Idees bones i sanes

Per un any 2017 més saludable i alhora culinari.
1 KM0: menjant productes de proximitat hi surt guanyant la nostra salut, la nostra butxaca i també el nostre paladar.
2 Poseu sabor a la nostra vida: menys és més, poca sal ni potenciadors, aprofiteu que som a la mediterrània plena d’espècies i herbes aromàtiques.
3 De temporada: cada fruita i verdura té el seu moment, respecteu-lo.
4 Mengeu una mica de tot i gens de molt: la varietat és molt important.
5 Gaudiu dels àpats: mengeu saludable sense deslligar-ho del plaer.
6 Feu cinc àpats al dia: intenteu menjar cada quatre hores
7 Porteu una vida activa: camineu, correu, nedeu i també hidrateu-vos bé.
Tot això és l’essència dels nostres menús.


L’Antoni del mas de Can Pepu

Ahir dijous després de dinar els nens i nenes d’infantil vam anar a l’hort a rebre un convidat especial: “´L’Antoni del mas de Can Pepu”. Tot un pagès.

L’Antoni ens ha portat una mostra de les fruites i verdures de temporada que cultiven al seu mas.

Col arrissada, carxofes, bròquil morat, escarola, caquis, codonys, peres i magranes.

Definitivament l’Antoni s’ha convertit en el nostre pagès de capçalera.

Ha promès visitar-nos periòdicament, per mostrar-nos els productes de cada temporada.

dsc_0376 dsc_0380 dsc_0386 dsc_0392 dsc_0395 dsc_0401 dsc_0406 dsc_0414


El racó de les taules rodones

El nostre menjador, com el de moltes escoles, és gran i sorollós i per això, com molts ja sabeu, hem creat un petit oasi : “El racó de les taules rodones”. En aquest racó es porten a terme diferents activitats i també es respira més tranquil·litat, fet important a l’hora de compartir un àpat amb els nostres companys, si no, pregunteu a qui té l’oportunitat de gaudir-ne  que us diran que agradable que és.
Aquests curs els rams de flor que decoren les taules són d’allò més “cool“.

dsc_0104dsc_0095

dsc_0101

 


Tastem bolets

Un cop més inaugurem les activitats a la caseta de fusta amb un tast de bolets.

Els nens i les nenes de primer han observat, tocat i tastat tres tipus de bolets: rossinyols, camagrocs i rovellons.

S’han sorprès del seu sabor. Al rovelló li trobaven gust a carn!! i és que és molt apreciat a la nostra gastronomia.

Molts han volgut repetir.

Ja sabeu famílies aquest cap de setmana a buscar bolets!

dsc_0163dsc_0152dsc_0150

 

dsc_0261 dsc_0263 dsc_0264

 

dsc_0197 dsc_0211 dsc_0284

dsc_0309 dsc_0326dsc_0292

dsc_0293dsc_0209dsc_0302

 

 


I abans de dinar …….

Sempre parlem de la importància que des de l’escola donem a l’estona de l’àpat, estona que aprofitem per gaudir del menjar i de la companyia.
Avui recordarem què cal fer abans de dinar.
Rentar-se les mans.
Aquest hàbit tan important es treballa a l’escola en totes les etapes donant-li la importància que té i d’una forma molt divertida a parvulari.
Qui no recorda la nostra cançó de rentar mans:
Renta’t les mans
frega-les bé
per dalt, per baix, els dits
i les ungles també.
Les mans netes eviten malalties i salven vides!
Aquí teniu l’enllaç d’un article de l’hospital de Sant Joan de Déu on explica perfectament la importància de treballar bé aquest hàbit des de ben petit.

mans


El batut del 50è aniversari

Avui, durant tot el dia, a l’escola ha hagut molt moviment. Alumnes, mestres, monitors, pares i mares…, tots treballen de valent perquè aquesta tarda tot surti molt bé.

Avui celebrem que l’escola ja té 50 anys!!!!

Des de l’espai del migdia hem fet la nostra petita aportació a la festa, el batut del 50è.

dsc_0023 dsc_0030 dsc_0029 dsc_0024

dsc_0036 dsc_0035 dsc_0031 dsc_0038