Heura el pollastre veggie

Seguint amb el nostre lema de l’alimentació plural us volíem presentar avui un producte tant per a  persones que volen defensar els dret dels animals, com per als que volen tenir una dieta més saludable i amb pocs greixos saturats.
Es tracte d’“Heura” un producte totalment diferent dels que hi havia fins ara creat  per “Foods for Tomorrow “
“Heura” s’assembla molt al pollastre tant de  gust com de  textura.
Us convidem a provar-lo
Que vagi de gust.


Fem el ventall més gran

Seguim el nostre lema “Plats nous en els nostres menús“
La diversitat sempre ens enriqueix i per tant el nostre paladar s’enriqueix amb nous sabors que, agradin o no, ens donaran com a mínim criteri a l’hora d’escollir.
Aquesta setmana 4 plats nous!!!!!
Pastís de carn
Pasta a la Norma
“Dürüm” de pollastre
Patates vídues
Uns amb més èxit que els altres que són evidentment els que repetirem.
Bona setmana.


Titular del diari Ara de divendres passat “ Cap a una societat d’obesos el 2030 “

Advertiment a la salut pública del problema greu que tindrem en breu si no hi  posem remei.
El 80% dels homes i el 55% de dones en edat adulta patiran aquesta malaltia el 2030 si es manté la tendència actual.
Un dels factors a tenir en compte a l’hora de fer una tria d’aliments són els processats que cal eliminar de la nostra dieta i que en el menú de la nostra escola són inexistents, i augmentar la ingesta de verdura.
En el nostre menú setmanalment  hi trobem verdura i quinzenalment crema de verdures i amanida de primer plat.
La solució de l’obesitat no vindrà d’un dia per un altre, però la cura  en els hàbits escolars ens donarà un marge de millora, recordem que l’obesitat és factor de risc de moltes altres malalties, d’aquí la magnitud del problema.
No trobarem dietes miracle; l’important és la practica d’exercici fisíc i una dieta variada i saludable.


Cuina In situ

De tots i totes és coneguda la polèmica que ha creat l’adjudicació de menjadors escolars a l’escola pública.
La tendència clara a la cuina in situ és un valor que des de l’escola defensem aferrissadament.
A la nostra escola tenim cuina pròpia gestionada íntegrament per nosaltres (tria de proveïdors, confecció de menús etc..)
L’elaboració dels plats no comté cap aliment precuinat, les nostres croquetes, lasanya, bunyols, rotllets, mandonguilles i hamburgueses són totalment artesanals.
Aquest fet fa que l’alimentació sigui molt més saludable suprimint conservants i colorants.
Deixem que els nostres infants creixin en aquest marc que els aportarà ,més endavant, criteri i plaer alimentari.
Bona setmana.


Thanksgiving a la nostra manera

Avui ha sigut un dia especial!!!!
Visca les cultures diferents que ens enriqueixen .
La seqüència de l àpat era un pèl complexa, no era un primer i un segon com a tal, sinó  que era a l’Americana, un bon plat combinat.
Com element principal teníem un bon gall dindi rostit amb la seva salsa de nabius i com acompanyament un calòric puré de polenta amb crema de llet, i unes mongetes saltades
Les postres eren un pastís de moniato amb marshmalow ( Núvols ) ben gratinat.

I mentre, els nens i les nenes que volien, donaven les gràcies pels bons moments compartits a l’escola.

I a gaudir!!


La tardor que jo conec

“La tardor que jo conec                                                                                                                                                        té gust de raïm i cep,                                                                                                                                                            d’olivera i pluja fina                                                                                                                                                                de bolets amb julivert.                                                                                                                                                            La tardor que jo conec”

Hem deixat entrar la tardor al menjador de parvulari!