Aquesta nova tendència gastronòmica busca el plaer a través del menjar, fita assolible si seguim una bona dieta.
És molt senzill, no cal ni comptar calories, ni menjar cru… simplement menjar plats que estimulin el bon humor i el plaer.
Bàsicament utilitzar el sentit comú, oblidar les presses i amb elles els aliments processats i menjar fruita, verdura, llegums i proteïnes de qualitat.
Alguns exemples d’aliments que influeixen en el nostre equilibri emocional són els plàtans, les bledes i, es clar, la xocolata , seguit d’una llarga llista que podeu trobar en el llibre “La cocina de la felicidad” (Editorial Urano).


Aquesta tendència, a diferència  de moltes altres, té una base científica ja que són aliments que sintetitzen la serotonina que és un neurotransmissor que produeix benestar i relaxació.
Dons ja ho sabeu, menjar bé i gaudir del moment de l’àpat us mantindrà en forma i de bon humor, reflexioneu-hi, tot pot ajudar.


Caldo curt de poma i lluç

Presentem el primer plat nou d’aquest curs.
És un caldet de peix, en aquest cas de cocció curta que també anomenem fumet, en el que hem afegit unes verdures i poma, i tot això acabat amb una torradeta que podria ser amb all o sense.
Francament deliciós!!!
Tot i que una part del col·lectiu es mostrava poc confiat en el resultat final un cop tastat el plat va agradar força.
Aquí en teniu una mostra.