Desprès d’un trimestre llarg i costerós arriben les molt esperades vacances.
Els nens i les nenes de primària han deixat el menjador preciós i ple de primavera.
Tornarem plens de noves propostes molt estiuenques per acabar el curs.
![DSC_1128](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/04/DSC_1128-300x200.jpg)
Per si voleu fer aquest dies, us proposem la recepta d’un bloc amb molta sensibilitat
“La cuina Violeta”
És un pastís amb fruits vermella molt adequat per aquesta època
Bon profit i bones vacances!
Raw Chocolat & Blueberry Pie
![127A3656](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/04/127A3656-237x300.jpg)
Necessitarem un motlle de 23 cm i folrat amb paper de forn.
Per a la base del pastís:
En un robot de cuina barregem 150 g de dàtils, 200 g d’ametlles, una cullerada de mel i un xic de sal.
Repartim en un motlle ben premut i guardem al frigorífic uns 20′.
Per a la primera capa:
Posem 150 g de dàtils en remull uns 20 minuts.
Els barregem amb 3 alvocats, 75 g de xocolata (+86%) i 75 g de mel.
Repartim damunt de la base i guardem 1 hora al frigorífic.
L’última capa:
Muntem 150 g de nata amb 75 g de sucre morè.
Barregem 150 g de nabius amb 300 g de formatge quarck fins a obtenir una pasta violeta.
Escalfen 15 g de gelatina en una mica de suc de fruit i deiem refredar.
Juntem la barreja de nata amb la de quarck i la gelatina, repartim per sobre la primera capa.
Deixem refredar 2 hores al frigorífic abans de servir.
Durant aquests dies els nens i les nenes de primer i segon han fet un taller sobre l’origen del maquillatge. La pirata Trini i el mico kong han acompanyat als nous mariners en la seva primera missió per trobar el tresor.
Tots han acabat amb un petit tatuatge de record.
Visca mariners!!
![DSC_0699](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0699-300x200.jpg)
A la nostra escola un dels objectius principals a l’hora de l’àpat és que el que mengem sigui el més saludable possible i per aconseguir-ho no utilitzem aliments precuinats i limitem els processats.
Us proposem un entrepà divertit, bo i alhora sa.
“Vienacao” casolà.
Agafeu un panet de Viena, feu-hi un forat al costat i traieu-ne tota la molla.
En un plat, barregeu la molla amb una cullerada d’oli d’oliva, una porció de xocolata negra ratllada i mitja cullerada de sucre de canya.
Barregeu -ho acuradament i reintroduïu la molla amb la mescla al panet.
És un berenar assequible, gustós i bastant més sa que els seus homòlegs empaquetats.
![iris i panets de viena 012](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/03/iris-i-panets-de-viena-012-300x283.jpg)
El pirata Barbatró ens envia al seu nebot en Tom i a la seva amiga Fiona acompanyats del seu inseparable mico kong. Els nens i nenes de cicle inicial els han rebut molt emocionats. Després de la gran sorpresa, els han encomanat una missió: “Navegar pels set mars, desembarcar a totes les illes, aprendre els seus costums i finalment, trobar el nostre tresor amagat a l’illa del Tauró.”
Estan tots preparats per començar!!!
![DSC_0340](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0340-300x200.jpg)
![DSC_0322](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/03/DSC_0322-300x200.jpg)
Els cavallets de mar i els mussols de P4 han col.laborat en l’ambientació del menjador d’infantil.
Gorro, guants, bufanda, esquís…….
Un parell d’esquiadors disposats a lliscar per la neu.
Fins i tot els hi han posat nom: “en Pau i en Roger”.
![DSC_0131](https://www.escola-proa.cat/wp-content/uploads/2017/02/DSC_0131-300x200.jpg)