Per un any 2017 més saludable i alhora culinari.
1 KM0: menjant productes de proximitat hi surt guanyant la nostra salut, la nostra butxaca i també el nostre paladar.
2 Poseu sabor a la nostra vida: menys és més, poca sal ni potenciadors, aprofiteu que som a la mediterrània plena d’espècies i herbes aromàtiques.
3 De temporada: cada fruita i verdura té el seu moment, respecteu-lo.
4 Mengeu una mica de tot i gens de molt: la varietat és molt important.
5 Gaudiu dels àpats: mengeu saludable sense deslligar-ho del plaer.
6 Feu cinc àpats al dia: intenteu menjar cada quatre hores
7 Porteu una vida activa: camineu, correu, nedeu i també hidrateu-vos bé.
Tot això és l’essència dels nostres menús.
Arxius
Bones Festes a tots.
“Food balls” de peix
Aqueta setmana hem tastat un plat nou que ha tingut molt èxit.
Tot el col·lectiu l’ha trobat boníssim, els més petits de l’escola aplaudien de valent i han felicitat les cuineres.
Aquí teniu la recepta, és una forma diferent d’introduir un aliment tan saludable com el peix.
Bon profit
L’Antoni del mas de Can Pepu
Ahir dijous després de dinar els nens i nenes d’infantil vam anar a l’hort a rebre un convidat especial: “´L’Antoni del mas de Can Pepu”. Tot un pagès.
L’Antoni ens ha portat una mostra de les fruites i verdures de temporada que cultiven al seu mas.
Col arrissada, carxofes, bròquil morat, escarola, caquis, codonys, peres i magranes.
Definitivament l’Antoni s’ha convertit en el nostre pagès de capçalera.
Ha promès visitar-nos periòdicament, per mostrar-nos els productes de cada temporada.
El racó de les taules rodones
El nostre menjador, com el de moltes escoles, és gran i sorollós i per això, com molts ja sabeu, hem creat un petit oasi : “El racó de les taules rodones”. En aquest racó es porten a terme diferents activitats i també es respira més tranquil·litat, fet important a l’hora de compartir un àpat amb els nostres companys, si no, pregunteu a qui té l’oportunitat de gaudir-ne que us diran que agradable que és.
Aquests curs els rams de flor que decoren les taules són d’allò més “cool“.
Tastem bolets
Un cop més inaugurem les activitats a la caseta de fusta amb un tast de bolets.
Els nens i les nenes de primer han observat, tocat i tastat tres tipus de bolets: rossinyols, camagrocs i rovellons.
S’han sorprès del seu sabor. Al rovelló li trobaven gust a carn!! i és que és molt apreciat a la nostra gastronomia.
Molts han volgut repetir.
Ja sabeu famílies aquest cap de setmana a buscar bolets!
Menú en anglès
Vegetables, rice salad, fruit… els alumnes de cicle superior han fet un menú gegant en anglès pel menjador.
Han après nou vocabulari en anglès però també s’ho han passat d’allò més bé confeccionat el mural.
Ara els més petits, cada dia, quan entren al menjador, miren el mural i saben com es diu en anglès el que es troben al plat!
I abans de dinar …….
Sempre parlem de la importància que des de l’escola donem a l’estona de l’àpat, estona que aprofitem per gaudir del menjar i de la companyia.
Avui recordarem què cal fer abans de dinar.
Rentar-se les mans.
Aquest hàbit tan important es treballa a l’escola en totes les etapes donant-li la importància que té i d’una forma molt divertida a parvulari.
Qui no recorda la nostra cançó de rentar mans:
Renta’t les mans
frega-les bé
per dalt, per baix, els dits
i les ungles també.
Les mans netes eviten malalties i salven vides!
Aquí teniu l’enllaç d’un article de l’hospital de Sant Joan de Déu on explica perfectament la importància de treballar bé aquest hàbit des de ben petit.
Temps de fulles i carbasses.
Els més petits de l’Escola estan preparant una decoració molt bonica pel seu menjador. A més de guarnir-lo ha servit per passar-ho d’allò més bé enganxant i pintant.
A primària, treballant l'”english corner”, hem omplert el menjador de ratpenats, fantasmes i carabasses.
Benvingut Halloween!
El batut del 50è aniversari
Avui, durant tot el dia, a l’escola ha hagut molt moviment. Alumnes, mestres, monitors, pares i mares…, tots treballen de valent perquè aquesta tarda tot surti molt bé.
Avui celebrem que l’escola ja té 50 anys!!!!
Des de l’espai del migdia hem fet la nostra petita aportació a la festa, el batut del 50è.